Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zaczytana

Co jest wyznacznikiem meskiej dojrzalości. Jaki jest dojrzały męzczyzna?

Polecane posty

Powiedzcie, co według Was jest wyznacznikiem męskiej dojrzałości, bo zakładam, że nie tylko data urodzenia. Czym cechuje sie męzczyzna uwazany za dojrzalego emocjonalnie i intelektualnie? Czekam na wasze spostrzeżenia ;)

Gość nie sika do zlewu
:classic_cool:

Gość nie sika do zlewu
a tak powaznie to dojrzaly mezczyzna jest podobny do dojrzalej kobiety: potrafi brac odpowiedzialnosc za wlasne czyny i nie unika obowiazkow.

Gość dojrzaly mezczyzna
nie oglada gwiezdnych wojen :P

Gość ..no i jest
podobny do mnie :D

Dla mnie męzczyzna dojrzaly emocjonalnie i intelektualne to ktoś zdecydowany,wiedzący czego oczekuje od zycia i innych,dyskretny i kulturalny,potrafiący zapewnić kobiecie poczucie bezpieczeństwa,dla którego nie jest obce slowo partnerstwo,zrozumienie i zaufanie. jak kolega ładnie zauważył:\"potrafi brac odpowiedzialnosc za wlasne czyny i nie unika obowiazkow. \" bedzie potrafił wspołtworzyc rodzinę.to tak w skrócie ;)

moze ktos jeszcze bedzie chciał mi przedstawic sowje spostrzezenia? ;) Chetnie zgłebie temat ;)

Gość ..obawiam sie
ze podalas po prostu swoj ideal mezczyzny, wzorzec cech ktore niekoniecznie musza swiadczyc o dojrzalosci, a ktore Tobie sie akurat u mezczyzny podobaja :)

Gość Ukochana
obawiam się, spotkałaś swój ideał? Na ile wystarczył? jakie wymagania spełmił? Bo wydaje mi się, że to młodzieńcza miłość była.

Gość ..obawiam sie
ze faktycznie Ci sie wydaje, tym bardziej ze faceci mnie nie kreca.. jestem heteroseksualny i zdecydowanie wole kobiety :D

ukochana-własnie mi o to chodzi,chce zobaczyć poprostu jak inni rozumieją fraze \"dojrzaly męzczyzna\" ,dziekuje Ci akurat takiego mam i jestem szczesliwa,to nie zaden ideał,kazdy mysli i kieruje sie swoimi kategoriami i ma do tego pełne prawo,nie zroum mnie opatrznie;) pozdrawiam

Gość zreszta mysle ze
z drugiej strony to taki zbyt "dojrzaly" facet to chyba nudny jest, co? ja staram sie pielegnowac niektore moje dzieciece nawyki (nie mowie tutaj o sikaniu w pieluchy:P) Chociaz sam zastanwiam sie czasem czy lepiej byc dobrze wygladajacym, wiecznie ogolonym nudziarzem czy lepiej podchodzic do zycia na pelnym luzie i z dystansem. Chyba zdecyduje sie na cos posrodku, sam nie wiem :classic_cool:

Odnośnie osobowości myśle,ze dojrzały mezczyzna wcale nie musi miec nic wspolnego z nudnym,mozna przeciez byc odpowiedzialnym w zyciu codziennym i partnerskim,a potrafic rowniez zaszalec i nie rezygnowac z przyjemnosci,jesli sie potrafi zachowac odpowiednie dozy ;) zawsze sie moge mylic,kazdy ma własne doswiadczenia i spostrzezenia w tym kontekscie :)

Gość W większości wypadków
Robi to co TRZEBA,a nie to co CHCIAŁBY !