Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zibbba

Jakie badania?

Polecane posty

Gość zibbba

chcemy z chlopakiem rozpoczac wspolzycie, ale wczesniej postanowilismy oboje sie zbadac. Chcemy zrobic badania prywatnie i tu pojawia sie pytanie: jakie konkretnie badania powinnismy zrobic? wiemy, ze na pewno chcemy zrobic badanie hiv 1 i hiv 2. Jakie jeszcze choroby przenoszone droga plciowa mozna wykryc badaniem krwi? Bardzo prosze o powazne potraktowanie tematu. Z gory dzieki za pomoc 🌻

Gość zrobcie
badania na hpv-wirus, ktory wywoluje klykciny konczyste

Gość constructor
musicie zrobić badania na orientacje seksualna i na wasze preferencje. Poza tym lekarz musi zmierzyć głębokość Twojej pochwy, a następnie obliczyć siłę potencjalnych pchnięć członka w w zwodzie biorąc pod uwagę jego wydłużenie i zwiększenie objętości.

Gość zibba
hpv zapamietam, dzieki:) jakie jeszcze badanie? wirusowe zapalenie watroby typu C? czy choroby weneryczne tez naleza do typowych badan krwi? jak nazywaja sie te badania? tzn na obecnosc jakiego wirusa??

Gość zrobcie
wyszukaj sobie w google "choroby weneryczne"-tam powinno byc wszystko opisane

Gość zibba
"zrobcie", dzieki, sprawdze. Chcialam sie dowiedziec jakie badania standardowo zleca lekarz w takich sytuacjach??

Gość lepiej wypic dwa browary
wirusowe zapalenie watroby b i c a na b to sie szczepic od razu

Gość DoctorQumak
Jeśli chcecie uprawiać anal należy koniecznie zrobić lewatywę i bardzo wnikliwą kolposkopię odbytu, sprawdzając czy nie ma tam mikroowrzodzeń, które mogą być źródłem zakażenia.

Gość zibbba
wielkie dzieki dla idiotow, ktorym wszystko kojarzy sie z dupa. czasem jestescie zabawni, ale teraz calkowicie zabraklo wam wyczucia. Pytam o badania, ktore moga zadecydowac o naszym byc albo nie byc, o zdrwoiu albi zyciu. Odbyt, kupa, fekalia sa zabawne dla osob, ktore zafiksowaly sie na fazie analnej. Domyslam sie, ze dzieciece klopoty z defekacja przekladaja sie na twoje dorosle zycie i szczerze wspolczucje. Gorraca 25, kto jak to, ale akurat ty powinnas byc zorientowana w temacie.

Gość Weź se zibbba
kup szczeniaka. Jak dorośnie będzie zdrowy i cię nie zarazi. Albo wyjdź za mąż. (koniecznie za badanego)

Gość zibbba
rozumiem, ze ty sypiasz z kim popadnie i nie przejmujesz sie wlasnym zdrowiem i zyciem. Przy takiej filozofii mozesz sie kiedys bardzo zdziwic.

Gość Weź se zibbba
Nie. To ty zibbba sypiasz z kim popadnie. I zakładasz (albo wiesz), że twój partner robi tak samo. Dlatego musicie się zbadać (koniecznie). A może wykup abonament w laboratorium. Bo jak zmienisz chłopaka...

Gość zibbba
nie sypiam z kim popadnie. ale od wczesniejszych partnerow nie zadalam wynikow badan, bo im ufalam. Teraz nie wim, czy slusznie. Sobie ufam, nie ufam innym. Teraz jestem dojrzalsza i uwazam, ze nie ma miejsca na krygowanie sie, gdy stawka jest moje zdrowie i zycie.

Gość Weź se zibbba
Z jednej strony słusznie. Z drugiej strony... Ja bym z tobą nie poszedł do łóżka gdybyś zażądała papierka :)

Gość zibbba
ja bym z toba nie poszla do lozka, gdybys odmowil pokazania papaerka. widocznie masz cos do ukrycia :P poza tym chyba jestes troche starszy ode mnie albo masz konserwatywne poglady, bo wychodzisz z zalozenia, ze "nie wypada" wspominac o tym, ze mialo sie zycie seksualne przed aktualnym partnerem, a cien przypuszczenia, ze osoba z ktora sie spotykasz jest sie nosicielem jakiejs brzydkiej choroby dyskwalifikuje cie jako potencjalnego kandydata. Zgadlam?

Gość Weź se zibbba
Nie mam nic w tej materii do ukrycia. Poza tym zgadłaś :) A jeśli chodzi o meritum: byłoby w dobrym guście poproszenie o zrobienie badań - po czym spytanie o wyniki. Żądanie okazania wyników, jako dowodu? Żegnam panią. Inna sprawa, że partner sam powinien Ci je pokazać... Skomplikowane - prawda?

Gość a ja tam swoje wiem
jesli ktores z was mialo wczesniej partnera to taka prawda,ze wspolzyjac ze soba' dzielicie' sie ex partnerami i co gorsze ich ex i z kolei tamtych ex itd. :/ czesto jest tak,ze facet jest tylko nosicielem bezobjawowym albo przechodzi sie chorobe w stanie utajonym :/(to a propos chorob 'W') hiv czy zoltaczke mozna 'zlapac' w komuniakcji publicznej czy w malo 'czystej'przychodni(niestety tak czasem bywa).wezmy jeszcze pod uwage grzybki -basen,wilgoc,publiczne toalety.ryzyko dosc duze wiec wydaje sie mi,ze dla spokoju wewnetrznego warto robic badania przy zmianie partnera i oczekiwac tego od drugiej strony.to oczywiscie moje zdanie

Gość zibbba
do "wez se zibbba"- czytaj uwaznie, w pierwszym poscie napisalam wyraznie, ze oboje checemy sie poddac takim badaniom.To nie jest tak, ze zadam od partnera badan jako przepustki do siebie. Robimy je OBOJE, zeby czuc sie ze soba bezpiecznie Malo kto ma swiadomosc, ze KAZDY czlowiek majacy aktywne zycie sexualne jest narazony na zarazenie roznymi chorobami (nawet jestli jest monogamista, to nigdy nie jest pewien, czy wczesniejszy partner czegos mu nie sprzedal). "a ja tam swoje wiem" dobrze to podsumowal(-a). Niestety, idacz kims do lozka, idziesz do lzoka ze wszystkimi jego poprzednimi partnerami i partnerami ich partnerow...:o

Gość Weź se zibbba
Przyznaję rację:) Oby wszyscy byli tak mądrzy. Pozdrawiam. I dobrych wyników życzę. 🖐️

Gość moj facet
skorzystal z klopa na dworcu w katowicach bo musial juz po prostu i po paru dniach jak go zaczelo swedziec to nie zwracal na to jeszcze uwagi ale jak juz go zaczelo szczypac to zagladnaol tam i sie okazalo ze ma cala skore poluszczona w pachwinach az po jaja od ud i az krwawe bruzdy sie porobily . szybko zastosowal jakies masci i pomoglo ale to leczenie trwalo ponad tydzien takze nigdy nei wiadomo co sie gdzi ezlapie i lepiej nie korzystac z takich miejsc bo jakis syf gwarantowany.

Gość zibbba
wez se zibbba- dzieki i rowniez pozdrawiam :D

Gość moj facet
Dziś moj facet przyznał, że walił wszystkie babcie klozetow na trasie Kraków Płaszów - Pcim Dolny. I co ja mam teraz zrobić?