Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zibbba

Jakie badania przed rozpoczeciem wspolzycia??

Polecane posty

Gość zibbba

chcemy z chlopakiem rozpoczac wspolzycie, ale wczesniej postanowilismy oboje sie zbadac. Chcemy zrobic badania prywatnie i tu pojawia sie pytanie: jakie konkretnie badania powinnismy zrobic? wiemy, ze na pewno chcemy zrobic badanie hiv 1 i hiv 2. Jakie jeszcze choroby przenoszone droga plciowa mozna wykryc badaniem krwi? Bardzo prosze o powazne potraktowanie tematu. Z gory dzieki za pomoc 🌻

Gość wzw chlamydie
trichomonas vaginalis,krętki blade(odpowiedzialne za kiłę), dwoinki rzerzączki, jak cos mi sie przypomni to dopisze jeszcze. pewnie większość zrobią w ośrodku chorób przenoszonych drogą płciową, co ważne- bezpłatnie (przynajmniej hiv) i anonimowo

Gość zibba
naprawde bezplatnie??

Gość a sorki
nie wszystkie tylko we krwi:) bo we krwi wykrywasz p/ciala,ale jezeli juz planujecie zrobić sobie badania, to nie ograniczajcie się tylko do krwi, ale i wymazy z szyjki macicy, oraz u mężczyzny wydzielina z cewki moczowej. wtedy bedziecie mieć pewność.

Gość zibba
chodzi nam o badania krwi. a orientujesz sie, czy bakterie brodawczaka ludzkiego sa wykrywane we krwi??

Gość no właśnie nie wiem czy
wszystkie są bezpłatne. Na hiv w białymstoku , właśnie w takim ośrodku robią za darmo. ale wiem ze mozna tam zrobic i pozostale. ale pewnie sie placi, bo metody wykrywania są dość drogie.

Gość zibba
chcialam pojsc do lekarza po skierowanie na badania, ale czy lekarz pierwszego kontaktu bedzie dokladnie wiedzial jakie badania trzeba wykonac?

Gość to wirus nie bakteria
ale tego nie wiem. wiem ze w wymazach z szyjki macicy tak, ale czy w krwi to raczej p/ciala, a nie wiem czy sa takie metody , czy miano tych przeciwcial jest np.wystarczajaco wysokie. na prawde nie wiem.

Gość wydaje mi sie ze bedzie
wiedzial:) w końcu jest lekarzem:)

Gość marysska
ok, porozmawiam z lekarzem. wielkie dzieki za pomoc :))

Gość marysska
mialam cicha nadzieje, ze na forum znajdzie sie lekarz i podpowie, jakie badfania wykonac :)

Gość na hpv
czyli na brodawczaka chyba tylkosie jednak robi w wymazie