Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja za

religia kontra zwiazek, seks, itp.

Polecane posty

Gość ja za

Kochaniutkie pomozcie mi nie wiem co mam robic 3 miesiecy temu poznalam faceta zaczelismy sie spotykac itd. wiadomo na pocztaku znajomosci niezaczne sie wypytywac o jego wiare ale ok miesiaca temu powiedzial mi ze jest swaidkiem johowy (czy jakos tak) i spytal sie mnie czy bylabym w stanie zmienic wiare (ja ochrzczona, bylam u komuni, bierzmowana, marzylam o bialej sukni i ave maryja podczas ceremoni, ja mialabym zrezygnowac z mojej wiary z mojego Boga i moich przykazan) nic nie odpowiedzialam niedawno spytal sie mnie czy jestem dziewica zaczal na mnie naskakiwac wypytywac i wogole zerwalam natychmias te znajomos ale teraz brakuje mi moich rozmow z nim wspolnych spoacerow i wogole co ja mam zrobic prosze poradzcie coss

Gość ja za
LUDZIEEEEEE PROSZE!!!1

Najlepiej poczytaj trochę o Świadkach Jehowy choćby w internecie, nawet tu na forum, a sama odpowiesz sobie na pytanie, czy warto, czy jest czego żałować i co czekałoby Ciebie u jego boku.

Gość ja za
wszytsko wiem o swiadkach j... ale brakuje mi go jak cholera wiem ze moja rodzina niewybaczyla by mi zmiany wiary i ja sobie tez czy facet jast warty poswiecenia a zreszta dlaczego nie mozemy sie spotykac on wyjasnia ze nie bo niechce sie angazowac i wogolee

ja spoatykałam sie kiedys ze swiadkiem jehowy. koles był spoko ale jak kazdy miał swoje odchyły jednakze ja swojej wiary bym nie zmieniła dla zadnej miłosci bo najwieksza miłosc to Bóg, a co do tamtego kolesia mimo iz był swiadkiem pił alkohol i palił papierosy poza tym naczytałam sie troche o swiadkach i dla mnie to sekta ktora uzaleznia swoich wyznawców...

Gość ja za
wlasnie wiem ii boje sie ze te jego piekne gadki i wogole to jest wlasnie too aby przezucic czlowieka na w;asna strone i mysle chyba ze nie warto zawracac se glowy nim bo jak kazde zauroczenie miniee kiedys tamm

też jestem przeciwko! a dlaczgo on nie przejdzie na twoja wiare?? Czyżby takie rozwiażanie nie wchodziło juz w rachubę? nie zrezygnowałabym dla miłości ze swojej religii

nie chce generalizowac ale ja bym uwazała to moze byc uczucie z jego str ale jesli sie rzuca i wypytuje o twoje dziewicto itp daj sobie spokoj

a poswięciłabyś swoja wiare twoja religię dla Niego???dla jego wyznania??? wg mnie w związkach w których partnerzy są różnego wyznania w pewnym momencie dochodzi do spięć własnie o to nie mówiac jak pojawią sie dzieci i kwestie w ich wychowaniu... także zastanów się dobrze znasz go dopiero 3 miesiące a on już pyta o zmianę twojej wiary i wypytuje o tak intymnie rzeczy..to co będzie poźniej???

Gość ja za
zgadzam sie z wami dlatego mam obawy rozmawialam na ten temat nawet z mama powiedziala ze nie tak mnie wychowala ze jeszcze zrozumialaby gdyby to byl prawoslawny bo ta wiara prawie niczym sie nie rozni ale nie sekta moimi przykazaniami jest milowanie blizniego i boga a nie wypowiadanie sie np. ze transfuzja krwi jest wyczynem szatana. Zgadzam sie z nia... wlasnie dostalamod niego eska czy juz sie bnamyslilam i czy mozemy jutro sie spotkac (dodam ze powiedzialam mu ze wszytsko musze przemyslec) co mam mu napisac... nie spotkam sie znim no bo niby po co...

Gość ja za
no chyba ze mi zaproponujesz szybki seksik to sie z nim zobacze bo jestem ciekawa jakiego dlugiego ma

powiedz mu że nie zamierzasz zmieniać wiary bo tak jak on wierzy mocno w swoja religie tak ty w swoją i nie widzisz powodu dla którego miałabyś zdradzic swoje przekonania!!!!!!!!!!!