Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwona

Pomocy

Polecane posty

Kilka dni temu dowiedziałam sie, że mam podniesiona prolaktyne (3827,7mlu/l) gdzie norma wynosi 700. Moja prolaktyna sukcesywnie wzrasta. Od roku nie miesiaczkuje i bardzo tyje. Nie wiem czy to ma jakis zwiazek z tym, ale bardzo zle sie czuje fizycznie i psychicznie juz tez \"wysiadam\". Kiedys chciałabym miec dziecko, a słyszałam ze przy takim stanie rzeczy jest to nie mozliwe. Biore BROMERGON, ale to nie pomaga. Oprócz tego leki psychotropowe i przeciwpadaczkowe. Wiem, ze to moze miec zwiazek jedno z drugim, lecz tych leków odstawic nie mozna. Prosze o pomoc.

Gość GosiaSamosia
Ja też miałam podwyższony poziom prolaktyny i długie cykle (nawet zdażyło się 53 dni) i badania w klinice. Od czerwca zażywam Bromergon i już dwa razy miałam badania hormonalne (wyniki w normie), a ostatni cykl był 29-dniowy. Bardzo się z tego cieszę! Też słyszałam, że podwyższony poziom prolaktyny może być wywołany stresem. A więc dziewczyny, nie przejmujmy się za bardzo, a wszystko się jakoś ułoży! Oczywiście ważne jest też, aby mieć dobrego lekarza specjalistę endokrynologa. Ja na szczęście takiego mam. Pozdrawiam.

Gość Mysle że
po paru miesiącach każe ci zbadać kontrolnie poziom prolaktyny i wtedy podejmie decyzję jak cie leczyc dalej. Starać sie możecie, to nic nie zaszkodzi, tyle tylko że przy wysokim poziomie prolaktyny bedzie ciężko. myślę, że to potrwa ok. pół roku. daj sobie czas. przygotuj się do ciąży, dobrze odżywiaj i napewno będzie wszystko dobrze. Życzę powodzeni

gosiu dziękuję,że wogóle zechciałaś napisać mi kilka słów otuchy,musi być z Ciebie fajna \'babka\'hihi.myślisz że przy tak wysokiej PRL mogę kiedyś zajść w ciążę?Bo ja już ustawiam leczenie neurologiczne i psychiatryczne rzeby dzidziuś był bezpieczny,ale jestem przerażona choć spragniona maleństwa

Gość GosiaSamosia
Pewnie, ze mozesz zajść w ciażę! Ale, mozliwe też, zę będziesz musiała brać non stop bromergon. Polecam dodatkowo ziołowe tabletki na obniżenie prolaktyny - castagnus. Moja koleżanka bralam bromergon przez ok. 2 miesiace ale po miesiacu brala tez dufaston i clistilbegyt po tym sie zachodzi na 100% - ma coreczkę:) Znajdź dobrego lekarza a bedzie wszystko okej. Życzę Ci powodzenia i cudownego dzidziusia:*

ja również Iwon trzymam kciuki za Ciebie, bo sama mam prblemy z prolaktyną i zaczynam brać bromergon, a Castagnus biorę już drugie opakowanie pozdrawiam