Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlana

Czy to prawda ze jak sie człowiek poci to schudnie?

Polecane posty

Gość wypaca się wode a nie tłuszcz

Gość je femme
podobno gdy jest goraco jest to najlepsza temperatura na spalanie tkanki tluszczowej, nie wystarczy ocic sie np z gorąca, trezba cwiczyc wtedy robi sie gorąco , pocisz się, chudniesz

Gość zlana
a ktos wyzej napisał ze wypaca sie wode a nie tłuszcz:(

Gość je femme
wiem co piszę, chodzę na aerobik, tak powiedizała trenerka

Gość dokładnie jak się poci
to wypaca sie wodę nie tłuszcz a t0obie ta trenerka przeciez powiedziała to samo, noie ? przeciez powiedziała ze nalezy cwiczyć ! kazdy wie ze samo z sibie sie nie chudnie i pocenie tez ci w tym nic nie da jak sie nie ruszysz !!

Gość lizkia
pocisz się W RUCHU = woda +spalanie tkanki t tłuszczowej

Gość gość M
chudniesz. I nie mówcie,że nie,bo sama po sobie wiem. Rano się ważyłam i potem było tak gorąco,że się pociłam. wieczorem się zważyłam i miałam kilka gram mniej. Więc powiem ci,że tak chudniesz. A jak dołożysz do tego ćwiczenia to na pewno więcej się spali. np brzuszki lub A6W

Gość gość
Ot, to się mądra odezwała... chudnięcie to jest zmniejszenie ilości tkanki tłuszczowej w ciele (waga może się nie zmienić albo nawet wzrosnąć, a człowiek będzie chudszy) a nie zmiana na wadze o parę gram wywołana wypoceniem wody. To raz. A dwa: a6w czy inne "brzuszki" do niczego poza dyskopatią nie prowadzą, a już na pewno nie do chudnięcia.

Gość gość
www.mnbbc.com/content.php/215-Z-kosci-na-osci-czyli-odchudzamy-si%C4%99-skutecznie?s=20b70bfee5252a9a3e5cb325cc88d93b "Mit 9: „Żeby schudnąć, muszę się dużo pocić”. Jeśli położymy smalec na rozgrzanej patelni, to tłuszcz zacznie się topić i wypływać. Niektórzy jednak odnoszą to zjawisko do człowieka, wierząc, że tłuszcz wytopi się z ich ciała, jeśli będą się rozgrzewać… Powiedzmy sobie jednak jasno: jeśli nagrzewamy smalec – ten topi się, ale jeśli rozgrzewamy człowieka – ten jedynie poci się. Pot, to głównie woda – usuwająca z organizmu płyny ustrojowe – niezbędne do prawidłowego funkcjonowania. Zwykle pocimy się ćwicząc, żeby zapobiec przegrzaniu. Powinniśmy więc uzupełniać płyny w trakcie treningu, a nie ubiegać się o jak największą ich stratę… Zauważmy, że usuwanie wody z organizmu (dehydracja) powoduje katabolizm - to z kolei oznacza mniej mięśni. Mniej mięśni, to mniej "maszyn" do spalania tłuszczu. Efekt jest więc dokładnie odwrotny do zamierzonego. Celem treningu jest zmęczenie się – nie spocenie! Niestety – tak wiele osób lubi ćwiczyć w grubych dresach lub w specjalnych pasach rozgrzewających brzuch. Najwyraźniej wierzą nie tylko w mit, że ich tłuszcz wytopi się jak smalec, ale także w mit, że można zrzucić tłuszcz jedynie z wybranych rejonów ciała. O tym jednak za chwilę."