Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boli mnie...

Zęby

Polecane posty

Gość Boli mnie...

Pobolewają mnie dwa zęby. Pobolewają to w zasadzie w tej chwili, poprzedniej nocy bolały jak ... Tak prawde mówiąc, to nie wiem, czy bolą mnie obydwa, czy może tylko jeden, bo są obok siebie. W obu mam założone plomby (jakies 3-4 lata temu). Mam wrażenie, że to one są sprawczyniami bólu. Może ktoś się zna i powie mi, co to może byc?

Gość Monii
Wiesz co, może byc kilka powodów, może zepsuł się jeden i drugi boli od niego, albo oba, albo od dziąsła hmmm...ja polecam wizytę u DENTYSTY tak będzie dla ciebie najlepiej, bo jak cos się dzieje i olejesz sprawę to pozniej może być tylko gorzej :/

Gość Boli mnie...
Do dentysty będę musiała się wybrać, chociaz juz przestaje mnie boleć. Ale to pewnie takie ostrzeżenie, potem może byc gorzej. Ale zastanawia mnie ten ból, bo jest inny, niż normalny ból zęba, tzn. taki, jaki miałam kiedys. Nie potrafie wyjasnić na czym polega różnica. Dlatego własnie moje podejrzenia padły na te plomby.

Gość Vulgaris
Mnie tak bolało jak miałam mieć 8-kę do usunięcia. Wtedy boli kilka

Gość Monii
Ale plomba sama w sobie nie może boleć, nio nie wiem specjalista to ze mnie żaden, ale fakt musisz isc do lekarza, ja osobiście nie cierpię dentysty, samo wejście do gabinetu wywołuje u mnie ból całej szczęki , ale jak juz boli to niestety trzeba...pozdrawiam!

Gość Boli mnie...
Ja sie dentysty nie boję (są tacy, są :)), tylko, że ruszyc tyłek i sie wybrać, to... jak sójka za morze.

Wiesz co? A moze sie przeziebilas? Ja tak kiedys mialam, ze bolal mnie zab - tak mi sie wydawalo, a potem sie okazalo, ze przeziebilam sobie policzek poprzez jazde z otwartym oknem w samochodzie:) Idz do stomatologa, z pewnoscia odkryje przyczyne:)

Gość a mnie czasami też bolą tak
dziwnie mimo że wyleczone-czasami to mogą być nerwobóle.

Gość Boli mnie...
Nie przeziębiłam się. mam te plomby już trzy-cztery lata i do tej pory bylo ok. To sa te "białe" plomby (światloutwardzalne czy jakos tak).Więcej takich nie mam, więc nie mam porównania. Przeczytałam w necie, że jest taka możliwośc, że ząb nie zostal odpowiednio wyczyszczony przed zalożeniem wypełnienia i przez caly ten czas się psuł. Tylko, ze mnie bolą oba, jeden mocniej, drugi słabiej, sa obok siebie (6 i 7) i zaczęły bolec równocześnie. To zbieg okoliczności?

Gość Boli mnie...
Aha, no i nic mi nie puchnie.Kiedys jak bolał mnie ząb, to miałam spuchniętą szczękę i ona tez mnie zreszta bolala, teraz nie.

Mam podobny problem mam plombe na 4 i 5 załozenoa ponad rok temu. Ostatnio zaczaly mnie boleć i na zebie pojawił się zółty osad. Oroszę napiszcie co to może być bo nie moge isc teraz do dentysty.

hej mnie tez tak bolal zab w sumie to dziaslo bolalo i czasem do teraz boli poszlam do dentysty i okazalo sie ze od korzenia obumiera mi miazga w zebie a stalo sie tak przez to ze dwa lata temu mialam leczony zab i nie zostal on dobrze wyleczony. Przez to te dzisiejsze komplikacje z nim dlatego radze isc do dentysty, to ze jest plomba nie znaczy ze zab nie moze sie popsuc mi miazga obumiera od korzenia a wiec niestety wszystko jest mozliwe, a zab mialam leczony na samej górze i nie byl mocno zepsuty:(