Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Depresja Niedzielna

Cała prawda o fotografach ślubnych

Polecane posty

Gość Turkaweczka
Ślub, co prawda mam dopiero w czerwcu przyszłego roku, ale już szukam dobrego uczciwego fotografa. O tym, że są nie uczciwi fotografowie przekonała się moja znajoma wynajmując podobno jednego z lepszych warszawskich fotografów. Fotograf ma swoją stonkę w Internecie, która przez wiele osób była bardzo chwalona. Cóż z tego, że zdjęcia na stonce i na pokazie były śliczne jak fotograf nie potrafił takich samych zrobić. W momencie, gdy znajoma zakomunikowała fotografowi, że poda go do sądu przyznał się, że cześć zdjęć była wykonana z modelkami a część zdjęć gdzieś kupiona. Przejścia mojej znajomej z fotografem uzmysłowiły mi że znalezienie fotografa dzięki któremu będę miała pamiątkę na całe życie nie będzie prostą sprawą

Gość kikikiki
jak ja sobie przypomne mojego to mi się nóż w kieszeni otwiera BUFON umówiliśmy się w plenerze-czekaliśmy na niego z 30 -40 minut jak już kase wział tyle go widzieliśmy(chłopak nie ma zakładu)miał nam dorobić kopię jednego zdjęcia,figę z makiem uwidzieliśmy,nawet gadać przez telefon nie chciał ratuje go jedno-mamy przepiękne zdjęcia

ha, ha, niezly tekst :) ostatnio namietnie ogladam zdjecia ze slubow, bo po pierwsze - sama mam niedlugo slub, a po drugie amatorsko zajmuje sie fotografia. I powiem wam, ze noz mi sie czasem w kieszeni otwiera jak widze te fotki. :( Juz pomijajac sztuczne pozy i brak jakiegokolwiek pomyslu... Ale widzialam ostatnio zdjecia z sesji z ogrodu na BUW w Wawie - glowna atrakcja mial byc most, panna mloda na tle nieba, rozwiane wlosy etc. I wiecie co? Niebo na tych zdjeciach bylo biale! i calkowicie zlewalo sie z sukienka. Kazdy kto choc troche zajmuje sie fotografia wie, ze niebo jest troche klopotliwe do fotografowania- swietnie radza sobie z nim cyfrowe \"malpki\", bo one wszystkie kolory maja podkrecone, ale w profesjonalnym sprzecie dochodzi problem pomiaru swiatla itp. Ale rozwiazanie jest banalne - filtr polarkowy albo polowkowy. :) kosztuje to max 60 zl i skoro taki fotograf bierze 800zl za sesje, to chyba taki wydatek nie powinien byc dla niego problemem? Kolejny problem - pora na zdjecia. Ja rozumiem, ze wszystko jest zaplanowane i czasem nie ma mozliwosci zrobienia zdjec rano albo po poludniu, kiedy jest najlepsze swiatlo do robienia zdjec ludziom. Ale ostatnio kilka razy w weekend bylam na spacerze w Łazienkach w samo poludnie i za kazdym razem natknelam sie na kilka sesji... Foto nawet nie pomyslal o tym, zeby jakos pokombinowac z tym swiatlem - czasem wystarczy po prostu biala parasolka trzymana przez kogos tak, zeby promienie bezposrednio nie padaly bezposrednio. Gdzie tam - para stala nad strumykiem, a \"ekspert\" chodzil dookola nich i wydawal komendy w stylu \"taaak, doskonale, teraz pan mlody patrze na pania mloda...\" \"swiadek na partnerke....\" \"dokladnie tak, tak, tak, prosze teraz patrzec w niebo\" :/ Juz widze efekty - \"gorejace glowy\" i cienie na twarzy paskudnie wyostrzajace rysy twarzy. Poza tym przykre, ze nawet nie chcialo mu sie zapamietac, jakie ci ludzie maja imiona. I jak w takim razie maja sie czuc swobodnie, naturalnie... Wpadki zdarzaja sie kazdemu, czlowiek najlepiej uczy sie na wlasnych bledach i kazdy fotograf kiedys zaczynal... Ale tacy ludzie nie powinni okreslac sie mianem \"profesjonalistow\" i mowic o zatrzymywaniu ulotnych chwil w obiektywie. Niedlugo bede robic zdjecia na slubie moich znajomych - pomijajac juz fakt, ze to moi znajomi, wiec o pieniadzach \"za usluge\" nie ma mowy, po prostu nie przyszloby mi do glowy brac za sesje takich pieniedzy, bo wiem, ze nie jestem profesjonalistka i sporo jeszcze musze sie nauczyc, a te sesje maja mi pomoc w zdobywaniu doswiadczenia, a nie sprawic, zebym mogla sie jak najszybciej dorobic. Pozdrawiam wszystkie panny mlode i zycze wam jak najladniejszych zdjec. :) Nie dajcie sie nabrac na psuedoartystyczne zdjecia i wezcie pod uwage, ze zazwyczaj na stronach www zamieszcza sie zdjecia najlepsze z najlepszych - poproscie, zeby wam pokazali pozostale. ;)