Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkktttooosssiiiaaa

Prosze o rade.

Polecane posty

Gość kkktttooosssiiiaaa

załozylam juz temat na antykoncepcja.... ale nikt nie chce odpowiedzieć. Od kilku dni źle sie czuje, mam zawroty glowy jest mi sląbo i mam mdłosci dzis rano wymiotowalam, na piersiach pojawily mi sie niebieskie wielkie zyly jest ich strasznie dużo... Wlasnie bylam w WC i na majtach zauwazylam malenska czerwona plamke krwi... Kochalam sie w dni raczej nieplodne bo to 13 lub 14 dzien cyklu byl a ja mam cykle 37 dniowe. Dzis jest 23 dzien cyklu czy to nie zawczesnie na plamienie? A moze jeste to plamienie? Co o tym myślicie? Moze to wszystko od tych upalow albo sama juz nie wiem od czego...

Gość kkktttooosssiiiaaa
o rany wiem ze to kolejny topic z serii czy ejstem w ciazy... ja chcialam tylko zapytac czy 23 dzien cyklu to nei zawczesnie na plamienia? testu nie moge zrobic bo to jeszcze za wczesnie i i tak nie wyjdzie ... Za wczesnie czy moga sie juz pojawic? ostatni cykl miałam 37 dniowy

Gość kkktttooosssiiiaaa
proszeeeeeeeeee!!!!!!!!

Gość Niedoswiadczona mama
każde plamienie najlepiej skonsultować z własnym ginekologiem. My tu za głupie ( bez obrazy) jesteśmy by coś sensownego w tym temacie doradzić.

Gość kkktttooosssiiiaaa
a dziewczyny jakbym skoczyla do apteki po tescik? wyjdzie mi dzisiaj? 23 dzien z 37 dniowego cyklu? Czy raczej nie ma szans?

oj najprawdopodobniej własnie twoja komórka jajowa w chwili lekkeigo krwawienia próbowała sie \"zadomowic\"czyli wysciełac domek na nastepne 9 miesiecy ...tak sie czesto dzieje a kobiety uwazaja to za okres lub cus niepojącego...to jak najbardziej normalne,,,powtarzam ci słowa lekarza..... z tego wynika jestes w 1 tyg ciąży

jak zrobisz tescik napisz jaki wynik jestem ciekawa....i powodzenia...napewno bedziesz szczeliwa ile masz lat?

Gość kkktttooosssiiiaaa
Niki kochanie ale to tylko malenka plamka taka wielkosci mrowki i jeszcze jedna jasniejsza plamka nieco wieksza ale jasniejsza. Pozatym tam nic nie ma. A co z tym testem? moge dzis zrobic czy mam czekac?

Gość kkktttooosssiiiaaa
upupupu

Gość kkktttooosssiiiaaa
no i taks ie włąsnie z wami gada.

Gość no no ni
To mogło być plamienie implantacyjne. A kochalas się raczej w płoden dni, bo w dużej okolicy jajeczkowania. Podzielić 37 na pół, wychodzi nam mniej więcej 18 dc, skoro masz tak to niech raz bedzie troszkę wczesniej, a zreszta plemniczki sa w stanie przezyć w narzadach nawet 5 dni :) Na test jeszcze za wczesnie, może za dwa dni, bo teraz by było 9 dpo, za jakieś 2-3 dni jesli to było plamienie implantacyjne powinno wyjść, ale równie dobrze mogło to bytć pamienie na jajeczkowanie. Trza się uzbrioc w cierpliwość :)

Gość no no ni
aha jajko się zagnieżdża od 6 do 12 dc, jak w morde strzelił ;)

Gość ja tam bym
bym zrobiła test - teraz one są bardzo czułe - a jak nic nie wykaże i nadal tak się będziesz czuła to zrób drugi za tydz. -wtedy na 100% wykaże

Gość kkktttooosssiiiaaa
Wole sie jednak nie nakrecać. Nie bede robic testu poczekam co z tego wyjdzie. Dodam ze tak strasznie kreci mi sie w głowie ze nie ejstem w stanie stać!!! Oprócz tego po kazdym posilku mam mdłosci i co 10 minut biegam zrobic mini siczku... Mimo wszystko z testem jeszcze sie wstrzymam jakies 3 dni... AAA zapomniałam dodac ze jak sie kochalismy to miałam piekny przejzysty śluz płodny... :)

Gość kkktttooosssiiiaaa
upupup

Gość zdecyduj się
w końcu: "przejrzysty śluz płodny" czy "w dni niepłodne". Poza tym niepłodne są ostatnie 14 dni przed okresem, no i po samyn okresie kilka. Liczba tych dni przed jest ruchoma w zależności od długości cyklu. Więc jeśli nie możesz się zdecydować to sobie policz: 37 odjąć 14- niepłodne 5-7- płodne (jajeczkowanie+ okres życia plemników) reszta w zależności od długości miesiączki: niepłodne okres.

Gość kkktttooosssiiiaaa
kurcze teraz to sie juz pogubialm naprawde. hmm raz kochalismy sie zaraz po to był 5 dzien a potem 13 albo 14 ablo 15 albo 16... wiem napewno ze z moich obliczen wyszło ze to niepłodne bo 37 na pół to 18 i poł o kurwwwwwaaa to jak ja to dzieliłam ze mi 20 wyszło???:-o Wiem ze śluz mialam płodny wiec hmm no wiec to jednak były płodne dni... Kurcze tak mnie strasznie tam w środku boli tak jak przed okresem albo nawet bardziej... Ale krwi sie wiecej nie pokazało tylko ta jedna maluska plamka. Czy taka maluska mikroskopijna plamka cos wogóle znaczy??

Gość kkktttooosssiiiaaa
upup

Gość hej ktosia
a jak to jest ze masz cykl 37-dniowy ty sie powinnas jak najszybciej skonsultowac z lekarzem bo chyba do 31 dni cykl jest normalny a potem tzreba to leczyc

Gość kkktttooosssiiiaaa
ja jestem po długich konsultacjach z lekarzem i po regulowaniu cyklu luteina... Chce tylko wiedziec czy mini mini plamka to moze byc plamienie czy to tylko kurde nie wiem kropla krwi z wewnatrz ciała która niespodziewanie wpadła na majtki. Kurfaaa wariuje juz

Cięzko wyczuć co to moglo być- może jajeczkowanie, może zagnieżdzanie a może cos jeszcze. Ja bym poczekała do 28dc i wtedy zrobiła test. A jeśli dostaniesz @ to idź do gina i pogadaj z nim na ten temat i antykoncepcji, bo jesli się dobrze zorientowałam to nie planujesz raczej w tej chwili ciąży.?

Gość kkktttooosssiiiaaa
planuje :) i własnie sie zastanawiam. Nigdy wczesniej tego nie mialam ale nie chce sie nakrecac bo wiem jak boli rozczarowanie kiedy na tescie tylko jedna krecha zamiast 2

Gość kkktttooosssiiiaaa
up

Gość kkktttooosssiiiaaa
Wiec jak to jest z ta kropelka krwi? taka mała ilosc to juz plamienie czy nie?

Ups- to sory i życzę 2 kresek. :) Nie wiem- moim zdaniem to nawet nie jest plamieniem. Poczekałabym parę dni i zrobiła test. :)

Gość kkktttooosssiiiaaa
no własnie nie chce robic testu coby sobie darowac rozczarowanie. Tez uwazam ze jak na plamienie to tego jest za mało... poczekam jeszcze ze 2 tygodnie i jak nie dostane okresu to dopiero zrobie test...

Gość kkktttooosssiiiaaa
upup

Gość gosia12
Pamiętajcie drogie Panie,ze zmiany klimatyczne robia swoje. To one maja wiele wpływu na to jak się czujemy. Owszem nie wykluczam waszych objawów,ze są prawdziwe, ale tak czytajac wydaje mi się,ze może co np. piata z was może byc w ciąży. Reszta wydaje mi się nieźle zakręcona i nie gniewajcie się jeszcze mało dorosła. Mam na mysli posty z zapytaniami typu:" on był w majtakach i ja też, on miał mokre majtki- czy to mozliwe,ze jestem w ciaży?- jak bym czytała bajki. Uważam,ze większość z was po prostu jeszcze nie dojrzała do zblizeń, do bycia matkami inaczej nie byłoby tak głupich pytań.