Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanko 222

Wierzycie w te dni płodne i niepłodne?????

Polecane posty

Gość Pytanko 222
I co sadzicie doradzcie mi coś bo chyba zaczynam schizować

Gość Ja też bym chciała wiedzieć
No ja tez bym chciała wiedzieć co w takim przypadku człowiek ma chwilę zapomnienia i co

Gość lek med
zapraszam -jak ktos ma czas _na topik "metody naturalne kto stosuje" na wielu stronach jest mnóstwo cennych obserwacji i opinii co wazne.O konkretne pytania w razie problemów prosze na "emila" aannkkaa1970@vp.pl

Gość spokojnie to tylko awaria
Nie wierzę.

Gość lek med
A CO ZROBIC zebyś uwierzył(a)?

Zapłacić alimenty:)

Gość do to wszystko gra
Niech zgadnę - urodziłaś dziewczynkę,tak? :)

Gość lek med
aaa o to biega! ale nie mieszajmy pojęć -tu nie rozmawiamy o sposobie na życie tylko o naturalnej regulacji poczęć ;-)))

Mam dwie:)Jedna efekt NPR,ot,drobna zmiana w organiźmie.Podobno się zdarza.

Gość terrrefere
i tak to jest,ze ktos sie nie douczy metod, a potem psize, ze ma to 'nieszczescie' miec dzieci... przy pigulkach tez mozna zajsc w ciaze, komdomach i spiralach rowniez. ale najgorsze jest to, ze ktos prowadzi zle obserwacje i poem obwinia metode, nie siebie.. wstydzcie sie. przyznalybyscie sie raczej do bledu/niewqiedzy, niz potepily metode. jakos do tego, zeby przyznac swoj wlasny blad nikt sie nie kwapi

Gość terrrefere
przy tych metodach nie ma miejsca na 'chwile zapomnienia'

Czy ja napisałam,że mam nieszczęście mieć dzieci?Mam szczęście,że je mam,ale szczęścia też może być nadmiar.Jakoś nie znam nikogo kto zaszedł w ciążę przy tabletkach,a przy naturalnych i owszem.I gdzie napisałam,że krytykuję?Napisałam,że nie wierzę.

Gość terrrefere
ja znam akurat dwie panie, ktore zaszly w ciaze bedac na tabletkach.. obie poronily, 'moze i dobrze', jak powiedzial im lekarz, bo dzieci urodzilyby sie z wadami mozgu.. A niedouczenie jest glowna przyczyna krytyki/niewiary w metody naturalne. jakkolwiek to nazwiesz. dla mnie to to samo w tym przypadku

Tereffere,jesteś z wykształcenia ginekologiem czy tylko z zamiłowania?Wiesz,wiedza z netu to nie zawsze wiedza.

Gość sru tu tu tu
ja mam dziecko poczęte 2 dzień po okresie..... chciane dodam... po prostu.... mam owolację bardzo szybko po okresie, więc czasme nawet ostatnie dni okresu łąpią mi się na dni płodne.... mimo że cykle mam normalnej długości.... taka moja uroda ;) moim zdaniem powinno się bardziej podkreślać, że NIEPŁODNOŚĆ PRZEDOWULACYJNA, jest TYLKO PROGNOZĄ i jest WZGLĘDNA.... wydaje mi się, że wtedy byłoby mniej zawiedzionych, a metoda zyskałaby więcej zwolenników.

Gość terrrefere
kochana, wiedze mam z autopsji, a ginekologiem, licencjonowanym nauczycielem NPR jest moja siostra

Moja też.Tak się składa,że ma 4 dzieci:)I ciągle płacze,że w ciąży jest.Ale ona ma przekonania.

Gość terrrefere
a sam termin 'po okresie' jest baaardzo wzglesny. okres u niektorych kobiet trwa 3 dni, a u innych 7..

Gość terrrefere
moja ma dwojke, a od sporych 7lat opiera sie na doglebnej wiedzy o NPR

No,ja zaszłam przed:)Z powodzeniem stosowałam metodę przez 4 lata.Raz mnie zawiodła:)

Mojej 13 lat się udawało:)

Gość Pytanko 222
Mój okres jest długi trwa 7 dni zawsze!!!!!??????????

Nie znoszę tylko jednego słusznego światopoglądu.Mogę podyskutować nad wadami i zaletami,a nie słuchać jedynej racji.Nie jesteś przekonana do hormonalnej antykoncepcji?Nikt Ci nie każe stosować.I tyle.

Gość 567
ja wierze tylko że są dni płodne ;) moja koleżanka stosowała metody naturalne i mając 30 lat miała czworke dzieci :)

Gość Pytanko 222
Ja wolę antykoncepcję hormonalną ale nie mogę jej brać a raczej wszystko sie okaze za jakiś czas!!!

Gość terreferre
do 'tylko awaria' hmm, nie pzredstawiam 'jedynie slusznej koncepcji' . ale pytanie bylo o metody naturalne stad dyskusja. dziewczyna pisze, ze ze wzgledu na chorobe nie mzoe brac hormonow. co jej poradzisz? ja hormony bralam jakis czas, ale tez nie moge ich brac, ze wzgledu na fakt iz potwornie po nich puchne. jak balonik. nie mowiac juz o tym, ze kompletnie siadl mi poped seksualny.. dzieki temu mielismy problemy malzenskie. przy NPR libido, huhu, a poki co skutecznosc stuprocentowa. za jakis czas bedziemy sie starac o dziecko, a znajomosc NPR tez w tym pomaga. a co bedzie dalkej? maz jest Amerykaninem, mieszkamy w Stanach, od poczatku zakomunikowal mi, ze NIE BEDZIEMY MIEC wiecej niz 2 dzieci... moge sie tylko domyslac, co ma na mysli.. ale wiem, ze tesc jest po wasektomii, wiec sadze, ze moj maz tez bedzie chcial sie poddac tej operacji. nie biorac pod uwage mojego zdania.. coz.. nawet jak zabronie, zrobi to w ukryciu przede mna..

Gość terreferre
dobra, chyba mi sie topik pierdyknal, ale co napisalam, to napisalam:)

Gość terreferre
chyba jednak nie pomyslilam topiku:)

Gość Pytanko 222
Czyli co mojgę byc czy nie w ciązy czy dalej mam mowic ze są dni niepłodne?????????????

Gość Gracie Lou
ktory to dzien cyklu?