Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się o moje maleństwo

Czy koty można kąpać??

Polecane posty

Gość koteczek 4 tyg
Witaj ! Ja mam kotka od 2 tyg, znalazlam go na ulicy, jak mial 4 tygodnie. Jestem zakochana po uszy :) Co do kapania, to tez sie balam, ale mamy za soba juz 3 kapiele. Weterynarz mi powiedziala by kapac raz lub 2 na tydzien. Ja mam miske, wlewam ciepla wode, taka w sam raz i wlewam plyn. Jest jeszcze za mala i lek mi powiedziala by uzyc plynu do mycia naczyn Dawn. Myslalam ze wariatka, ale poszytalam w internecie ze tak sie robi w przypadku malenkich kotkow. Do wymieszanej wody z plynem wkladam mala, glowke ma oczywiscie na powierzchni, myje ja, szybka wylewam wode i wlewam swieza by ja wyplukac. Mala nie zabardzo to lubi, ale ma teraz rozwolnienia po lekach i musze ja kapac. Poza tym po kazdej kupce przecieram jej pupe chusteczkami dla zwierzakow. Mieszkam za granica i moze dlatego maja takie dziwne zwyczaje z tym plynem :) ale zabija pchly i koteczek zrowy! powodzenia!

Gość Kamolka
Hmm kot mojej kuzynki, o którym Wam wspominalam przytył troche po zabiegu ale ogolnie to mój ten który mi uciekł byl równie duzy może dlatego że to były "zwykłe" dachowce ale tamten utył być może dlatego, że po upadku z okna z pierwszego lub 3 piętra wet zapisał sterydy i może to zwiększyło jego masę. jednak nie jest opasły może dlatego, że jest jeszcze młody. Cebula bo o nim mowa ma też koleżankę po sterylozacji i tworzą miła parkę choć to tylko miłość platoniczna i Cebula nie daje się kotom i psu, który często przebywa w domu. Wniosek koty są różne i takie fajne:D. Moj Figaro ma za sobą dwie kąpiele gdyż po biegunce od krowiego mleka zaliczył jedną i po wpadce do miski z mydlinami drugą. trochę płakał ale był dzielny i chyba już o tym nie pamięta. Jutro jedziemy na łąkę bo pogoda sprzyja. Pozdrawiam Kociarzy:) a i ogólnie to kąpię jak jest potrzeba. i moim zdaniem to bzdura, że jak raz się kota wykąpie to straci powłoke ochronna na sierści. przecież myjac sie sam wyczesuje i wlos nawilza to my tak mamy ze trza myć wlosy co kilka dni. moze to kiepskie porównanie ale ja to tak widze. a tygryski lubia sie kapac!!

Gość =...CrAzY...=
zgadzam się z Wami co do kąpania kotów ale jednak swojego kocura kastrować nie będę. Wiem że to ryzykowne bo przecież jest narażony na potrącenia przez auta ale widziałam w necie zdj z tego zabiegu i to mnie zniechęciło. Ale pożyjemy zobaczymy. Bo byłam z nim niedawno u weta i wt powiedział ze na wiose już za kotkami będzie chodził...(a ma już 7 miesięcy) dzięki za wpisy...=)))

Gość =...CrAzY...=
zgadzam się z Wami co do kąpania kotów ale jednak swojego kocura kastrować nie będę. Wiem że to ryzykowne bo przecież jest narażony na potrącenia przez auta ale widziałam w necie zdj z tego zabiegu i to mnie zniechęciło. Ale pożyjemy zobaczymy. Bo byłam z nim niedawno u weta i wt powiedział ze na wiose już za kotkami będzie chodził...(a ma już 7 miesięcy) dzięki za wpisy...=)))

Gość =...CrAzY...=
Ale Ci fajnie że masz kota który się lubi kąpać...ja swojego kąpałam już dwa razy i trzwciego razu już nie będzie...maskara była! ale co ja mam zrobić bo zaczyna brzydko pachnięć a to jest taki leń ze nawet sam się nie chce umyć...poliże się tam i ówdzie i stwierdza że to mu wystarczy...ale raz było tak ze się cały wylizał! i potem miał taką światną sierść...miękką gładką ( kot długowłosy) wiec mam poczekać jak sam o siebie zadba? moim zdaniem to jest najlepsze...=)))

Gość mirksz
zdaje mi sie ze tak

Gość mosa
chyba tak ja kąpie moje maleńctwo

Gość Puszekd
Mój kotek sam wskakuje do oczka ;d

Moim zdaniem jak najbardziej można kąpać koty. Poza tym, że same dbają często o swoja higienę, to nierzadko są w miejscach skąd przynoszą wiele bakterii czy zarazków, które same nie zlikwidują. Ostantio natknęłam się na interesujący produkt do pielęgnacji kota bezwodny szampon:http://www.e-karma.pl/product-pol-536-Bezwodny-szampon-dla-kotow-.html . Wydaje się to być bardzo dobre rozwiązanie dla niesfornych zwierzaków.

Gość kociamiss
kota to utopić najlepiej wszoża!!!!!!

Gość Joanelle
Jak trzeba, to można. Ale żadnego czosnku, bo jest trujący dla kotów, psów zresztą też

Gość kociarz
ale brednie wypisujecie.Mialem trzy koty(w tym jedną kocicę). Kąpać kota?Chyba powariowaliście! Totalna bzdura! Bardzo proszę nie piszcie w ogóle jeśli nie wiecie że kotów NIE wolno kąpać! Poczytać fachowej literatury!!!!! zanim coś głupiego zaczniecie pisać jak np. o tym że trzeba myć koty!!! Biedne te Wasze koty! Tak bardzo się męczą przez głupie ludziska co je kąpią! http://www.cats.alpha.pl/index.htm http://pl.wikipedia.org/wiki/Kot_domowy