Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Państwo Prawa

Aborcja - forma antykoncepcji czy morderstwo!

Polecane posty

Gość Państwo Prawa

Gość anka123...
Z pewnością nie jest to forma antykoncepcji.....Tak uważają tylko ludzie nieodpowiedzialni i niedojrzali z zanikiem uczuć wyższych...Ale to tylko moje prywatne zdanie...

Gość ukraiński
antykoncepcja to napewno nie jest, już samo znaczenie słowa "antykoncepcja" temu zaprzecza - 'przeciw poczęciu". a aborcję wykonuje się w momencie, kiedy do poczęcia już doszło, więc jest jakby trochę....po ptakach :)

Gość magda.O
te tematy juz były

Gość moja opinia jest taka
nie jest forma antykoncepcji- bo antykoncepcja z zalozenia ma zapobiegac- a w przypadku aborcji to juz nie jest zapobieganie. Nie uwazam jej jednak za zabojstwo. W krajach, w ktorych aborcja jest legalna jest wykonywana do 12 tygodnia ciazy. Do tego czasu dziecko okreslane jest mianem embriona, dopiero w 12 tygodniu jest w pelni ukszltowanym plodem- a wiec dopiero od tego momentu aborcje- z punktu widzenia biologii- mozemy nazwac morderstwem.

hmm slowo forma antykoncepcji to wg mnie zalosna hipokryzja...niech sie pizdka zabezpiecza lepiej albo niech gna po postinor a nie....co do aborcji ciazy wyniklej z gwaltu lub molestowania to jestem za....w tym wypadku skrzywdzona podle kobieta powinna miec wybor.... wg mnie aborcja to kwestia moralnosci....choc nic dobrego to nie ejst :P:O aczkolwiek czasem lepiej,by to dziecko bylo usuniete nizby przez cale swe zycie mialo cierpiec w biedzie, przemocy ,w konfliktach ze starymi itd... ale taka skrobanka jakiejs panienki bogatej itd bo ciaza jej ter przeszkadza np: w zwizku jest zalosna:O pewnie,ze ma prawo do tego:P no ale....

Gość Kiniaczek
A co zrobić w sytuacji gdy wiadomo, że dzieko będzie upośledzone?

Gość sroda
Ja ostatnio slyszalam taki tekst od takiej jednej ze az mnie ponioslo. Otuz ona mezatka nie ma dzieci na pytanie czy bedzie miec odpowiada - nie, dlaczego nie - bo jest duze prawdopodobienstwo , ze moje dzieci beda rude i jak bede w ciazy to ide zrobic aborcje bo rudych dzieci nie chce. Czy takie osoby a wlasciwie osoby tak myslace sa normalne? Moim zdaniem nie.

oj nie są normalni:O owszem w przypadku gdy dziecko bedzie ciezko chore uposledzone i bedzie cale zycie cierpialo a i rodzice są biedni to aborcja jest lepszym wyjsciem...takie mam zdanie i mam prawo do tego

Sa rozne powody aborcji. Aborcja jako widzi mi sie jest glupota z wielu powodow. Jesli kobieta, ktora nie chce dziecka za kazdym razem usuwala ciaze- to jesli nie zalezy jej na dziecku- powinna pamietac o wszlekich powiklaniach po tym zabiegu. Furious, pomylilas cos Postinor nie jest srodkiem wczesnoporonnym - to jest antykoncepcja po. Mozesz go zazyc do 72 godzin po stosunku i zapobiega on zaplodnieniu, do ktorego jeszcze nie doszlo!!!!!!!!

Furious Przepraszam :) Zle odczytalam Twojego posta i zrozumialam, ze krytykujesz te co gnaja po postinor, wiec uznalam, ze pomylilas go z tabletkami wczesnoporonnymi:) Zwracam honor :) Zgadzam sie, ze aborcja w pewnych sytuacjach jest leoszym wyjsciem. Do osoby, ktora zamiszcza te zdjecia. To nikogo nie przekonana, kazdy musi sam taka decyzje podjac :O

Gość ania2
czasami poprostu jest to zło konieczne Wiem coś o tym

Morderstwo. A rodzice dzieci niepelnosprawnych tez je kochają.

Gość nie wszyscy
gdyby wszystkie dzieci były kochane nei było by domów dziecka

Gość jęzorek misia z zoo
MORDERSTWO...........................................

tak samo , jak nie wszyscy rodzice kochaja swoje zdrowe dzieci.Pracowałam z dziecmi uposledzonymi i ich rodzicami.

hmm no tak...jesli rodzic chce urodzic to chore dziecko to spoko,jesli nie, itd...to jego wybor....co do oddania dziecka do domu dizecka wg mnie to jest jeszcze gorsze....ono cierpi tam,ma spaczoną psychike itd....do adopcji to co innego,...

żeby mogło być adoptowane , musi trafic do placówki opiekunczej najpierw , a rodzic musi zrzec się praw rodzicielskich.To chyba lepsze niż zabić?

Ja lubię maksyme Reagana o aborcji. \"Abortion is advocated only by persons who have themselves been born\". Bardzo celne, moim zdaniem.

no na pewno lepsze niz to...ale jesli dzioucha powiedzmy 14letnia zostaje brutalnie zgwalcona itd im zachodzi w ciaze,nie chce tego dziecka i brzydzi sie go i td...to juz lepiej by usunela..... ja osobiscie gdybym takim z gwaltu byla tez bym to wolala niz zyc ze swiadomoscia ,ze stary to zbok :O ale to jzu inna sprawa...

Gość w ktorym tygodniu
najwczesniej mozna usunac ciaze?

Nikt nie ma prawa oceniac kobiety, ktora zdecydowala sie na aborcje- bo powodow moze byc wiele, jednym z nich jest ciaza w wyniku gwaltu. Gwalt to jedna z najgorszych rzeczy jaka moze dotknac kobiete, w tym przypadku adopcja nie jest wcale lepszym rozwiazaniem. Myslicie o istocie nienaordzonej a zapominacie o tej, ktora juz zyje! Dla niej rozwoj tego dziecka bede tylko codziennym przypomnieniem tragedii jaka stala sie jej udzialem! Co do adopcji- to niestety nie jest to takie proste. Procedura adopcyjna jest dosc skomplikowana, nie kazde dziecko trafia do nowej rodziny. Co do slow Reagana, to osobiscie zaluje, ze mnie rodzice na ten swiat sciagneli bo niewiele w nim dobrego :O

w ktorym tygodniu W przypadku tabletek wczesnoporonnych mozna to zrobic juz po kilku dniach od zaplodnienia. Sadze, ze gdy tylko ciaza jest do wykrycia aborcja mozna jzu wykonac.

a co jego slowa oznaczają:P coz ja nieraz zaluje,ze nie zostalam wyskrobana jaki ponoc byl zamiar ...:O tylko znosze obelgi po co sie urodzilam itd...czasem mam juz dosc...ale to nie ten temat...:O

jego slowa oznacza, ze za aborcjaopwiadaja sie ludzie, ktorzy juz sie urodzili :O