Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MacIver

A jeśli nie ma trądziku?

Polecane posty

Gość MacIver

A jeśli ja nie mam trądziku? Zdarzają się niespodzianki, czasem nawet kilka, ale prawdziwy trądzik miałam dwa lata temu i pomogły witaminki PP, cynk i Zineryt (na buźkę). Dzis poszłam do gina, ale skarżyłam się głównie na cykle 33-dniowe i obfite miesiączki po 9 dni (mozna się nieźle umęczyć). Od razu walnął mi Diane-35 i kazał przyjść za miesiąc. Nie będe ukrywac, że okropnie się boję skutków ubocznych (biedna wątroba, nastroje, większe piersi...

Gość MacIver
kurcze ucina mi końcówkę cały czas!!! " powaznie! nie potrzebuję większych...) Do tego przed chwilą zajrzałam na stronkę ze zdjęcime trądziku sterdypwego, który ponoć może się pojawić po odstawieniu Diane-35... KOSZMAR! Co robić? Nie zlecił mi żadnych badań tylko tak w ciemno... chyba pójdę do kogoś innego i opowiem o swoich obawach. A co Wy na to Kochane?"

Gość okey
Z cerą to się chyba do dermatologa idzie...

Gość MacIver
Napisałam wyraźnie, że poszłam ze wzgledu na długie i bolesne cykle, a nie przez cerę...

Gość MacIver
Tfu! Długie cykle i bolesne miesiączki ;)

Gość okey
No to dostałaś tabletki? Więc myślisz, ze od nich trądziku dostaniesz? Chyba odwrotnie to działa..

Gość może idz
do innego lekarza, nie bierz nic na siłę, jeśli czujesz że to lek nie dla ciebie, to tak pewnie jest :)

Gość może idz
moim zdaniem po odstawieniu Diany może Ci się trądzik nasilić, ja tak miałam, no ale zrobisz jak zechcesz.

Gość może idz
jeśli chcesz, podam ci zestaw ziół do zrobienia mieszanki leczącej zbyt obfite krwawienia, to receptura Ojca Klimuszko

Gość MacIver
Nio własnie, bo teraz takich wielkich problemów z syfkami nie mam, nie jest źle... A czytam od rana wszystkie opinie. Jednym się pogarsza innym poprawia... A mi głównie zależało na spokojniejszych cyklach. Lekarz dopiero pod koniec wypisywania recepty spojrzał na mnie i spytał czy jest trądzik.. Powiedziałam, że nie... Mam 18 lat i niezły dylemat ;) Ale nie ja pierwsza i nie ostatnia ;)

Gość MacIver
A bardzo chętnie :) Poproszę :) To na pewno lepsze niż tabsy.. A na antykoncepcji tez mi specjalnie nie zależy...

Gość MacIver
Nio i co z tą receptą? ;)

Gość może idz
Już, już, musiałam księgę wydobyć spod stosu innych mądrości ;) Mieszanka na zbyt obfite krwawienia pojawiające się w przedłużającym się cyklu: 1. Ziele Tasznika 2. Ziele Rdestu Ptasiego 3. Ziele Rdestu Ostrogorzkiego 4. Ziele Jemioły 5. Ziele Skrzypu Polnego 6. Liść Pokrzywy 7. Liść Melisy 8. Kwiat Nagietka 9. Kłącze Pięciornika 10. Korzeń Omanu 11. Korzeń Kozłka Zioła te kupisz w sklepie zielarskim, Herbapolu Każdego składnika po 50 g. Sporządzić mieszankę. Pić 2 razy dziennie po 1 szklance przed posiłkiem. 1 łyżkę ziół zalać 1 szklanką wrzącej wody, przykryć spodkiem i zaparzać 15-20 minut.

Gość MacIver
Wielkie dzięki :) Skompletuję roślinki i zanim wezmę pierwszą tabletkę to sobie pochlipię herbatkę ;) pozdrawiam