Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewne niescislosci

Differin - jezeli stosowalas, wejdz prosze

Polecane posty

Gość pewne niescislosci

Dzisiaj dermatolog przepisala mi differin na moje grudki na twarzy (glownie na czole). przepisala mi akurat to, poniewaz inne zluszczajace preparaty zawieraja retinol wiec w okresie letnim odpadaja. jednak z ulotki dowiedzialam sie ze nie moge zbytnio eksponowac buzi na slonce. i teraz sama nie wiem :/ czy wychodzac na slonce smarowac twarz filtrami? co z opalaniem? czy moge 'lezec plackiem' na sloncu ale buzie miec posmarowana kremem z wysokim filtrem? powiedzcie cos na ten temat bo nie chce miec przebarwien. nie zalezy mi zeby miec super opalana twarz ale nie chce tez miec calkiem bladej bo bedzie sie roznila od reszty ciala a zadnymi podkladami i pudrami nie mecze skory. mozecie tez ogolnie powiedziec cos o tym preparacie (mam zel na noc). eh zaluje ze wczesniej sie nie wybralam do lekarza, mialabym juz na lato wyleczona buzke :(

Gość stosowałam
ekspozycji na słońce nie polecam, bo skóra przesuszona po Differinie zacznie się niemiłosiernie łuszczyć, bedziesz czerwona jak burak i spalona, wiem bo w zeszłe lato zapomniałam o posmarowaniu twarzy kremem z filtrem. Ale myślę, ze filtr pomoże, i zasłanianie twarzy od slońca niestety:(

Gość posmaruj
a czy widac roznice w kolorze skory gdy stosuje sie go miejscowo? bo myslalam juz nad tmy zeby go zaczac stosowac po wakacjach ale to tez niedobry pomysl bo jak sie bedzie luszczyc to bedzie jasna skora pod spodem :/ stosowalas go w lecie.. uzywalas blokerow czy kremow z nizszymi filtrami (jakimi)?

Gość pewne niescislosci
i jak to jest z tym nieuzywaniem innych preparatow na czas leczenia differinem?

Gość De ja vu 24
z trądzikiem już nie mam żadnych problemów,dawno mi przeszedł smarowałam differinem skórę i mi ją wyżarło, wyrzucenie kasy w błoto jak dla mnie

Gość pewne niescislosci
radzicie zaczac go stosowac od teraz? po wakacjach? a moze w ogole? co jeszcze plecacie na grudki podskorne? jest ich duzo ale nie sa bardzo wypukle i duze. sa plaskie ale jest ich duzo i pod swiatlo nie wyglada to za ciakwie taka nierowna twarz

Gość hmm a jesli moge spytac...
dlaczego nie powinno sie stosowac RETINOLu w czasie letnim???

Gość bo retinol powoduje
przebarwienia

Gość hmm a jesli moge spytac...
o kurde, no dzieki Ci..! :) bo wlasnie kupilam sobie taka masc z retinolem hmm i na slonko tez chcialam ... ale jednak zrezygnuje, dzieki Ci. jeszcze tylko przebarwien mi brak.....:( 👋

Gość pewne niescislosci
odzwiezam! 😢

Gość zigzag-zigzag
Ja stosowałam differin ale moja dermatolog stanowczo odradzala opalanie przy leczeniu tradzika. A jeśli juz to zalecała fremy do twarzy z bardzo wysokim filtrem do cery bardzo wrażliwej...bardzo drogie..:-O

Gość zigzag-zigzag
a te krostki spróbuj smarować Sudocremem

Gość zigzag-zigzag
a lekarze maja zwyczaj przepisywać to , co im podsuną akwizytorzy. nie bierz wiec,sobie do serca tego co Ci zapisał. Kup sobie żel Garnier czysta skóra do cery wrażliwej, do mycia (ok 13zł) i ten Sudocrem (małe poakowanie ok12zł) i jeszcze ci kasa zostanie (differin ok40)

Gość pewne niescislosci
tylko czy sudocrem pomoze na to co siedzi w srodku pod skora? differin cyba sobie narazie odpuszcze bo po 1. opalanie po 2. pewnie mnie wysypie a wlasnie na lato chce miec ladna twarz a po differinie efekty widac dopiero po dluzszym czasie polecacie cos jescze na grudki? ps. to nie jest tradzik

Gość pewne niescislosci
aha. i czy sudocrem nie zapcha mi porow? bo mma wrazenie ze taki tlusty krem-masc to pozapycha wszystko i pryszcze sie porobia ;)

Gość stosowałam
twarz łuszczyła mi sie ponieważ zapomniałam o tym aby przed wyjsciem na plażę użyć kremu z wysokim filtrem, myślałam że czapeczka z daszkiem wystarczy:( ale stosowalam differin przed latem ok pół roku i mi zdecydowanie pomógł;)

Gość pewne niescislosci
postanowilam zadbac o sowja skore innymi metodami. a differin kupi jak nic mi nie pomoze

Gość stosowałam
aaaaa! i zdecydowanie odradzam stosowania kosmetyków antytrądzikowych z drogerii, większość z nich zawiera kwas salicylowy, który podrażnia i wysusza skórę, a wysuszona skóra produkuje jeszcze więcej łoju. ja smarowałam differinem twarz na noc, jesli gdzieś skóra była lekko przesuszona stosowałam swój krem nawilżający i było ok. a sudokrem jest dobry ale chyba bardziej na zaczerwienienia, podrażnienia naskórka, jak na moje oko to na trądzik za tłusty!