Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tofi1979

tromboza

Polecane posty

Gość tofi1979

Witam. Pisze to troche aby was ostrzez i zmowbilizowac do badan. Mam 27 lat i mam zakrzepice czyli tromboze. Zaczelo sie banalnie, po prostu suchla mi lydka i nie moglam stanac na noge. Tabletki bralam rok z przerwa 2 miesieczna, rodzaj nie ma znaczenia,,,,Okazalo sie ze mam zakrzepice, czyli niedrozne zyly, gdyby sie skrzep oderwal bylby zawal i druga strona zycia....krew byla za gesta - upraszczajac. Leczenie - zastrzyki w brzuch, Marcumar - tabletki itp pol roku brania medykamentow. Wiec ostrzegam kobiety, robcie sobie badania nna INR czyli krzepliwosc....tam wam moze wykazac zaburzenia krzepliwosci....lekarz nie powinien przepisac tabletek bez tego badania!!!! Jezeli maci eproblemy kraznieowe, a nawet o nich mozecie nie wiedziec - tak jak ja mozecie byc narazone na tromboze.... Pytajcie odpowiem

Gość jasiovip
wlasnie wlasnie cos chcialam sie dowiedziec.Moj syn bedzie mial w sierpniu operacje.w niemczech obojetnie przy jakim zabiegu sa podawane zastrzyki przeciwko trombozie i ubierane bardzo obcisle rajstopy ktore tez zapobiegaja tej chorobie.czy ktos moze mi powiedziec dlaczego w polsce tego nie robia.przeciez to bardzo powazna choroba.

Gość grelka81
Witam, wiem,że w niemieckich szpitalach są specjalne "podkolanówki"ściągające, pacjent również po operacji dostaje zastrzyki.Nie wiem czy w Polsce również dostaje się te podkolanówki, ale zastrzyki owszem. Do powstania Tromboze przyczynia się wiele czynników, warto o tym poczytać na wikipedii.