Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość delikatnie mnie to wpienia

kurka, pomóżcie mi bo zwariuje! formalności, brrrrr

Polecane posty

witam, mam pytanie do przyszlych panien mlodych lub mlodych mezatek, ktore mieszkaja w duzym miescie (bo w mniejszych jest jeden urzad i nie ma problemu, czego zazdroszcze ogromnie :) ). Skad bierzecie odpis aktu urodzenia? Wiem, ze z USC sie bierze, ale nie wiem do jakiego mam isc, bo w urzedzie mojej dzielnicy nie ma USC. Mieszkam w Warszawie- jest tu kilka oddzialow USC. Do jakiego mam isc? Moze sa tu jakies dziewczyny z Wwy, pomozcie plisssssssssss 🖐️

Gość brylancikowa
musisz isc do USc w ktorym zgloszono Cie po urodzeniu - glupi przepisbo czasem trzeba jechac kawal drogi ale coz...

Gość można napisać list

a czy obowiazuje jakas regula w takich duzych miastach, do ktorego USC sie zglasza dziecko po urodzeniu? Bo generalnie USC to jeden urzad u nas, tylko ma x oddzialow. I nie wiem czy rodzice zglosili mnie do usc do dzielnicy gdzie mieszkalismy czy dzielnicy, w ktorej sie urodzilam? Nienawidze papierologii :( A gorzej, ze rodzice na urlop wyjechali dosc dlugi i nie mam sie teraz jak tego dowiedziec 😠 ale dzieki! :) acha, jeszcze male pytanko- czy zaswiadczenie o braku przeciwskazan do zawarcia malzenstwa moge wziac z dowolnego usc w moim miescie czy tu tez jakas rejonizacja obowiazuje?

Gość brylancikowa
dziecko zglasza sie w najblizszym urzedzie wiec wg miejsca zamieszkania

ok, dziekuje!