Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aparat mi sie marzy

Ile trwa zalozenie aparatu ortodontycznego ?

Polecane posty

Gość Aparat mi sie marzy
handm dziekuje bardzo. Bede walczyc o piekny usmiech bez kompleksów :D

Do Trici: Centrum Stomatologiczne na Ursynowie - dr Barbara Obłoj. www.awillo.pl

czy masz może ósemki ?:) jesli tak to czy orto ustawia ci je do łuku ?

Chyba na forum gazetowskim nikt jej nie chwalił,że dobrze leczy. może warto ją polecić :)

Jeśli to pytanie było do mnie to odpowiadam - mam wszystkie ósemki. Wyrwano mi 2 górne piątki aby zrobić miejsce na ustawione bokiem dwójki. Nie bardzo rozumiem co masz na myśli z tym ustawianiem do łuku. W każdym razie wyrywa się tylko wtedy gdy nie ma miejsca na krzywe zęby i wyrywa się te, które można. U każdego jest to inaczej. Ważne! nie leczcie zębów przed wizytą u ortodonty. Ja zrobiłam ten błąd i leczyłam kanałowo piątkę, którą potem mi wyrwano. Straciłam jakieś 500zł i byłam wściekła strasznie.

Chodzi mi o łuk górny.Ósemki zostały, pierscienie mam na sódemkach ,orto twierdzi że juz prawie wszystko jest oki ale ósemek nie rusza a ja widze w lusterku ,że te ósemki nie stoją w równym łuku tak jak reszta zębów tylko np. są przechylone w bok. I pytam jak to jest u Ciebie z ósemkami czy miałas np.pierscienie na nich, i czy ładnie stoją ci w łuku. Miałam wyrwane szóstki ósemki zostały.

Nie wiem, nie patrzyłam, właśnie próbuję sobie przypomnieć dlaczego właśnie ją wybrałam i już wiem. Bo szukałam gabnetu w Warszawie, który ma do znieczulania aparat Wand - pewnie wiesz, to takie urządzenie, które przy znieczulaniu nic nie boli. I właśnie poszłam do nich leczyć zęby (zamiast najpierw iść do ortodonty) i tam dowiedziałam się, ze zakładają również aparaty i już zostałam, i nie żałuję, teraz nosi aparat mój mąż, który ma krzywą górę i dół. Tak więc staliśmy się stałymi klientami :)

Kurcze nie bardzo wiem jak Ci odpowiedzieć, miałam pierścienie też na ósemkach ale nic się z nimi nie dzieje. Są proste, takie jak powinny być. Jeśli masz wątpliwości do tego co robi Twój lekarz może pójdź do \"mojej| lekarki na konsultację.... P.S. Powinnam dodać ją do listy, zaraz to zrobię, ale nie jestem tam zarejestrowana na forum.

Zapytam moją orto tylko niestety wizyta dopiero za tydzień a to mnie nurtuje juz od jakiś 2tygodni :) Żeby coś pisac na forum trzeba miec założone konto mailowe na gazecie. Zmykam z kafeterii, jak już bedziesz miała zdjęcie po zdjęciu aparatu to pochwal się na forum gazetowskim.

Ano jest tylko na drugim forum, które prowadzi ortodonta.Niestety odpowiada na pytania czasami. Miał odpowiadac na pytania na \"Moim\" forum ale chyba miał za dużo roboty i założył swoje forum :)

Jak je dostanę to na pewno. Jak nie to zrobię sama, mam zrobione przez męża takie domowe z krzywulcami :-) I jesli nie zapomnę to pokażę. Miłego wieczoru.

Gość jaP
czy ktoś się orientuje ile kosztują wizyty u ortodonty i czy trzeba chodzić na nie co miesiąc czy rzadziej???

Gość Jodka
DO APARAT MI SIę MARZY !! Czy powinnaś nosić aparat decyduje ortodonta Aparat na jeden łuk zakłada się na jednej wizycie około godziny później po jakimś czasie ( kilka dni) umawiacie się na kolejną wizytę aby nakleić zamki na dolny łuk . Kolejne wizyty odbywają się tak jak się umówisz ze swoją ortodontką każda kolejna wizyta polega na zmianie ligatur i sprawdzeniu postępu leczenia. U mnie gabinecie Koszt założenia aparatu na jeden łuk zębowy kosztuje 1 500 zł czyli na górę i dół 3 000 . Nie jest to dużo zważywszy na materiały z jakich korzystamy . Każda kolejna wizyta kosztuje 50 zł . Pozdrawiam

Gość aneczka180
ile kosztuje wybielanie zębów?

Gość KK*
ikjh

Gość karolinayyt
mi aparat założy juz po 3 wizycie ... ale dlugo czekalam na ta 1 wizyte..byłam przwatnie.1 wizyta :wyciski, odrazu zrobiłam zdjecia i podalam teraz bedzie 2 wizyta Separacja zebów czyli gumeczki i za 3 wizyta bede miala aparat na gore . Pamietasz pozniej sa wizyty kontrolne srednio co miesiac, cale leczenie powinein prowadzic 1 lekarz

Gość aaaaaa..
Mam pytanie mieszkam w Anglii i mam jeszcze refundowany aparat ortodontyczny ale nie caly rok a w sierpniu zjezdzam do polski czy da rade zrobic aparat w 2 miesiace w anglii..? z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz ;)