Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita19_

Okresu niemam już trzy miesiace a lekarze niewiedzą co mi jest!Pomocy

Polecane posty

Gość Julita19_

Otóż ostatnią miesiączke miałam 28 kwietnia.Od tej pory już sie niepojawiła.Dodam ze w sumie miesiączkuje około 5 lat .Mam 19 lat.Miałam robione badania dwóch hormonów i usg dopochwowe i byłam badana ginekologicznie.Bralam już luteine ,progesteron z boirona a tu nic.Nadal niemam okresu i jestem już tak nerwowa że szok..Otóż problemów z cerą brak ale mam bardzo bolesne piersi i pobolewania w podbrzuszu.Kurcze blade to oczekiwanie na okres mnie wykancza ,gina tylko przepisuje jakies tabletki z hormonami od czegfo strasznie głowa mnie boli,mam jedynie pryszcze takie duże miedzy piersiami i bóle w piersiach.Matko kochana gdzie ten mój okres?????POradzcie coś na wywołanie pliz.Z góry dzieki za jakiekolwiek wypowiedzi.Może któraś z was również niemiała okresu tak długo.Popiszcie coś w tej sprawie

Gość Czekoladowa lady
ja nie mam okresu juz 2 miesiąc. ale to dlatego ze jestem ostantnio strasznie znerwicowana(egzaminy,zdawanie do szkoly...) i bralam dwie duze dawki roznych antybotyków(angina :( ). ale tez chce juz swoj okres!

Gość łojezu
ale masz problem!!! Ja nie miałam okresu przez 6 miesięcy i nie robiłam z tego żadnej afery!!! a dodam że mam 25 lat i wcześniej miesiączkowałam regularnie. Okres wkońcu wystąpił.Wyluzuj!

Gość miałam przerwę
2,5 miesiąca, nie byłam z tym u lekarza, nie brałam żadnych hormonów na wywołanie, wszystko wróciło do normy samo

Gość julcia skoro ostatnią
miesiączkę miałąś 28 kwietnia to nie pojawił ci się okres dopiero drugi, a nie trzeci raz - od 28 kwietnia do dzis czyli do 27 czerwca minęły dopiwero 2 miesiące, no chyba, że normalnie miesiączkujesz częściej niż przeciętna kobieta chyba trochę niepotrzebnie panikujesz:) poczekaj jeszcze trochę, a wszystko na pewno będzie ok:)

Gość kurs masaz tajski warszawa
ciaza?

moja 2 kolezanki nie maka okresu od roku, okazalo sie ze maja guza przysadki mózgowej. Oczywiscie nie chce Cie straszyc..

Gość moze się odchudzasz

myślałam, że powód - odchudzanie został z góry wykluczony

Gość moze się odchudzasz
jeśli tak jest ,to wynikiem tego może być Twój problem

Gość Julita19_
Hm dokładnie tak troszke zawyżyłam ze trzy miechy niemam ale w sumie to faktycznie dwa.Nieodchudzałam sie choc jestem osobą szczupłą i niekiedy chudne bez przyczyny.Jedyną wątpliwością i moim utrapieniem są jakies domysły ze może być to wina przysadki bo cierpie na chronicxzne bóle napadowe głowy,a głowa boli mnie w miejscu przysadki i kiedyś przyjmowałam takie zastrzyki na niewydolnosc przysadki.Chociaz moja gina mówi ze napewno nic złego sie w przysadce niema prawa dzić i że napewno tam guzka niemam.Powiem szczerze że zawsze miałam dobre wyniki krwi a podejrzewam ze jakby coś było z przysadką nietak to by było coć z morfologią i ob żle.Rok temu miałam badanie krwi.

Gość Julita19_
W sumie napewno nic poważnego napewno mi niejest i napewno guza to ja przysadki niemam ale może jakąs lekką niewydolnośc czy coś.Bo wiadomo ze sterowanie hormonami idzie od przysadk.Musze dodac ze miałam straszny stres praktycznie cały maj i początek czerwca żyłam w strasznym stresie .

Gość moze jestes za szczupla
moze jestes za szczupla, kobiety za malowazacwe, z zbyt mala iloscia tluszczu na cialku, maja problemy ze sprawami kobiecymi, nie maja okresu albo maja powazne problemy z zajsciem w ciaze

Gość moze się odchudzasz
jesteś młodą kobitką myślę że wszystko będzie dobrze ,nie martw się na zapas pisałam o odchudzaniu bo często tak jest że przy drastycznym odchudzaniu okres zanika 🌼

Gość Julita19_
Myśle ze jakoś dostane ten okres bo niemem zamiaru wspomagać sie już lekami co gina mi wypisała bo to hormony i mogą mi strasznie zamieszac w gospodarce hormonalnej.Prawie codziennie miewam bóle głowy.Kiedyś juz tak miałam ze mi sie okres spóżniał kilka miesiecy ale przyjmowałam wtedy antybiotyki.Waże 49 kilo i mam 1.68 .

Gość moze się odchudzasz
toś Ty drobnica jesteś ;) nie martw się ,co prawda lekarze czasami nie pomagają tylko szkodza ale jak juz tak miałaś to trzeba być dobrej myśli 🌼

Gość oki oki
wszyscy tak radza bo latwo im mowic, kazdorazowe zatrzymanie okresu nie powinno byc zbagatelizowane , idz do gina, zreszta ja juz nie wierze w ginów, moja kumpela nie ma juz okresu od 49 dni cyklu, i co miala robione multum badan i hormonalnych i innych i nkit zupelnie nikt sie tym nie przejal, w szpitalu w ktorym byla , cala wine za jej obecny stan zdrowia a jest naprawde nieciekawy zganiali na jej gina, gin wyslal ja do endykrologa, dzis pacjent sie nie liczy, liczy sie spychologia, zawsze znajdzie sie ktos kto cala wine zepchnie na kogos innego.

Gość oki oki
nie wiem co sie z tymi lekarzami dzieje, gdyby to ode mnie zalezalo nie dostaliby ani zlotówki podwyzki, moja kumpela ma 28 lat i bardzo chciałaby zostac matka a przez gina ktory ja prowadzil nie wiem czy to bedzie mozliwe, zajebac ich to malo powiedziane, sorki ale brak mi slow, bo ona nawet nie wie czy czasami nie ma raka jajnikow, takie sa podejrzenia ale nikt nie chce jej nic powiedziec.

hej Julita, Też mam ten sam problem tylko że dłuzej bo.. 1,5 roku. Nie możesz pisać że lekarze nie wiedza i tak dalej, wydaje mi sie ze wpinnas udac sie na konsultacje jeszcze do innego lekarza bo z tego co piszesz to jeden to malo (szczegolnie ze zzeraja Cie nerwy, jak znam ten problem to pewnie lek nieplodnosci, a w takim stanie okres moze sam nie wrocic). Chodzisz do lekarza prywatnie? To niestety róznica.. czasem w publicznym olewaja problem. Narazie niemasz go 3 miesiace i naprawde mialas slabe leki. Są mocniejsze ale mysle ze moze jeszcze niema koniecznosci Ci ich dawac (np Duphaston, albo antykoncepcyjne tez z tych mocniejszych) Pisze Ci to że jesli juz dluzej nie bedzie okresu bedziesz mogla zdecydowac sie na mocniejsze leki i wtedy okres napewno powroci. Tylko moze narazie niema koniecznosci. Powinnas koniecznie porozmawiac z innym lekarzem. Nie mozemy tutaj my internetowo mowic Ci jakie leki np. kupic bo kazdemu potrzeebne są inne. pozdrawiam, bedzie dobrze napewno !

Gość Julita19_
Jutro ide na usg dopochwowe które wydębiłam od gina bo za niedługo wyjeżdzam zagranicę i musze wiedziec od czego mi okres zanikł i czy mam sie go spodziewac na wakacjach.I musze sie przyznac do jescze jednego podejrzenia ale zycie jest zyciem i ja nieiwedziałam ze mój facet z którym byłam kiedyś brał narkotyki i to w zyłe dawał a jak mnie poznał to akurat miał przejsciowe niebranie.Zabezpieczałam sie ale niewykluczam ze mnie czyms niezaraził.

Gość Julita19_
Pasibrzuska dzieki za wpis i postaram sie cierpliwie poczekac az okres wróci sam.

Gość malaria
Julita19 czy jesteś pod opieką endokrynologa ????? Zastanawiam się, jak ginekolog mógł ci oznajmić, że z twoją przysadką wszystko ok, przecież to nie jego " działka ". Nie po to endokrynolog robi specjalizację, żeby mógł go potem każdy inny lekarz zastąpić. Zresztą, nawet endokrynolog nie ma USG, czy tomografu komputerowego w oczach, żeby coś stwierdzić. No chyba że wszystkie badania na poziom hormonów wyszły ci super.

Gość Julita19_
miałam dokładnie dwa lata temu robione badania z krwi odnośnie przysadki i wyszły ok ale treaz mi gina na żadne badania niewysłała i stweirdza ze napewno nic grożnego sie niedzieje

Gość malaria
Patrzę że bardzo szczuplutka jesteś, za bardzo z tego co pamiętam działanie przysadki mózgowej jest ściśle związane z układem nerwowym, silny stres może rozregulowac jej pracę, życzę wyciszenia na wakacjach i duuużo spokoju

a czy to nie Ty przypadkiem pisałaś ostatnio, że zmieniłaś dietę i schudłaś z 52 na 49kg? bo to może być ta przyczyna. Dieta choć z pozoru z samymi zdrowymi produktami mogła okazać sie dla organizmu zbyt restrykcyjna, a to może być powodem zaniku miesiączki.

Gość Julita19_
ja tez przez jakies ostatnie cztery miesiace schudłam z 4 kilo ale to raczej wynik zdrowego odzywiania.Obecxnie jem normalnie i nawet ostanio jakies desery lodowe czy ciasta bo miałam na nie straszną ochotke..Biust to mi sie o rozmiar powiekszył wiec to chyba dobry objaw ze okres może nadejdzie lada dzień.Obercnie dzis niemam na nic ochoty i zero apetytu.

Gość monika511
Może wybież się do ginekologa endokrynologa, bo on zajmuje się problemami ze złą gospodarką hormonalną ( może w tym problem ). I na twoim miejscu poprosiłabym lekarza ( najprędzej neurologa ) o skierowanie na tomografię komputerową głowy ( z kontrastem ), bo może ona wyjaśnić twoje wątpliwości co do przysadki. A jeżeli nie TK, to przynajmniej prześwietlenie głowy, tzw. siodełko turecki. Ja miałam obydwa badania, ale na całe szczęście nie wykazały zmian w obrębie przysadki. Aha. Przy podejrzeniu, iż problem wiąże się z przysadką należy jeszcze zrobić badanie dna oka i pole widzenia u okulisty. Zdrówka!