Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brenda24

Wellaton Mleczna Czekolada-Wasze opinie

Polecane posty

Gość Brenda24

Planuję zafarbować włosy farbą z Wellatonu o odcieniu Mleczna czekolada-i tu mam pytanie,czy ktoraś z Was stosowała ten odcień?Jaki wychodzi kolor,bardziej brązowy czy może czarny(tego akurat bym nie chciała po wcześniejszych doświaczeniach z farbami Palette.)Mój naturalny kolor włosów to średni brąz,aktualnie mam na nich blond pasemka,które już mi się znudziły,chciałabym więc ujednolicić kolor farbując je na brąz w odcieniu czekolady.Chciałabym wiedzieć czego mogę się spodziewać po tej farbie Wellatonu o odcieniu Mleczna czekolada.Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie.Z góry dziękuję i pozdrawiam:-)

Gość odswiezam

Gość to zależy od ....
struktury twego włosa ... na moich kolor wyszedł sporo ciemniejszy /naturalny to jasny brąz/ więc jeśli nie chcesz mieć odcienia ciemny brąz czy czarny to trzymaj farbę krócej a najlepiej zrób wcześniej test na kilku pasmach. Co do pasemek ... kiedyś też je miałam i na bank w tych miejscach będziesz mieć jaśniejszy odcień niż na ciemniejszych włoskach .

Gość podobno wychodzi fajny

Moja siostra maluje sobie pasemka na platynowym blondzie wlasnie Wellatonem Mleczna Czekolada, kolorek jest sliczny, bardzo naturalnie wyglada, dlugo sie trzyma, zero rudosci i innych kosmicznych odcieni. W ogole, polecam, u nas sprawdza sie znakomicie !

Gość hmmm sama zastanawiam się nad
tym kolorkiem więc proszę o opinie na temat tej farby:)

Gość MissUkraina bardzo Ci dziękuję
za opinie o tej farbie,planuje właśnie położyć ten kolorek na moich brązowych włosach z jasnym pasemkam,które mają juz ciemne odrostyi.Nigdzie nie mogłam znaleźć opinii czy po tej farbie kolor wychodzi taki jak powinien wyjść a nie jakiś rudy:-oJeszcze raz dzięki i pozdrawiam gorąco🖐️

Gość papryczka czili
wie ktoś czy ten kolorek wyjdzie na innej mocno zmytej i wyblakłej farbie - kasztanie Wellatonu?? teraz bardziej przypomina cynamonowy i zastanawiam sie nad kolorem mleczna czekolada, bo jest śliczny... proszę o opinie

Zacznę od początku. Mój naturalny kolor włosów to jasny(złoty) brąz, pierwszy raz farbowałam ciemnym brązem Londy, wyszło fatalnie, ale po upływie czasu kolor się stopniowo zmywał i wyglądało to trochę lepiej. Nieco później postanowiłam powoli wracać do naturalnego, co oczywiście było niezwykle trudnym zadaniem(nie poszłam do fryzjera). W końcu trafiłam na farbę WELLATON MLECZNA CZEKOLADA, był to strzał w dziesiątkę, kolor naprawdę świetny, odrosty oczywiście farbowały się na jaśniejszy odcień niż reszta włosów, a tym bardziej końcówki, które były zdecydowanie ciemniejsze. Później już tylko tej farby używałam i byłam bardzo zadowolona, natomiast ja jako kombinatorka, pewnego dnia wpadłam na fatalny w skutku pomysł przefarbowania włosów na dziki kasztan(bodajże Garniera, ale nie jestem pewna), musiałam na drugi dzień poprawić efekt brązem bo nie mogłam patrzeć na czerwone odrosty. Kolor się mniej więcej wyrównał, a czerwony pigment zszedł całkowicie po kilku myciach. Od niedawna myślałam o rozjaśnieniu włosów u fryzjerki. Kolor jaki wybrałam to delikatnie jaśniejszy od mojego naturalnego, taki ciepły odcień ciemnego blondu, lub jak kto woli jasnego brązu(pokrywają się). Dla fryzjerki okazało się to wyzwaniem, stwierdziła, że rozjaśnienie za bardzo zniszczy mi włosy będą do ścięcia(dziwne, że szatynki rozjaśniają włosy do blondu). Wiem, że każdy zabieg farbowania, czy rozjaśniania niszczy, ale bez przesady.. Zaproponowała mi rozjaśnienie niektórych pasm włosów(pasemka), zgodziłam się na to myśląc, że rozjaśni je o 2-3 tony. Otóż nie! Na włosach mam teraz okropne żółte pasemka, i za każdym razem gdy spojrzę w lustro zbiera mi się na wymioty:/ Teraz chcę zafarbować całośc jednolitym kolorem, myślę ponownie o MLECZNEJ CZEKOLADZIE, ale nie wiem jak wyjdą te okropne pasemka, czy nie zrobią się rude, albo o jakimś innym dziwnym odcieniu, bo różnie może być. Podsumowując moją przygodę z farbowaniem - nie polecam młodym dziewczynom, które nie mają siwych włosów.. ja żałuję, że zaczęłam kombinować, za wszelką cenę będę dążyła do odzyskania naturalnego koloru. Kto wie, może zetnę włosy na krótko? Chociaż przy moich naturalnych lokach, mogę miec później problem z ich układaniem.. Pozdrawiam i jeśli mogę, to polecam MLECZNĄ CZEKOLADĘ WELLATONU, chociaż nie wiem, czy na włosach o odcieniu kasztanowym, rudym, bądź innym z czerwonym pigmentem da pożądany efekt. ;-)

Gość iloonaaa
Witam, ja stosuję mleczną czekoladę od jakiegoś czasu. Muszę przyznać, że to najlepsza farba z jaką miałam kiedykolwiek do czynienia, a miałam z wieloma (od blondów do brązów). Moje w połowie naturalne włosy (odrosty z 5-6 cm) pokryło równomiernie z resztą moich długich włosów, które uprzednio pokryte były kasztanem, również Wellatonu ( fajny był ale jak dla mnie zbyt rudy). Moje włosy lśnią, są miękkie..końcówki jak to końcówki, podcinam co jakiś czas bo moje włosy po prostu tego potrzebują. Kolor wychodzi naprawdę jak czekolada, ale nie jakiś tam czarny czy ciemny bardzo.. z odcieniem trochę karmelowym ale nigdy rudym! ;) Nie zmywa się i nie płowieje. Nigdy nie miałam problemu z tym odcieniem. Naprawdę polecam te farbę.

Gość faaarbowana
Własnie ufarbowałam wlosy farbą Wellaton Ciemny Brąz... Wyszedł naprawdę bardzo ciemny, chyba aż za bardzo :( Czy gdybym ufarbowała teraz Mleczną Czekoladą to pokryje mi ten kolor?? Nie o aż tak ciemny mi chodziło... :(

Gość mleczna czekolada też
wychodzi ciemniejsza niz jest to pokazana na opakowaniu.Wprawdzie nie jestv to czarny ale ladny braz,w miare uplywu czasu farba sie zmywa i ten braz jasnieje.Nie wim cy mleczna czekolada pokryje ciemny braz,zawsze mozesz spobowac,to lagodna farba i nie zniszczy wlosow.Nawet jak nie pokryje tej czerni to nada ladny polysk wlosom.

Gość mleczna czekolada też
bo niesttey brazy maja to do siebie ze zawsze wychpodza ciemniejsze niz na opakowaniu.

Gość majka7_89
Mam pytanko proszę o radę pilnie!!! Mój naturalny kolor to ciemny blond, ale przez kilka lat rozjaśniam na jasny blond, ostatnio zafarbowałam na ciemny brąz i są czarne... ale chciałabym kolor czekoladowy ... czy wyjdzie coś na tych farbowanych czarnych włosach...?

Gość majka7_89
czy ktoś z was będący w podobnej sytuacji próbował??

Gość gość
Hej dziewczyny mam problem :/ w niedzielę czyli za trzy dni mam komunię. I chodzi mi o to że miałam kolor włosów średni brąz dziś po farbowałam na dziki kasztan wygląda koszmarnie bo odrost miałam jakieś 3 4 cm i na tym odroście mam taki jakby czerwony co mam teraz zrobić POMOCY

Gość gość
Hej dziewczyny mam problem :/ w niedzielę czyli za trzy dni mam komunię. I chodzi mi o to że miałam kolor włosów średni brąz dziś po farbowałam na dziki kasztan wygląda koszmarnie bo odrost miałam jakieś 3 4 cm i na tym odroście mam taki jakby czerwony co mam teraz zrobić POMOCY