Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azaleia_1982

Jakich jezyków warto sie uczyc?

Polecane posty

Gość spontaneuos
promo - Twoje:) Pozdrawiam:)

Gość spontaneuos
Danke za objasnienie:)

Gość a to ja
wiecie że w Europie wiecej ludzi mowi po niemiecku niz po angielsku?? mysle ze te 2 jezyki są dosc uniwersalne

Gość yamut
Moze java albo c++? Oba jezyki maja przyszlosc, chociaz java lepsza.

Gość jak to się
czy te stwierdzenie - It be ashamed - oznacza wstydź się? bo nie wiem czy dobrze przyetłumaczyłam :/ zastanawiam się jeszcze nad - Shame on you

Gość jak to się
?????????????????

Gość to drugie
:P

Gość jak to się
:P dziękować

Gość Ciii...
Czy ja dobrze zrozumiałam że ktoś tu napisał że w hiszpańskim czyta się tak jak w polskim??no ale chyba nie litery ....w hiszpańskim np. j czyta się jako h a y jako j lub spójnik i ...g też w pewnych przypadkach czyta się h...czyta się jak pisze ale trzeba się nauczyć jaką literę jak czytać....ja właśnie nie dawno zaczęłam naukę w sumie już przeszłam podstawy gramatyki i uczę się czasów.

Gość krem z kwasami
kocham jezyki, ale tak naprawde nie znam zadnego, dobre co?:) angielskiego ucze sie baaardzo dlugo, i nie potrafie ego jezyka.w licuem zaczelam niemiecki i mnie zauroczyl i chce tego jezyka sie wlasnie nauczyc. mam nadzieje, ze ten angielski tez jakos ujazmie, tylko sama musze tego chciec.mam nadzieje, ze ambicja mnie nie opusci;P mozecie mi dac jakies wskazowki co do nauki jezykow? chche sie nauczyc teho angielskiego, bo glupio jest go nie znac w dzisiejszych czasach;|

Gość kierunek S
ja bardzo lubię języki obce, ale z takich przydatnych znam tylko angielski (na szczęście całkiem nieźle). niemca uczyłam się dwa lata (w 1 i 2 liceum-musiałam) i nic z tego nie wyszło. mam słabość do języków martwych i sztucznych, całkiem płynnie mówię po łacinie i w języku esperanto. chciałabym znać aramejski, ale to już chyba pozostanie w sferze marzeń, bo gdzie ja się go nauczę? ech, wymyślę jeszcze co innego :)

Gość w czym problem
uczcię sie idisz...niedługo będzie obowiązkowy :o

Gość mała coffii
języka Miłości każda para ma swój własny:P

Gość chętna do języków
Ja uczyłam się: rosyjskiego, niemieckiego, łaciny, angielskiego, włoskiego, francuskiego. I każdy z tym języków jest piękny.

ja narazie dokształcam angielski bo strasznie szybko się go uczę.W technikum nie chodziłam na angielski tylko na niemiecki a maturę z angielskiego zdałam najlepiej w klasie ;) a niemieckiego nienawidzę bo miałam okropnego nauczyciela i wstręt do niego przeszedł na naukę języka ;/ poza tym niemcy i austryjacy to strasznie niemili ludzie i nie potrafię się uczyć ich języka.Natomiast bardzo podoba mi się fiński tylko jest bardzo trudny ale może kiedyś jak już opanuję dobrze angielski to się go nauczę ;)

Gość polska rosjanka
ja uczylam sie angielskiego, nemieckiego i rosyjskiego. kocham rosyjski, niemiecki latwo mi wchodzil do glowy, z angielskim mam problemy.

Gość a ja uczylam sie angola
ale jakos ciezko mi wchodzi. zaczynam niemiecki. zobaczymy ale przeraza mnie ze wiele osbo negatywnie wypowiada sie o niemieckim ze trudny ze ciezko wchodzi itp

ja w szkole uczę się angielskiego i francuskiego. a tak pozatym to włoskiego , piękny język :)

Gość mic87
MATURA - 2009! Jeśli ktoś może mi wysłać gotowe zdania po Niemiecku + przetłumaczone na Polski do matury podstawowej (tylko do ustnej - obrazek i relacjonowanie wydarzeń- to jest mój adres e-mail: clio.3@wp.pl

Gość Dhota
Każdego języka warto sie uczyć :D Najbardziej to ang i hiszpański [nim najczesciej sie porozumiewaja] Potem niemiecki i francuski. Potem rosyjski, szwedzki włoski To moja lista top, [uwazam ze te są naj] Ja osobiscie ucze sie angla, niemca i franca dwa pierwsze bo musze a trzeci bo chce! :P

Gość Angoisse
Na pewno trzeba znać biegle angielski. Nie wiem dlaczego, ale staje się on łaciną XXI wieku. :o Poza tym uważam, że warto znać francuski. Nie dość, że to piękny i "szlachetny" język, to jest językiem dyplomacji :D W XIX wieku uczono się tylko jego, więc to może w jakiś sposób posłużyć za wzór. Oprócz tego, na pewno warto znać jakiś niespotykany język. Ja np. uczę się fińskiego, szczerze polecam. Myślę, że wpis w CV (który nie jest tylko wpisem, ale autentyczną znajomością języka) uczyni cię bardzo atrakcyjnym dla przyszłego pracodawcy, szczególnie jeśli będziesz pracował/a np. w Nokii :D

Gość meten87
Jesteś bardzo zdolna :) To dobrze...mi tam się nie chce....nie mam ambicji...tylko licencjat zaocznie i do widzenia....

ja oprócz angielskiego chciałbym znac jeszcze hiszpański albo portugalski. mam dylemat miedzy tymi jezykami, fakt w hiszpanskim mówi wiecej ludzi, ale za to w portugalskiego uzywa się w brazyli, byłem kiedys w brazyli, a większośc brazylijek to niezle laseczki, tylu ładnychh kobiet nie widziałem w żadnym innym kraju, więc dlatego ten jezyk mnie kręci. Nie chciał bym za to znac francuskiego, ani włoskiego, ani niemieckiego.

Gość koorka
Warto jak najwiecej, ale tez w dobrej szkole. Np jak angielski to TFLS

Gość dsaaa
bez dwoch zdan francuski . To jezyk arystokracji .

Gość qooorek
No na pewno angielskiego, a jak angielskiego to najlepiej w najlepszej szkole czyli TFLS

Gość qooorek
Na pewno warto sie uczyc angielskiego, a jak uczyc sie angielskiego to najlepiej w najlepszej szkole, czyli TFLS

Gość RudaHera
No z pewnością warto się nauczyć przede wszystkim bardzo dobrze języka angielskiego. Ja właśnie niedawno kupiłam sobie kurs multimedialny na 3kropki.pl i jestem bardzo zadowolona. Od razu przyszlifowałam język - mogę znów rozmawiać po angielsku. Poza tym dobrze znać niemiecki i francuski.

Gość sallyneedshellpp
ja umiem angielski i niemiecki i troche rosyjskiego z gimnazjum :) ale marze o hiszpanskim :)