Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azaleia_1982

Jakich jezyków warto sie uczyc?

Polecane posty

Gość aleksandra06
Ja zdecydowanie uwazam ze kazdy z nas powinien chociaz w stopniu średnim znał j.angielski.A nastepnym językiem był np. hiszpański http://www.yuliet.pl/hiszpanski.html

Gość Hmmmmmmmmmmmmmmaaa
Na pewno C++ i COBOL

Gość AstaWiX
Ja uważam, że warto się uczyć angielskiego. Ale nie tak po łebkach. Żeby tylko był ten angielski na papierku. http://1000slow.ocom.pl/ Kolejnym językiem może być rosyjski, w nastawieniu na wschodni rynek lub inny język krajów ościennych.

Gość zahija
na pewno warto sie uczyc angielskiego, ja sie uczylam dlugie lata w TFLS i dogaduje sie teraz w wielu miejscach swiata, a nikt nawet nie wie ze jestem z PL :)

Gość jola_23
Mysle ze macie racje-j.angielski to teraz podstawa.Sama od lipca mam zamiar uczyc sie go w speak'up,zwłaszcza ze osatnio zagięli mnie pytaniem o ten język na rozmowie o prace. Czułam sie jak głupek.

Gość nemnem
>>Azaleia_1982 jeśli dość dobrze znasz angielski i niecierpisz niemieckiego, to w zasadzie żadna strata, wszakże prawie każdy niemieck, szwajcar, austriak znają angielski. W każdym sklepie, urzędzie, na dworcu, w ich krajach każdy mówi po angielsku, więc luzik dogadasz się. Zacznij więc uczyć się włoskiego lub hiszpańskiego. Na przykład ja akurat znam angielski i niemiecki, teraz uczę się włoskiego i jestem na etapie średniozaawansowanym. Włoski nie jest trudny, a i jeśli pojedziesz kiedyś do Włoch, na pewno ci się przyda, wszakże we Włoszech mało który włoch mówi po angielsku niestety. Wielu włochów zna hiszpański, ale na angielski raczej nie licz.

Gość provokejszyn jak nic
ja umiem angielki plynnie i wlasnie zaczelam sie uczyc hiszpanskiego...... chce sie jeszcze kiedys nauczyc arabskiego

Gość jola_23
No własnie,abym mogła zaczac sie uczyc innych języków,musze perfekt opanowac j.angielski.Dla mnie to podstawa.

Gość szuszka
Masz rację. Trzeba opanować angielski- w końcu to tak jakby drugi język, nie wypada go nie znać. Tym bardziej,że jest teraz tak dużo dobrych szkół ( na przykład Axon), które zatrudniaja super nativespeakerów, mają ciekawe podręczniki, niebanalne metody. Trzeba tylko na jakąś konkretną się zdecydować a później przykłądać sie do nauki

Gość aleks33
Oj tak,inwestycja w szkoły np.językowe jest naprawde warta kazdych pieniedzy.Ja jestem po nauce w speak'up.Mój angielski wydawało mi sie ze jest dobry,ale teraz juz bez zadnych obaw moge pojśc na rekrutacje w tym własnie języku.

Gość 2114G
Tez nie lubie niemieckiego , chociaz moze dobrze byloby go znac.. angielski znam dobrze, nawet bardzo dobrze, ciagle sie ucze , ale potrafie dogadac sie z ludzmi zastanawialam sie nad hiszpanskim i wloskim , fajne jezyki super klimaty no i mam przyjacioke włoszke , ktora zna troche hiszpanskiego , oraz przyjaciolke w hiszpani. hiszpanskim posluguje sie rowniez bardzo duzo ludzi , hiszpania , meksyk , ameryka poludniowa , kuba i pare innych.

Gość gjkm,l;.hbjnkm
muślę że warto uczyć się języka rosyjskiego

Jak dla mnie naprawdę pięknym językiem jest francuski i jeżeli miałabym wybierać, to chciałabym się pewnie jego uczyć. Zresztą mamy w Polsce bardzo dobre szkoły, które oferują takie kursy np. L'Atelier de Franais w Warszawie. Świetna szkoła, ma bardzo ciekawą ofertę. Myślę, ze warto byłoby się zapisać.

Oj widzę, że z tym niemieckim to nie tylko ja tak mam ;) No cóż, nikt nas przecież nie zmusi...Dla mnie sensowne jest uczenie się angielskiego do poziomu Perfect (nie chodzi o to by jako-tako się dogadać, bo nie czarujmy się, ten język najbardziej się jednak przydaje - szczególnie jeśli chodzi o konwersacje. Dlatego dla podtrzymania czy poszerzenia swoich umiejętności warto chodzić chociażby na jakieś kursy które stawiają na dialogi i rozmowę, co by języka nie zapomnieć, w tym wypadku polecam Axona;) ) A co do reszty - mi też podchodzi Hiszpański. Opłaca się znać także Ruski - ale to też nie dla mnie.

Gość kkk1982
niemieckie słowo to nie może mi nigdy przejść przez usta. Ten język to jakaś masakra. Natomiast angielski to podstawa, niemal wszędzie na całym świecie można się nim porozumieć i to najważniejsze. grafica polecała kilka kursów, dodam że w Warszawie ciekawa szkoła to także Speak Up jeśli chodzi o metodę nauki.

Jeśli tylko znajomość jakiegoś języka jest potrzebna do pracy czy do szkoły albo na wyjazd zagraniczny - to trzeba to wykorzystać i uczyć się tego konkretnego języka. Każda okazja jest dobra do tego, żeby pogłębiać swoją wiedzę i umiejętności :)

Angielski koniecznie! Niemiecki znam na poziomie średnio-zaawansowanym . I stanęłam w miejscu:P

Gość karolinaaaa77
Najlepiej angielskiego bo jest nr 1 na całym swiecie, ale jesli juz potrafisz angielski to niemiecki, hiszpański. A jesli chodzi o szkołe to najlepsza szkoła w Wawie to TFLS. Maja najlepszych lektorów.

Gość Zagłobianka
Angielskiego to przede wszystkim :) Ja swój szlifowałam w Speak Up, w jednej z placówek w Wawie :) Ważny jest też hiszpański, niemiecki Chiński, bądź japoński ale to dla wytrwałych :)

Gość Gośka23
Jedynie angielskiego. Jeżeli nie miałaś na jako takim poziomie, to tak jak radziła moja rozmówczyni, dobrym wyjściem będzie kurs. Inne języki - tylko wtedy kiedy potrzebne lub hobbystycznie.

Gość moja- riposta-
Ja zdecydowanie uwazam ze kazdy z nas powinien chociaz w stopniu średnim znał j.angielski.A nastepnym językiem był np. hiszpański http://www.yuliet.pl/hiszpanski.html Ze swojej strony mogę polecić Ci naukę języka polskiego.

Gość dsaes
ja uwazam ze angielski i francuski . Angielski bo to podstawa , francuski bo włada nim sie w komisji europejskiej, w brukseli .i kazdy powinien znac ten jezyk.

Gość dsaes
francuski jest podstawowym jezykiem unii europejskiej , a angielski to jezyk znany na swiecie ..

Gość darka343
zdecydowanie francuski .

Gość darka343
francuski - bo daje prestiż angielski bo jest niezbędny reszte jezykow jest nieistotna.

Gość moja- riposta-
wloski - mowia nim tylko we wloszech Niezupełnie. Po włosku mówi się w jednym z kantonów w Szwajcarii, więc ten język troszeczkę wykracza poza Włochy. :classic_cool:

Gość gość
Jesli chodzi o naprawde sprawdzone i godne polecenia szkoły to dla mnie zdecydowanym numerem jeden Krakowie jest ta szkoła http://www.prolog.edu.pl/

Gość gość
Najlepiej znać perfect angielski a potem przynajmniej na średnim poziomie jakiś drugi. Ja akurat wybrałam hiszpański po pierwsze dlatego że zawsze mi się podobał a po drugie bo z tego co ostatnio zauważyłam jest coraz częściej wymagany od pracodawców. Najlepiej do takich zwykłych lekcji w szkole językowej dodać kurs języka za granicą. Ja wyjechałam na taki do Barcelony z Siestą www.siesta.pl i naprawdę to świetna sprawa. Cały czas wtedy trzeba posługiwać się tym językiem i chcąc nie chcąc człowiek bardziej się z nim oswaja.

Gość gość
Angielski to podstawa moim zdaniem, ale warto też np. hiszpańskiego i to przez rodowitego hiszpana. Są takie szkoły w Polsce, w który uczy rodowity Hiszpan, bodajże Villablanca. O tej szkole dużo się mówi.

Gość gość
angielski a drugi niemiecki ze wzgledu na polozenie geopolityczne, napewno w pracy sie przyda i angielski i niemeicki