Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona dziewczynka

kiedy pierwszy rozstep- a kiedy moge byc pewna ze juz sie nie pojawi?

Polecane posty

Gość zmartwiona dziewczynka

no wlasnie- jestem w 3 meisiacu i nie mam rozstepow, kiedy moge spodziewac sie pierwszego? chodzi glownie o brzuch. czy jesli nie pojawia sie do 7 mieisaca to moge odetchnac z ulga bo juz sie nie pojawia? jakie sa oznaki tego ze zaraz pojawia sie rozstepy?

Kochana niestety muszę cię zmartwić u mnie przez 38 tygodni ciąży nic, a w 39 tygodniu wokół pępka czerwone rozstępy!Całą ciążę szczyciłam się, że mi rozstępy nie grożą a tu taka niemiła nispodzianka. Moim kolezankom robiły się rozstępy na piersiach dopiero po urodzeniu dziecka. Podsumowując;nie znasz dnia ani godziny:-)

Gość ja tez nie mialam rozstępow
dosc dlugo i nagle w ciagu jednej nocy koncem osmego miesiaca pojawily sie a zaczelo sie od swedzenia

przykro mi kochana ale chyba cie zasmuce..mojej siostrze rozstepy pojawily sie dopiero na pare dni przed porodem ;-) Do konca czlowiek nie moze odetchnac, eheh ja w pierwszej ciazy ignorowalam ten problem, smarowalam sie rzadko i niestety pamiatki zostaly..cale szczescie nieliczne. piewsze z tego co pamietam okolo 4-5 miesiaca jakos. to na piersiach..na dole brzucha zauwazylam dopiero po porodzie.ale tego tez bylo malutko. Pozdrawiam!!!!!!!

a myślicie, że wiek ma duże znaczenie w tej kwestii? yzn. czy młodej skórze przytrafi się mniej rozstępów niż starszej?

Gość bedac w ciazy
mialam siedemnascie lat i tez zrobily mi sie rozstepy nie mam pojecia od czego to zalezy moze od wilgotnosci skory ?

Hej!Powiem Ci,że ja mam to szczęście i nie mam rozstępów po ciąży,ani jednego ale urodziłam w 38 tygodniu a tu dziewczyny piszą ,że w 39 tygodniu się pojawiły,więc może to dlatego,pozatym mimo,że wszystko poszło mi na brzuch córeczka była raczej drobna bop 51 cm i 2860 kg więc może gdyby była większa to i brzuszek kapkę większy i byłyby rozstępy,nie wiem sama.Ale ja od 15 roku życia czyli już prawie 10 lat stosuje balsamy do ciała rano i wieczorem więc myślę,że to też napewno trochę podziałało.

ja mialam jeden rozstep idac do porodu ale w ciagu tych 9 godzin jakie sie meczyłam z bólami i skurczami po cesarce obudziłam sie z brzuchem w rozstepach naszczescie ponizej pepka, teraz uzywam kremów i jasnieja

Niestety wiek nie ma tu nic do rzeczy, raczej to jaką ma się skóre.. Ja mam spore rozstępy na udach od tego gdy w wieku 14 lat za szybko rosłam i zmieniałam kształty. Wiem ze mam tendencje, wiec od samego poczatku ciąży regularnie 2 razy dziennie smaruje sie roznymi rzeczami na rozstepy - wpierw specjalną galaretką na rzostępy, teraz wieczorem oliwka dla dzieci, rano balsam do ciała (oliwka za tlusta i przykleja mi sie do ubran za bardzo). Zaczynam 6 miesiac i na razie nie widze rozstępów. Ale czas pokaże...

Gość tableta
ja urodziłam w wieku 18 lat...rozstępy mam na piersiach i biodrach bo tam najwięcej urosłam podczas ciąży...na szczęście są maleńkie i niewidoczne za bardzo ale to uroki ciąży...

ja urodzilam majac niecale 24 lata przytylam w ciazy 25-26kg i rozstepow nie mam nie mialam ich nigdy i mam nadizeje ze juz tak zostanie urodzilam pod koniec 38 tc pamietam jak kolezanka straszyla mnie ze zrobia mi sie po ciazy juz ale nic z tego aha jakos specjalnie nie dbalam o to zeby sie nie pojawily sporadycznie smarowalam sie oliwka dla dzieci ale to bardzo rzadko a skora na brzuchu swedziala mnie nieziemsko mam kolezanki ktore przytyly polowe mniej a rozstepy maja okropne takze nie ma reguly pozdrawiam

mojej kolezance rozsepy wyskoczyły juz na poczatku 4 miesiaca, na calutkim brzuchu, udach, plecach, teraz wyglada jakby była pocieta, i został jej wielki rozciagniety brzuch u mnie pojawiły sie trzy dni przed porodem, ale malutenko ze 4, 5 na samiutkim dole brzucha, sa prawie nie widoczne, bo pod majtochami :), no ale badz co badz, wyskoczyły mojej innej kumpeli, wyskoczyły w 37 tygodniu ciazy na dolnbej połowie brzucha i nad pepkiem to nie jest poiwedziane ze w tym i tym miechu wyskakuja i wtedy trzeba sie pilnowac i smarowac, to jest indywidualna sprawa kazdego organizmu

Rozstępy mogą się pojawić w każdej chwili. używaj kremu od samego początku do ostatniego dnia ciąży. Ja tak robiłam i zero rozstępów. Mój krem był najlepszy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Zachęcam do korzystania z porównywarki cenowej CoZaCena.

Gość gość
To czy pojawią się rozstępy czy też nie jest sprawa bardzo indywidualną. Dużo zależy od elastyczności skóry. Jej wiek ma pewne znaczenie ale ogólnie zależy dużo od tego jak dbasz o siebie i o skórę. Napewno nie bez znaczenia jest to czy ją nawilzasz odpowiednio i natluszczasz. Dobrze jeśli od początku ciąży dbasz o to aby była odpowiednio nawilzona. Wtedy jest mniej podatna na pekniecia i co za tym idzie na rozstępy. Jednak dbanie o siebie nie są stuprocentowej pewności że takowe się nie pojawią. Ja smarowalam się bio oil przez całą ciążę. Wyszły mi dosłownie 3 rozstępy w 41tygodniu ciąży i to chyba tylko dlatego ze dziecko było naprawdę bardzo duże (ur. 4600g i 60cm ) i brzuch napięty do granic możliwości przez to. Życzę ci abyś się obeszla bez rozstępów. Pozdrawiam.

Gość gość
15:28 Bzdury piszesz. W tej kwestii najważniejsze są predyspozycje. Ja od zawsze mam b.suchą skórę, w ciąży pogłam pisać po brzuchu, a był on naprawdę wielki (nawet lekarz był zdziwiony) i nie mam rozstępów.

Do końca ciąży nie można być pewnym,a nawet jeszcze trochę po porodzie... Ale z reguły jak do końca 37 tyg nie ma,to już raczej się nie pojawią. Chociaż różnie bywa. Ja miałam mnóstwo szczęścia,bo przez 2 ciąże ani jednego nie miałam,ale to,tak jak piszecie,predyspozycje,bo moja mama miała tak samo. Natomiast kilka rozstępów mam na udach z czasów ,kiedy miałam 14 lat i nagle zaczęłam jeść; w ciągu 3 tygodni przytyłam 4 kg,bo codziennie obżerałam się goframi z bitą śmietaną i owocami (z 48 kg na 52 kg skoczyłam)...ale później szybciutko spadłam z powrotem na 47-48 kg i tak mi już zostało... Po dwóch ciążach teraz ważę 45 kg i wcale to nie takie super. :(

Gość gość
Do końca ciąży nie miałam w ogóle rozstępów.Wylazly dopiero po porodzie.