Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie mowie

mam 500zl na 3 osoby

Polecane posty

Gość nic nie mowie
kiedys mialam inne podejscie do zycia bylo nas na wszystko stac dalekie wakacje nowe samochody a teraz. Z jednej str to dobra lekcja zycia

Gość ależ złośliwi-ście
czy wiecie kiedy weszły na wolny rynek w Polsce ubezpieczenia prywatne? Niektórzy nie mieli tej możliwości jaką my mamy i dlatego są takie sytuacje. Zus kradnie naszepieniądze i okradł obecnych emerytów oni sporo odłożyli ale nikt nie wie gdzie to jest!!!!

Gość dfgd
ależ złośliwi-ście >>>> jad, zawiśc i nieudolność. To cechuje wyborców PIS i nieudaczników, którzy uważają że inni mają się z nimi dzielić w imię zasad.

Gość oleeeeeeeeeee
Jak to nikt nie wie gdzie one są ? Górnicy dostali, mieszkania budowano za "friko" - zapomnieli ? Trzeba głosować z głową i myśleć o przyszłości.

Gość ale rodzice autorki to jeszcze
nie emeryci, tato jest rencistą , a mama bezrobotną, jesli dobrze zrozumiałam mama ma 50 lat i tato pewnie podobnie więc do emerytury jeszcze im daleko, jakby oszczedzali to może teraz mieliby inną sytuację

Gość ależ złośliwi-ście
mój mąż ma pracę ja mam pracę mamy troje dzieci, właściwie niczego na dzień dzisiejszy nam nie brakuje, ale kto zapewni że tak będzie zawsze? Dlatego uważam, że nie można przechodzić obojętnie obok tych którzy wsparcia potrzebują, może kiedyś i ja będę go potrzebował??? Nie chciałabym wówczas spotkać na swojej drodze ludzi typu "podszywacza". To wszystko jeżeli chodzi o mnie. Pa powodzenia!

Gość 22mnkj
gdyby babcia miala wasy to by byla dziadkiem.

Ile można pomagać wszystkim w kolo ? Głosować mądrze bo w końcu całe życie płacimy jakieś podatki które w końcu powinny być mądrze wydatkowane. Nawet na takie skrajne sytuacje.

Gość ależ złośliwi-ście
brawo MR>K

... wpiszę się pod innym nickiem, i z założenia wpiszę to samo co wcześniej a już mam z Twojej strony poklask. Dziwny ten naród, fakty nie przemawiają.

Gość ale rodzice autorki to jeszcze
oczywiście, że gdybanie w sytuacji autorki nie ma sensu, ale może "ależ złośliwi-ście", która ma trójkę dzieci i pisze, że teraz jest finansowo ok, ale chciałaby, jesli będzie kipesko, otrzymac od ludzi pomoc, zastanowi sie chwilę i zacznie mysleć o przyszłości i o tym , że jeśli nie chce miec takich problemów powinna już teraz zacząc oszczedzać, a nie miec nadzieje , ze inni pomoga bo w życiu jak w przysłowiu "jak umiesz liczyć - to licz na siebie" !!

Gość ależ złośliwi-ście
nie masz racji, ja i moje dzieci mamy polisy ubezpieczeniowe. Ale uwierz moi przodkowie mieli o wiele więcej i niestety przyszły nieoczekiwane zmiany...jak w zyciu ...wszystko może się zdarzyć...

Gość ależ złośliwi-ście
nie życzę nikomu nic żłego ale nie możecie być tak bardzo pewni, że jesteście i będziecie zawsze naj... więcej pokory, i otwarcia na innych ludzi

Trochę pokory i oszczędności a nie rozp... wszystkiego co się ma.

Gość 22mnkj
widze ze niektorzy sa bardzo niedoswiadczeni zyciowo zycie kryje wiele niespodzianek

trzeba umiec ludzia wspolczuc a nie byc zapatrzonym w siebie moze jutro stracisz prace i zaczniesz od zera? teraz sa bardzo trudne czasy

Gość 22mnkj
taka jest Polska w innych krajach to nawet sasiedzi pomagaja a tutaj tylko zazdrosc i chamstwo fakto ciemnogrod

Gość ależ złośliwi-ście
u nas sąsiedzi to się modlą.... patrz "Dzień Świra"

Gość ależ złośliwi-ście
taki temacik a ile wpisów ...nie?

Gość 22mnkj
co nas nie zabije to wzmocni moja babcia zawsze mowi jak mozesz pomagaj na tyle abys z glodu nie umarla

Gość ależ złośliwi-ście
ale babcie nasze już wiedzą, że w życiu wszystko zdarzyć się może..... a taki "podszywacz" to co....z nudów i bogactwa hasła mu się mieszają do nicków, i myśli że zawsze już tak będzie!!!

Gość ależ złośliwi-ście
to ty na żartach się znasz????

Gość ależ złośliwi-ście
to się pośmiejmy razem!!!!hahaha, hihihi

Gość 22mnkj
podszywacz ma juz dwa czarne nicki ladnie

Gość a co powiecie na to mądrale
mąz mnie zostawił, nigdy nie pracowałam , nie mam renty , na mnie i na dziecko daje alimentów - zasądzonych przez sąd 350 zł. No i córce opłaca neta czyli 39 zł miesięcznie - na inną pomoc nie moge liczyć - odszedł bo pojawiła się młodsza . Opieka? dostaję co miesiąc 20 zł.!!! Jak widzicie na rękę mamy 370 zł. Czynsz to 40 zł(reszta dodatek mieszk.) gaz miesięcznie 25 zł, prąd raz na 2 miesiące 60 zł.....i ile zostaje? Nie mam telefonu, jedzenie słabe, mam anemię, wolę by córka zjadła , mi wystarczy chleb.... I gdzie tu moja wina? Pracy szukam aktywnie, niestety bez szans! Nie wybrzydzam, pracowałabym nawt za 300 zł - ale pracy poprostu nie ma.

Gość ależ złośliwi-ście
oj ja za 300 nie pracowałabym, i pachnie mi to prowokacją - czarniawy to ty?

Gość ależ złośliwi-ście
i co z tych trzystu kazaliby ci odłożyć na okres jakbyś tą pracę straciła! mówię ci uciekaj stąd

Gość a co powiecie na to mądrale
nie wiecie co to brak pieniedzy ------kto wie zrozumie

Gość do ależ złośliwi-ście
nie kazdy jest taki leniwy i wybredny jak ty :P Ty wolisz dostac od panstwa, czyli podatnikow, anizeli pracowac za niska pensje :P

Gość ja tam bym wolała
życ w kraju, w którym jak mój brat straci pracę to nie będziel latał po całej rodzinie i pożyczał, tylko w okresie szukania nowej pracy bedzie żył za swoje mądrze zaoszczedzone pieniądze. Wielu Polaków żyje ponad stan i potem są takie efekty, komunizm nas tak przyzwyczaił do "socjalu", ze każdy ma tylko postawę roszczeniową, a nie pomysli, że powinien liczyc w pierwszej kolejności na siebie, a pomoc państwa powinna byc ostatecznością. Jak to państwo ma się stać bogate, jak tylko każdy kombinuje jakby tu przejśc na rentę i nie pracować... I nie chodzi o to żeby nie pomagac, ale o to żeby ludzie zaczeli planowac swoje życie i żyli rozsądniej, zamiast kupowac nowe plasmy, przy zarobkach 1500zł, bo juz wszyscy sąsiedzi mają... "ależ złośliwi-ście" masz polisy i bardzo dobrze, o to właśnie chodzi żeby się zabezpieczyc jak najlepiej, a jesli potem sytaucja nas i tak zaskakuje to wtedy zwracac się do państwa, ale niestety w tym kraju takich ludzi jak Ty jest bardzo mało i to nalezałoby zmienić.