Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monia23

ROZSTĘPY-jak im zapobiegać

Polecane posty

Gość gość
zero kremow oliwek tylko balsam po kapieli nawilzajacy a tak ogolnie to ruch gdyz skora caly czas sie napina

Gość HiacyntowaRoza
cholernie bałam się rozstępów jak zaszłam w ciążę, zwłaszcza, że mam mało elastyczną skórę... zaczęłam od razu jeszcze zanim pojawił się brzuch smarować go preparatem, który ma zapobiegać rozstępom, dokłądniej jest to preparat Efektimy z serii mama-care. mimo ciąży nie pojawiły mi się prawie żadne rozstępy :)

Gość basia2299
Z rozstępami ciężko walczyć. Ja polecam zabiegi laserowego usuwania rozstępów. Tego typu zabiegi oferują np. w Vici Clinic w Krakowie. Po 3-5 zabiegach redukcja jest znaczna, u wielu osób w ogóle przestają być widoczne. Są to zabiegi trochę bolesne ale można znieczulić się maścią Emla.

Gość gość
Dużo marek kosmetycznych ma specjalistyczne serie dla kobiet w ciąży. Niestety skóra na brzuchu, piersi czy udach może nie nadążać z rozciąganiem się i jesteśmy zagrożone pojawieniem się rozstępów. Ja od momentu, kiedy byłam pewna, że jestem w ciąży, zrobiłam rozeznanie jakie kosmetyki dla ciężarnych są godne polecenia (wizaż, babyboom itp.). Dużo dziewczyn polecało Mustelę (dla mnie za droga i niestety nieskuteczna), Lirene - ok, ale trudno dostać i Bielendę Sexi Mama - rossmann. Kupiłam Bielendę i udało mi się zapobiec rozstępom. Miałam oliwkę w żelu i kurację do biustu. W czasie ciąży byłam bardzo wrażliwa na zapachy, ale ta seria pachnie bardzo delikatnie i nawet na początku ciąży (kiedy zapachy najbardziej drażnią) nie miałam z tym problemu.

Gość jezykk
Lirene trudno dostac?Na happy babby.pl jest serum na rozstepy ale tez inne dla mam i ujędrniające. W ogole wzrokowo tez kojarze, więc nawet w zwyklych sklepach na pewno się dostanie.

Gość gość
Jestem w trzeciej ciąży i ani jednego rozstępu na brzuchu. Stosuje oliwę z oliwek z Biedronki :) to nie chodzi o to,że czym krem droższy to lepszy,tylko o to żeby było najtłuściejsze. Szczerze polecam!!!!! Tanie a skuteczne

Gość gość
o matko masz dziewczyno szczęscie bo ja mialam rozstępy do około pępka ale dośc wudoczne jak bym miała wianek na brzuchu. Moja znajoma poleciłam i ten krem i mój "wianek" stał sę mniej widoczny" ehh życie....

Gość justiii1
A czy słyszałyście o takich zabiegach na rozstępy jak laser Resur FX? Już po 1-2 zabiegach widać ogromną różnicę na skórze. Jest to jeden z lepszych sposobów walki z rozstępami, trochę bolesny ale mamy możliwość znieczulenia się maścią Emla. Można je wykonać w salonie Vici Clinic w Krakowie; na ich stronie w internecie znajdziecie też więcej informacji na ten temat.

Gość gość
Możecie nie znać, ale Hildegard Braukmann ma taki naturalny żel do masażu i on naprawdę daje radę - mimo tego, że brzuch miałam naprawdę duży, udało się przetrwać bez rozstępów. Najważniejsze jest systematyczne, codzienne smarowanie tego brzucha - wtedy teoretycznie nic nie powinno się pojawić, ale to też zależy od wielu przypadków.

Gość gość
Wmasowywać olejek bio oil, który zapobiega powstawaniu nowym i redukuje stare. Mi pomógł ujędrnić i nawilżyć skórę. nie wszystko działa ekspresowo więc na efekt trzeba być systematycznym i poczekać, ja swoje postępy zauważyłam około 3 tygodnia.

Gość gość
Trzeba nawilża skórę z zewnątrz a także od środka, pić dużo wody. Jeśli chodzi o produkty do smarowania to czytać składy przede wszystkim. Produkty z parafina nie wchlona się w skórę, będzie tylko tłusta warstwa na niej. Polecam olej kokosowy nierafinowany nakładany na mokre ciało codziennie. Jeśli chodzi o oliwki to polecam z hipp luz babydream - jedyne jakie znam z dobrym składem. Masło shea też jest dobre ale długo się wchłania.