Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patticia 1971

słabe włosy

Polecane posty

Gość Patticia 1971

Hej dziewczyny! Opisze po krótce mój problem: matowe cienkie, słabe,wypadające włosy - bardzo suche,z wyglądu określam je jako "falowaciaki" - tzn. po umyciu stercza bezładnie wkoło głowy pod kątem 90 st. Muszę nakładać masę odżywek i prostować je na szczotce, żeby nie wyglądać jakby ktoś mnie podłączył do gniazdka. Do tego pełno ich wszędzie w domu -na czarjej bluzce - koszmar, jeśli kilka dni nie zamiatam miesznakia - ze szczotki wyciągam garść włosów. Wyłażą mi i odrastają - tyle,że jeszcze słabsze. Są niby sucche,ale po dwóch dniach smalec mam na głowie. do tego prześwity na skroniach i po bokach głowy - grzywka coraz wyżej mi się zaczyna. Powiem wam,ze jest to dlamnie wieeeelki kompleks. Co z tym robić - czy to może objaw jakiejś choroby??. Dodam , ze mam również podobną w opisie cerę (po ojcu - he, he). Może tutaj znajdzie się ktoś mądry. Proszęo pomoc!

Gość Slodkie Zycie
Idz do lekarza z tym!! A co do odzywek, to idz do apteki i opisz im swoj problem, napewno Ci cos doradza.

Gość Patticia 1971
aledo jakiego lekarza póść?? bo dermatolog zaoisze jaką maś, czy tabeltki - ale na badania nie skieruje. Myślałam, że to może być objaw jakiejs choroby?

Gość masz dwa wyjscia
1. idz do dermatologa 2. orzestan farbowac wlosy, suszyc je suszarka i nakladac odzywki. wszystkie srodki "wzmacniajace" wlosy ze skpelu tylko je oslabiaja bo to chemia!!!!!!!!!!!!!! myj wlosy jakims ziolowym szamponem z apteki i najlepiej ich potem nie susz tylko czekaj az wyschna. i zero lakierow, zelow do wlosow itp. bo to wszystko prowadzi do tego, o czym piszesz

Gość Patticia1971
a co z układaniem - jakwyjść z domu z takim zajobem na głowie??