Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hym

BINDOWAĆ - co to znaczy?

Polecane posty

Gość hym

napiszcie jak wiecie co znaczy bindowac?

Gość to tyle
to tyle co oprawić w np.plastikowa okładke z kółeczkami z boku

Gość PS. google nie gryzą
:o

Gość zegarynka82
binduje sie np. pracę mgr lub licencjacka tzn. ze zamiast oprawic w oprawki spina się kartki specjalnym grzbietem który nakłada sie na podziurawione przez bindownice wczesniej kartki

bindownica to urządzenie do: - dziurkowania kartek (po lewej stronie kartki) - naciągania plastikowego grzbietu (z ząbkami) - łączenia grzbietu z kartkami suwakiem zamykasz \"ząbki\" i gotowe do tego dodaje się (po dziurkowaniu) plastikowe sztywne okładki jesli to \"prowokejszyn\" to chyba się zabiję :P

Gość gość
bindownica to taki przyrząd dzięki któremu xerówki Ci nie lataja, hehe :) tutaj mozna kupic www.boxline.pl :) ja do swojego biura zamowilam jedna

Gość gość
Az się dziwie ze można nie wiedziec co to bindowanie. Mnie wlasnie teraz czeka spora dawka bindowania i chyba zrpbie to w tej drukarni w Gliwicach bo jak patrzyłam to maja najlepsza oferte http://kserokopiarki-gliwice.pl.

Gość gość
Bindować - termin używany w grach komputerowych. Oznacza on przypisywanie danego klawisza klawiatury do wykonywanej akcji (Key Bindings). Ma to sens, gdyż 'bind' z angielskiego oznacza 'wiązać/powiązać'

Gość gość
Właściwie to chyba wszystkie biura mają takie bindownice, żeby był porządek z papierami. Ja ostatnio zamawiałem bindownicę i wszystkie potrzebne do tego materiały, czyli grzbiety i przekładki w sklepie www.ebiurowe.com.pl.

Bindownicą można nie tylko porządkować dokumenty. Urządzenie przydaje się również do własnoręcznego przygotowywania zeszytów, notatników, kalendarzu itp. Ja niedawno zakupiłam swoją na http://bindowanie.com.pl/, (mają tam wiele różnych typów bindownic) i będę nią przygotowywać prezenty na święta.

Gość izka991
Bindownicą można nie tylko porządkować dokumenty. Przydaje się również do własnoręcznego przygotowywania zeszytów, notatników, kalendarzu itp. Mnie w zakupie pomógł blog http://bindowanie.com.pl/ Opisują i wyjaśniają różnice pomiędzy różnymi typami bindownic. W tym roku będę nią robić prezenty świąteczne.

Gość qweqe

bindować tzn oprawiać kartki , za pomoca bindy czyli plastikowych okrągłych elementów które tworzą notatnik, skoroszyt itp :)