Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZiarnoPrawdy

Ile wydajecie na poszczegolne rzeczy dla dziecka?

Polecane posty

bardzo ciekawy temat tez mnie to zawsze zatanawia bo ja nie kupujac ciuchow wydaj na dziecko jakies 500 zlotych miesiecznie samo mleko jedna puszka na 3 dni kosztuje 24 (bebilon ar) co daje w ciagu mieisaca jakies 250 zlotych pileuchy 100 zlotych wcale jakies inne moim zdaniem nie wychodza taniej kosmetyki 40 zlotych soczki kaszki 50 zlotych chuteczki 30 zlotych wiec podziwiam tych ktorzy wydaja 200 zlotych miesiecznieu nas nie ma takiej mozliwosci bo do tych wydatko w nalezy doliczyc jakies 50 zlootych na ciszuki i pare zlotych an jakas zabwke

Gość mama 5 latka
nie wim ja nigdy dziecku więcej butów nie kupowałam.... jak dziecko jest zdrowe, to noga mu nie rośnie o 2 numery w ciągu pół roku....

rośnie, rośnie. Dzieci są różne i różnie się rozwijają. W rodzinie męża wszyscy prawie mają stopy gigawielkie - więc może to być sprawa genów, nie sądź po pozorach.

Gość pracująca mama
Ja wydaje na: * pieluszki ok.80 zł miesiecznie (kupuje huggies soft&dry, kiedys używalam pampersów ale wole huggiesy ze wzgledu na to ze z tylu sa wykonane z rozciagliwego materialu i przylegaja do skory. w pampersach czesto zdarzalo sie zwlaszcza przy rzadkich kupach ze mu wyplywaly gora) Kupuje wieksza ilość jak sa promocje w marketach. Teraz np w realu paczka trójek 62 szt byla po 25 zł. * chusteczki 20zł (kupuje w leader price po 5zł/szt) * obiadki ok 80 zł bo pracuje i nie mam czasu gotowac * kaszki i mleko ok 60 zł * deserki, soczki i owoce ok 60 zł * opiekunka 300 zł (tak okolo 100h) To juz jest 600 zł. Ciuszki to trudno powiedziec duzo dostaje od rodziny wiec kupuje sporadycznie jak juz cos bardzo mi sie spodoba. Dodam ze moj maly ma 7 miesiecy, wiec jeszcze pare miesiecy i zacznie jesc to co my, wiec troche wydatkow mi odejdzie, ale dojda wydatki na zabawki, bo teraz jest na etapie grzechotek i maskotek.

Gość Cypryjskie sloneczko
25 zl za 62 pieluchy?To masz dobrze.Ja na Cyprze za tyle samo place 20 euro.

Gość nic juz nie wiem
to fajnie macie bo ja na 3 dorosle osoby mam 500zl a rachunki trzeba placic

Chyba nie kupujesz ciuchów co miesiąc za 150-200 zł??? Mi na początku szło dużo kasy ,teraz im starszy i ma zbliżone pośiłki do nas idzie mniej.W chwili obecnej wydaje: pampersy orginalne - 120 zł chusteczki - 20-30zł mleko - 60-80 zł soczki,deserki - 50 zł

Na mleko wydaje około 200 złotych ( Enfamil Premium) + jedzonko( narazie ze słoiczków) 80 złotych. Pieluchy kupuję duże paczki w rossmannie to na miesiąc wydaje około 100 złotych. Chusteczki około 20 - 30 złotych. Kosmetyki różnie od 20 - 100 złotych. Lekarze i rehabilitacja około 300- 400złtych ( ale od tego miesiąca wreszcie koniec). Ubranka to zależy, często coś babcie kupują.

Gość Ziarno Prawdy
Niestety wydaje tyle na ciuszki,ale mam do tego slabosc.Zapomnialam tez dodac,ze dziecko prowadzamy prywatnie do pediatry-to tez spory koszt.

Gość Ochhhhh
To gdzie kupujecie ciuszki,ze wydajecie mniej niz 150-200zl?A do osoby ktora pisze,ze ma na zycie 500zl-wspolczuje i szczerze mowiac glupio mi sie zrobilo,bo ja tyle wydaje miesiecznie na swoje kosmetyki...

Gość pracująca mama
Ja do lekarza chodzę na kasę chorych, ale kupywalam szczepionki skojarzone 157 zł/szt w sumie na razie byly to 3 szczepienia, nastepne platne dopiero jak maly bedzie mial okolo 1,5 roku. Na kosmetyki wydaje malo bo kupuje bubschena w niemieckim kauflandzie tam sa o wiele tansze niz w Polsce i na dluzej starczaja.

Przecież jasne jest że wydaje się więcej na pieluszki dla noworodka, któremu trzeba często zmieniać pieluszki, bo taka jest potrzeba.

Z kosmetykami bywa różnie, są mniej lub bardziej wydajne. To również uzależnione jest od ceny.

ja wydaje ok 300 stówek 100 na pampersy 100 na kosmetyki w tym oliatum, lipobaza, waciki, 100 na jedzonko i ubranka które kupuje sporadycznie bo zawsze robie sobie zapas , mleko mam swoje plus bebilon pepti ale to na recepte i mam je tylko do kaszy podawanej raz dziennie mała jest alergikiem wiec wymaga lepszych kosmetyków

a zapomniałam o wizycie u lekarza alergologa lub pediatry płacimy ok 80 zł za każda a jestesmy tak mniej wiecej co 1,5 miesiaca plus dodatkowe badania mieszkamy w małym miescie i pediatrzy u nas jak weterynarze :( wiec jeździmy do Torunia do lepszych specjalistów

Najdroższe są ubranka. Cały ten asortyment jest bardzo drogi. Proponuję znaleźć sklep z tanimi ubrankami. Wszystkie produkty dostępne są na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Zachęcam do korzystania z porównywarki cenowej CoZaCena.