Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naprawdę zdziwiona

Nie przepadam za słodyczami - czy to normalne?

Polecane posty

Gość naprawdę zdziwiona

kiedyś jadłam nałogowo czekoladę, cukierki, ciasta i inne smakołyki. Przez długi czas nie mogłam obejść się bez chipsów i jadłam je bez opamiętania, a teraz? mam pełną lodówkę czekolad, bombonierek i to tylko leży. Zjadłam dzisiaj batona muesli CORNY, ale zupełnie bez apetytu (mogłaby go nie zjeść wcale). Też ktoś tak ma? i czy to normalne? i czy słodkie można zupełnie odrzucić bez żadnych konsekwencji dla zdrowia?

Gość to wręcz zdrowe
ciesz sie:) to prawdopodobnie wynik zdrowej diety:) poczytaj o dietach niskowęglowodanowych🌻

Gość naprawdę zdziwiona
:) ok poczytam:)

Gość naprawdę zdziwiona
znalazłam to: http://www.dobradieta.pl/dobradieta.php i jestem w szoku, bo nie stosuję żadnej diety, a po prostu zmieniłam (zupełnie nieświadomie, że to może być rodzaj diety) sposób odżywiania. Jem 5-6 małych posiłków w ciagu dnia i rzeczywiscie nigdy nie jestem głodna:) Tylko czy rzeczywiście można nie jeść zupełnie słodkiego? czy jednak słodkie jest potrzebne by zdrowo funkcjonować?

Gość tukan
To masz można rzec dar od Boga. A jeżeli już chcesz coś słodkiego to powiedzmy rodzynki, albo jakiś inny owoc :)

Gość naprawdę zdziwiona
Akurat rodzynki to ja lubię i to bardzo:) ale jak to możliwe, że tak dawno ich nie jadłam? dzięki za przypomnienie:) Myślisz, że bez jedzenia słodkiego można się obejść bez żadnych negatywnych konsekwencji dla organizmu?

Gość tukan
Ujmę to tak - jeżeli chodzi o cukier z cukierniczki czy pączka to spokojnie można o nim zapomnieć. Co do owoców, marchwi, etc, to można zdać się na instynkt.

Gość naprawdę zdziwiona
Moja mama twierdzi, że przynajmniej czasem trzeba jeść słodkie by zdrowo funkcjonować i to mnie zastanawia, bo skoro nie mam ochoty to po co?

Gość tukan
Podpowiem że wg med. chińskiej smak słodki to także migdały, żółtka, kukurydza. Wszystko jest kwestią równowagi - tyle w tej materii.

Gość naprawdę zdziwiona
Dzięki:)