Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość headache

TORBIEL ALBO CYSTA NA JAJNIKU .... HELP

Polecane posty

Gość headache

witam, czy któraś z was miała taką przypadłość jak cysta albo torbiel na jajniku?? ja wczoraj byłam u ginekologa i stwierdził że mam albo to albo to ale dokładnie będzie wiedzieć po tym jak będę miała zrobione badanie usg tego jajnika. jak narazie mam przepisane plastry evra które mają mi pomóc w leczeniu tego. czy jest taka możliwość że ten torbiel albo cysta zrobiły mi się od tego że brałam przez 1,5 roku tabletki które widocznie nie były dopasowane do mnie??no i chciałabym przeczytać wasze wypowiedzi i doświadczenia na temat tej przypadłości, jak j to leczyłyście czy jest to ciężkie do wyleczenia, skąd się bierze, jakie są przyczyny itd. dziekuję za odpowiedź

Gość headache
te tabletki które brałam przez 1,5 roku to były oczywiście antykoncepcyjne

Ja mialam torbiel na jajniku, choc podobno niewielka. Gin przepisala mi tabletki anty (zreszta sama chcialam zaczac brac). Po pol roku poszlam do kontroli i torbielka zniknela, wszystko juz ze mna ok.

Gość headache
no tak ale co jak przerwiesz brac tabsy?? byc moze nawroci sie w moim przypadku bylo tak ze jak bralam tabsy to nic mnie nie bolalo a teraz od 3 miesiecy nie bralam dlatego jajniki pracowaly normalnie no i zrobil sie ten torbielek albo cysta (tego jeszcze nie wiem dowiem sie po badaniu usg) zastanawiam sie czy nie jest to dzielem zle dobranych tabsow anty. :/:/

Hmmm no tego rzecz jasna Ci nie powiem... Jesli chodzi o mnie to na razie nie planuje przestac brac tabsow, wiec nie wiem jak by to wygladalo. Moze po prostu zapytaj lekarza czy jest mozliwe zeby zle dobranie tabletek moglo to powodowac...

Gość headache
no zobaczymy co wykaże badanie usg, wtedy się spytam gin co konkretnie mogło być tego przyczyną :(:( czy jest możliwe żebym miała ta cyste albo torbiela już od ok 11 roku życia? bo wtedy właśnie zaczęły mi sie takie ataki bólu w tamtym miejscu ... :/