Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkiłej

ile mleka dziennie trzeba pic w ciąży?

Polecane posty

Gość milkiłej

nie cierpię mleka rodzina mi wmawia ,że muszę pić szklankę dziennie.Czy to prawda?

Gość oczywiscie ze nie
jak nie lubisz mleka, to niby po co masz sie katowac?

Gość olelele
Jeżeli nie lubisz mleka to zastąp je innymi produktami zawierającymi wapń, np. jogurtem. Z tego co słyszłam to mleko może powodować alergie u dzieci.

Gość milkiłej
mleko ponoc jest potrzebne dla koścca dziecka i jeeli nie będę go pić to i moje kości zaczną to odczuwać...

Gość milkiłej
może będe robić sobie kakao ?lekarz m nic na temat diety nie mowił.

Gość ania2
mleko mozna zastąpić chociażby jogurtami kefirem

Gość xxwera888
Nie sluchaj ich. mleko jest bardzo zdrowe bo zwiera białko, wapn i te wszystkie inne skladniki, alejezeli go nie lubisz to sie nie zmuszaj. mozesz je przeciez zastapic serkiem, jogurtem owocowym, lub innym nabialem, nawet serem zoltym czy jeszcze czyms innym :) z reszta mleko moze tez silnie uczulac i nie nalezy z nim przesadzac. Ilosc wypitego mleka krowiego (czy tez innego) nie wplywa w zaden sposob na ilosc pokarmu (tzn mleka dla twojej dzidzi). ten jogurcik, serek itp powinnas jesc :)

Gość milkiłej
ale na pewno?ile jest białka w jogurcie?tyle ile w szklance tego ohydnego mleka?:)

Gość milkiłej
dzięki :)

Gość olelele
" Nie zapomnij o mleku, które jest bogatym źródłem białka i wapnia. Jeżeli jednak należysz do dość licznej grupy ludzi nie lubiących surowego lub przegotowanego mleka, to nie ma powodu aby zmuszać się do jego picia. Tak samo wartościowe jak mleko są jego przetwory - kefiry i jogurty, których duży wybór jest obecnie na naszym rynku." Fragment artykułu ze strony: http://www.odzywianie.ciaza.info.pl/

Gość amatay
trzeba odżywiać się normalnie - białko jest w wielu produktach nie tylko w mleku, które i tak w formie kartonowej nie należy do najzdrowszych

Gość milkiłej
fajnie,że tak myślicie bo ja mam mętlik w głowie po tym jak się nasłuchałam,ze np. musze jeść owoce, ale teraz wszystkie pryskane, muszę pic soki, ale nie te ze sklepu.Normalnie zwolnie się z pracy i zaczne uprawiać działkę na której wszystko sama wyhoduję:)no i to upiorne mleczko:)

Gość ludzie troche rozsadku
czy do tej pory jedzac to co jesz bylas kobieto zdrowa???? to nadal jedz to co jadlas, zreszta organizm w ciazy sam bedzie dyktowal ci czego mu potrzeba, i spokojnie sobie zyj. dziecko czerpie sobie z ciebie co najlepsze, ciaza to nie choroba.

Gość milkiłej
wiem,że ciąż to nie choroba,tez chce zachowac rozsadek-chociaz czasem trudno bo jadłabym non stop czekoladę a na inne rzeczy nie mam apetytu:)

Gość lusia33
Ja tez mleka nie cierpie i strasznie przez nie w ciazy wymiotowalam,wiec przestalam sie zmuszac.Wystarczy jak bedziesz jadla jogurty i serki,zapewniam.Dodatkowo warto brac wapn w tabletkach.

Gość kokosza nel
taaaa dziecko czerpie z ciebie to , co najlepsze - a z czego czerpiesz ty ? jak ty nie będziesz czerpać , to posypią się zęby

meko jest bogatym źródłem wapnia? No ludzie..... DLA CIELAKA. :) Nie lubisz mleka - nie pij. Ja nie piłam. Moje kości są ok, a córka ma piękne białe zęby :) A też nie pije mleka ( skończyła z dniem odstawienia od piersi). O ile mi wiadomo..... krowy nie piją mleka, a je produkują i to w ilościach przemysłowych.... Nic Wam to nie daje do myślenia?