Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo bardzo pilne

WYJAZD A URZĄD PRACY - CO ZROBIĆ?

Polecane posty

Gość bardzo bardzo pilne

6 .07 wyjeżdżam do narzeczonego do Londynu, mam bilet, lecę na 3 tygodnie, Urząd pracy przyłał mi dziś skierowanie na szkolenie w dniach 6.07 - 14.07. Zadzwoniłam, powiedziałam , że wyjeżdżam a oni powiedzieli że to ich nie interesuje i jak się nie stawię wykreślą z rejestru. Nie pobieram zasiłku. Nie mam innego ubezpieczenia, nie mam rodziców by sie ubezpieczyć z nimi....co mam zrobić aby UP mnie nie skreślił.

Gość the greatest romance
Nie jechac?:O

Gość sdfs
Przesunąć wyjazd?

Gość bardzo bardzo pilne
i dodam, że po powrocie mam serię zabiegów na kręgi szyjne: rehabilitacja , i jeśli mnie wykreślą automatycznie stracę ubezpieczenie, przez co nie będę mogła wziąć serii zabiegów na które czekałam 3 miesiące i zaczynają się właśnie w sierpniu

Gość wez zwolnienie od lekarza

Gość lalunaskinka
może lekarz wypisze ci zaświadczenie czy też zwolnienie i po sprawie?

Gość Marek Jarek
z tego co sie orientuję to obecnie jeśli chcesz wyjechać a wypada Ci stawiennictwo lub kurs musisz osobiście jechać ,dostaniesz kwitek do wypełnienia w którym zaznaczasz na jak długo,a zaraz po przyjeżdzie zgłaszasz się do pup aby potwierdzić swoją gotowośc zaznaczam że wyjazd nie może być dłuższy niż miesiąc bo potem wykreślaja cię z ewidencji zabierz bilet ,jedż do pup,wypisz świstek i miłej podrózy wykreślenie z ewidencji może nastąpic z uzasadnionych przyczyn jak nieuzasadniony brak obecności albo wyjazd dłuższy niż miesiąc 🌼

Gość nieprawdziwe zdarzenia
zalatwiaj zwolnienie lekarskie i nie dzwon juz do urzedu:) warto !

Gość Mientek
tak weż zwolnienie, szkoda twoich nerwów na rozmowę z nimi....zwolnienie to pewnik

Gość fhjllkjuyyty
ja również jestem zarejestrowana w urzędzie pracy też nie dostaję zasiłku byłam nad morzem parę dni i i postanowiłam zostać dłużej ale miałam umówinoną wizytę więc zadzwoniłam że nie mogę się stawić i powiedzano mi że muszę wysłac do urzędu polecony lub faks że nie bęę obecna w tym dniu na wizycie. Napisąłam że mogę przejść dopiero za tydzien i mi uwzględnili. Wiem że to inna sytuacja bo to nie chodziło o szkolenie ale też niep otrzebowąłam zwlnienia choć już chciałam kombinować :)

Gość kighukh
mozna wziasc urlop od urzedu na 29dni zadzwon to ci wszystko powiedza

Gość MONNNIKA
Mam podobny problem. Termin do UP ( biorę kuroniówkę) pokrywa się z moim wyjazdem na wczasy, będę wtedy nad morzem, ok 600 km i nie przyjadę by stawić się do UP. Czy wczasy są jakimś usprawiedliwieniem, czy tylko zwolnienie lekarskie???

Gość sad sprawiedliwy jestem
jedynym usprawie3dliwieniem jest zwolnienie L4