Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lirenka

uwazajcie na obrączki z brylantem - mnie można ich zmniejszać ani powiększać

Polecane posty

uwazajcie na obrączki z brylantem - mnie można ich zmniejszać ani powiększać

Gość a dlaczego
?

A tego to ja nie wiem - nie jestem jubilerem. Chciałam takie kupić ale jubiler na szczęście (tylko w jednym sklepie był uczciwy) uprzedził mnie, że obrączki się nie da. Pierścionek można a obrączki nie. Myślę, że dlatego że kamień jest inaczej \"wklejony\" w obrączkę a zupełnie inaczej do pierścionka. Zrezygnowałam bo przecież obrązka jest na całe życie.

Moj brat i bratowa mieli obraczki z 3 brylantami - mojemu bratu w trakcie slubu odkleil sie jeden a na weselu drugi - oczywiscie zaraz po niedzieli zaniesli do reklamacji, ktora zostala uznana i przyklejono je jeszcze raz ;/;/;/

Tytko że mój mąz sobie zmiejszył bo coś jemu po ślubie non stop spadała.Więc jak widac można

Mój jubiler też powiedział, że można. Oczywiście to zależy od modelu-są takie, które można i takie których nie, ale to tyczy się też modeli bez kamieni. Ja będę miała brylant, ale mały i jubiler powiedział, że powiększenie takiej obrączki jest trudniejsze niż klasycznej, ale jak najbardziej możliwe

Wczoraj byłam u kilku jubilerów w innym mieście i faktycznie powiedzieli, że można powiększyć ale że jest to bardzo drogie. Każdy mi odradzał (oprócz jednego w Aparcie) więc coś w tym jest - przeceiż z brylantem zapłaciłabym za jedną około 200zl więcej.

ale nawet jak to jest drogie to będziesz ją powiększać raz- 2 razy przez całe życie, więc jeśli komuś to sie podoba (mi na przykad) to myślę, że warto zainwestować

Gość a111
ja mam w swojej obrączce 7 brylantów i powiedziano mi ze nie da się jej ani zwiększyć ani pomniejszyć. osobiście w to nie wierzę bo wszystko da się zrobić jak tylko się chce no i oczywiście zapłaci :)))

Obraczkę z brylancikiem owszem da się zwiekszyć lub pomniejszyć tylko jest jedno ale... zawsze wiąże się to z wymianą kamienia lub osadzeniem jeszcze raz tego samego niestety:( po prostu przy rozciaganiu lub zmniejszaniu rozciaga sie lub zmniejsza też miejsce na kamyk i nie da się tego zrobić tak jak ze zwykłą obrączką (tak powiedział mi jubiler u którego zamawialismy obrączki) pozdrawiam:)