Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Napuszona głowa - siano...

Puszące się włosy - macie jakiś naprawdę dobry sposób?

Polecane posty

Zawsze po umyciu włosy mi się puszą, falują i są suche i matowe... Muszę je prostować przez ok40 minut zeby móc się pokazać na ulicy... Nie chcę żeby one takie były!!! :(

Gość olaolaola
Ja często prostuje włosy, bo mam długie i falowane, a chce proste. Po jakims czasie też zaczęły się puszyć ,a teraz raz, dwa razy na miesiąc robie tak, że nakładam odżywkę (ja akurat używam Pantene prov dla włosów farbowanych) w większej ilości, na głowę zakładam folię aluminiową, podgrzewam suszarką - jak włosy są ciepłe to lepiej wchłaniają odżywkę, szybko zakładam ręcznik i tak trzymam 30-40 min. Działa super :)

Naprawdę?!!??!!?!?!?!?! Ale wtedy masz ten super efekt po tym jednym myciu czy na kilka??

Gość vvvvvvvvv
ja tak robie za kazdym razem - nakladam na godzine albo i dluzej tylko nie susze suszarka. napuszona - ty masz suche wlosy to dlatego takie sa, msuza byc awilzone a bedzie ok:) mi tez sie psuza ale jak przed myciem robie taka maseczke to sa piekne kreciolki, pez puchu:P

Jak to? To robisz tą maseczkę przed czy po umyciu??

Gość olaolaola
Na początku zalecałabym Ci raz na tydzień, musisz odżywić włody póżniej starczy raz na dwa tygodnie. Robię to zaraz po umyciu na włosy podszyszone tylko za pomocą ręcznika. A suszarki używam wtedy kiedy włosy są pod folią żeby je rozgrzać i wtedy szybciutko włoy z odżywką nadal pod folią zawijam w ręcznik żeby utrzymać ciepło. Aaaa i zrezygnowałam z suszenia suszarką włosów, tylko jak muszę, teraz po prostu rozpuszczam i czekam aż wyschną, bo suszenie bardzo je niszczyło.

Gość olaolaola
No i póżniej po prostu spłukuje odżywkę i włosy zostawiam do wyschnięcia rozpuszczone. Jeżeli po takim odżywianiu je póżniej prostuje to mają jeszcze większy połysk.

Gość vvvvvvvvv
stara i polecana metoda, zeby ozywic wlosy, zregenerowac ale nie przeciazac, ja mam falwoane ale odpowiednie kosmetyki i kreca sie jak szalone:) ja przed myciem wlosow, w suche wlosy wcieram dokladnie odzywke - troche duzo jej idze ale tu wystarczy taka zwykla np. mr potter albo ziaja, obydwie po 4 zl. nakladam dosc duzo i trzymam ile sie da, nawet taka ogromna ilosc a moje suche wlosy ja pija:) poźniej myje wlosy i zostawiam na nich troche odzywki, Ziaja albo inna, taka co ma leista konsystencje, zeby wlosow nie obciazyc i sobie schna, odzywione i meiciutkie:) zero puchu, piekne fale

Gość Iziabell
Więc, ja mam taki sam problem. - puszenie się włosów ;/ . Ja używam szamponu do włosów przesuszonych z firmy Pantene. Do tego kupiłam także z tej firmy odżywkę bez spukiwania. . Na opakowaniu pisze, że po 10 użyciach widać efekty, mi je widać już po trzecim użyciu ;] . Naprawde polecam ;). Dodatkowo polecam jest codziennie owoce, to chyba daje najlepsze efekty ;)) .