Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillllla

kiedy zacząć kupować wyprawkę????

Polecane posty

Gość kamillllla

kiedy kupować?kiedy wózek? łóżeczko?jak myślicie? mam termin na grudzień....ale już bym chciała kupować...ale to za wcześnie,wiem...:-)

Gość mamanatalki

Ja urodziłam pod koniec kwietnia a wszystko miałam kupione jeszcze przed Walentynkami:) I dobrze, bo potem nie mogłabym tego zrobić bo musiałam dużo leżeć. A poza tym kupowanie tego to ogggromna przyjemność. Pozdrawiam

Gość maman1
na kupowanie to jeszcze trochę za wcześnie ale można oglądać , wybierac, podpytywać z własnego doświadczenia wiem że nie warto zbyt długo zwlekać z decyzjami , bo nigdy nie wiadomo jak potoczy się ciąża - ja ostatni m-c spędziłam w szpitalu na szczęście mąż staną na wysokości zadania

Gość Qbanka
Czemu za wczesnie? masz ochotę to idź i kup pare ciuszków, zorjentujesz sie w cenach bo wszystko naraz potem kupić to spory wydatek. Jak brzuszek jeszcze nie jest duzy jest latwiej połazić po sklepach porownać ceny wózków, łóżeczek pościeli. Zresztą jaka to przyjemność oglądać takie małe cuda dla dzieciaczka, przynajmniej dla mnie była :-)

Gość Konstantyna
Dla mojej malej babcie skompletowaly wyprawke jak bylam w 5 miesiacu,lozeczko i wozeczek kupilismy w 7.

Gość gogusia23
ja mialam termin na listopad a juz w wakacje mialam wszystko dla swojej Dzidzi.Sprawialo mi ogromna radosc codzenie po sklepach razem z partnerem i kupowanie tych slodkich ciuszkow malenkich pieluszek..Wiec kamilllla jesli tylko masz ochote to wybierz sie na zakupy

Gość kamillllla
dzięki za opinie!!!!chętnie kupię kilka ciuszków...

Gość dara44
Ciuszki skarpetki zaczęłam kupować praktycznie na samym początku kiedy tylko dowiedziałam się o ciąży. Zakupy robiłam stopniowo, żeby nie wydawać za dużo za jednym razem. Całymi dniami mogłam chodzić po centrum handlowym i kupować jedno body. POtem kupowałam kocyki, pościel, wanienkę, przewijak, trochę kosmetyków. Wózek miałam już od dawna upatrzony, więc wystarczyło iść do sklepu wybrać kolor i kupić. Łóżeczko kupiłam w 8-miesiącu ciązy.

kurcze, ja rodze za dwa miesiace a jescze NIC nie przygotowane..musze sie zmobilizowac i przynajmniej poprac ciuszki, bo to najbardziej czasochlonne..szczeg. prasowanie.. :-P

Gość maja73
Ja też mam termin na grudzień, ale to nasze trzecie dziecko, więc praktycznie wszystko mam oprócz wózka (sprzedalismy, sadząc, że już nie bedziemy mieli więcej dzieci). Ale przy poprzednich ciążach kupowałam wszystko stopniowo, co miesiąc, żeby nie wydawać za dużo na raz. Poza tym , racja, z dużym brzuszkiem jest ciężej jeździć po sklepach. Uwielbiałam kupować te wszystkie słodkie rzeczy. Sporządziłam sobie liste potrzebnych rzeczy i co miesiąc coś wykreslałam.

Ja jestem w 18 tc i już mnie korci żeby zacząć kupować. Mam już upatrzone łóżeczko itd ale trochę się boję. Tyle się nasłuchałam...