Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martita_myszka

obryzane paznokcie a tipsy

Polecane posty

Gość martita_myszka

mam problem od dziecinstwa obryzam paznokcie:( bardzo to nieładnie wygląda i na dodatek mam skórki. chciałabym sobie przedłuzyc paznokcie ale nie wiem czy na takich krótkich da sie cokolwiek zrobic:( chciałabym akryle albo zele . a jezeli idzie czy cena bedzie wyzsza? kosmetyczka chyba bedzie miała wtedy wiencej ze mna roboty;/

Gość xxxmagdaxxx
Ja robie tipsy i robilam wiele razy u osob ktore obgryzaja paznokcie ale najpierw okolo 2 tygodni trzeba postarac sie zapuscic swoje naturalne.Jezeli boisz sie ze Ci sie nie uda to mozesz wyprobowac sposob moich klientek ...naklej sobie zwykle sztuczne paznokcie i staraj sie zeby nnaturalne Ci odrosły.Powodzenia

Do 3 klasy liceum obgrywałam paznokcie, az sie wkurzylam i zaczełam naklejac tipsy, gdy moje naturalne paznokcie troche odrosły, to malowałam je lakierami az stalo sie to moja obsesja:P i teraz obgryzam baaardzo rzadko a pazurki mam calkiem zadbane:)

Gość Karoluchna
Witam :) Od dawna lubie malować paznocie, ozdabiać je i upiekszac. Chcialabym wiec nauczyc sie metody przedluzania paznokci zelem lub akrylem, i kompletnie nie wiem co dalej z tym zrobic. Może wiecie gdzie sie odbywaja kursy kosmetyczne, ile kosztują, gdzie szukac informacji o nich,czy mozna je robić będąc niepełnoletnim ? Mam jeszcze jedno pytanie: Jeśli chciałabym robić paznokcie żelowe w domu, co powinno sie znaleźć w mojej kosmetyczce? Słyszałam ze lampa, oczywiście żele.. ale co jeszcze? Jakieś obcinaczki do tipsów i płyny, ozdoby.. jak to się wszystko nazywa? Ile kosztuje dobry komplet takich przyżądów? Gdzie można go kupić? Może znacie jakies zaufane sklepy internetowe? Z góry dziękuję za odpowiedzi :*

a po co trzeba zapuszczac swoje, przecież i tak kosmetyczka je obcina na maksa a do tego nakleja tipsa?

Gość przdede wszystkim
po co zapuszczać...? to prawdopodobnie pozostanie tajemnicą autorki wpisu...;) paznokcie ogryzione należy przedłużać na formie (tylko i wyłącznie!) nawet baaaaaardzo ogryzione pazurki da sie w ten sposób przedłużyć :D jwśli pójdzicie do porządnej manicurzystki to na pewno bedziecie miały piekne i trwałe pazurki :)

po 1 - nie da sie go dobrze dopasować po 2 - niebardzo jest do czego przykleić :O po 3 - ogryziony paznokiec jest zniekształcony (bardziej płaski niż normalny) i tips peknie wzdłuż

ja mam z reguły duże płytki i raczej wygięte także pewnie nie byłoby problemu w moim przypadku A jest możliwość zeby pokryć paznokieć 1 warstwą żelu bez zadnych tam tipsów czy szablonów?

Gość ktoria33
jeżeli nie chce sie przedłuzac paznokci intensywnie obgryzanych to raczej mija sie to z estetyką poniewaz linia paznokcia jest tak głęboko w skórze trzeba na szablonie przedłuzyc do wysokosci opuszka przynajmniej jest przynajmniej miejce do doprowadzenia takich obgryziołków do estetycznego wygladu