Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hoopka

PORADZCIE CO MOGE JEŚĆ

Polecane posty

Gość hoopka

Bardzo prosze o pomoc otóz moja córeczka która ma piec tygodni jest najprawdopodobnie uczulona na białko i na dodatek ma bardzo mocne kolki w związku z tym juz sama nie wiem co moge jesc. Bardzo was prosze podpowiedzcie co moge jesc. Z góry bardzo dziekuje za odpowiedzi, nie mam na codzien dostepu do netu ale bede w miare mozliwosci odpowiadac.

Gość też mama
witaj. Kolka jest nie do opanowania. Jeśli ma kłopoty z białkiem to ogranicz nabiał, białko z mięsa, ryb zostaw. Po 3cim m-cu kolki przejdą. Zastanów sie nad jakimiś kropelkami, masażami brzuszka. Maleństwo dorośnie i będzie ok. Ja jadłam płatki owsiane w każdych ilościach. Gotowane, pieczone ryby, mięso delikatnie przyprawione. Jadłam ziemniaki. Czerwone buraczki, ryż, kasze, makaron z sosem. Kolka jest wynikiem niedojrzałości układu pokarmowego u dziecka a ty coś jeść musisz. Nie poddawaj sie a jak ok 3-4miesiąca zabraknie ci mleka to pij zioła mlekopędne, niekoniecznie z torebek, można kupić luzem te same składniki i pić litrami. za dzień-dwa mleko wróci . Ja karmiłam dwa lata i polecam ! Wychodzi na zdrowie!

Gość karmiąca
Zgadzam się z przedmówczynią. Musisz ograniczyć te produkty które zawierają bialko. Ja naprzykład jem kanapki z chudą wędliną najlepiej gotowaną-w sklepie popytaj jakie mają, czasami pasztecik ale też żeby był mało doprawiony, mało jem nabiału bo jak jadłam duzo to kolka była przy każdym karmieniu więc ograniczyłam. Makaron, ryż, ziemniaki, gotowane lub pieczone mięso czasami ryba gotowana na parze albo duszone mięsko. Gotowane buraczki marchewka. Zupki to naprzykład rosołek, marchwianka, kartoflanka, zacierkowa, krupnik, pomidorowa-ale tu nie dodawaj za duzo koncentratu. No nie wiem co jeszcze na pewno nic smarzonego bo to jest cieżkostrawne. Jesli chodzi o kolke to są kropelki i różne preparaty ale mojemu synkowi nie pomagają. Poprostu na początek ogranicz te produkty które uważasz że szkodzą a kolka minie z czasem. Ja też się denerwowałam na początku, ale to dziecku nie pomaga. Zycze powodzenia:) ,,Też mama'' mam małe pytanko. Mam właśnie problem z karmieniem-chyba mam za mało mleka-głownie mam problem w dzień. Myślisz że to kryzys 3 i 4 miesiąca i póxniej juz będzie dobrze??. Mój synek właśnie zaraz będzie kończył 3 miesiąc

dziekuje za podpowiedzi wierze ze dam rade i jakos to przetrzymam. Podrawiam

Gość najlepiej jakbys
ograniczyla na jakis czas tez mieso,ryby i potrawy sojowe. w tym tez jest duzo bialka. a jezeli nie chcesz tracic na wapnie to pij duzo serwatki z kwasnego mleka. mleko nie. wiem,ze ochyda ale zamknij nos i gul.