Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anioleczek x

DORADZCIE-TANI, OSZCZEDNY ,NA KARTE TELEFON KOMORKOWY-JAKI???

Polecane posty

Gość Anioleczek x

Nie mialam nigdy komorki, mam 25 lat . teraz przeprowadzam sie do innego miasta i bede niejako zmuszona miec telefon bo bede szukala pracy i niejako bede zmuszona podac namiary.dlatego nosze sie z zamiarem kupna komorki. Nie orientuje sie w tych wszystkich popach, eramix itd ani nai deii... wiem jedno -ze 1.chce telefon na karte[ bo z tego co sie dowiedzialam laduje karte i za tyle rozmawiam ] 2.boje sie abonamentu bo a nuz nie znajde pracy i co wtedy??? 3. chce zeby telefon dlugo sluzyl, zebym nie musialal adowac caly czas. 4. czy jest mozliwe zebym mogla sobie wybrac numer telefonu?[bo np fajnie by miec dajmy na to 5555555]czyli numer latwy do zapamietania. 5.podobno sa telefony za 1 zl-czy to prawda?czy moze to sa jakies ukryte koszta? prosze wiec tych ktorzy sie na tym znaja . dziekuje

ja mam era tak tak, co miesiąc 20 zł doładowuje i konto wtedy ważne jest przez następny miesiąc + miesiąc na odbieranie telefonów :) każde doładowanie o 20 zł przedłuża o miesiąc

Gość Anioleczek x
a jak nie doladuje 20 zl to co wtedy?kasuja mi mozliwosc dzwonienia? te doladowania sa obowiazkowe?

telefon za 1 zł są tylko zdaje się na abonament, umowa jest wtedy na 2 lata :O

Gość zaciekawiona_ona
proponuje na poczatek telefon na karte bez zobowiazan czyli wszystkie mixy odpadaja mam uzywany telefon do sprzedania chcesz? tanio kupisz sobie karte startowa i gotowe a z czasem to sie zastanowisz co chcesz miec w telefonie, czy chcesz abo czy karte itd

Gość Anioleczek x
do zaciekawiona ona- a skad jestes i jaki telefon masz do sprzedania? bo ja bym go sama nie kupila-ktos musialby isc ze mna zeby mi bubla nie wcisnac bo sie na tym nie znam

Gość sisis
za zlotowke tylko na umowe

te 20 zł to na rozmowy i smsy, a chcesz chyba dzwonić do kogoś, a nie tylko żeby do ciebie dzwoniono, ale 20 zł to min żeby konto było ważne przez miesiąc. ja nie kupuję kart tylko doładowuję zawsze w punktach ery :) zresztą blisko mam :)

Gość sisis
zaciekawiona jaki tel i za ile masz i skad jestes?

Gość Anioleczek x
a te doladowania i kupowanie kart to to samo?

na kartę to chyba heyah ma najtańsze rozmowy. jeśli chcesz sobie wybrać jakiś prosty numer tel na abonament to za to się płaci, ale na karte to z tego co pamietam jak kupowałam pakiet startowy w heyah to chodziłam po kilku punktach i szukałam takiego jaki mi sie spodoba. Za złotówkę fajny telefon kupisz ale właśnie podpisując umowę na abonament, choć w tak taku czy jakimś tam innym operatorze można tez kupic starter z telefonem ale wg są one badziewiaste...aczkolwiek mogę się mylić. Na twoim miejscu (jeżeli absolutnie nie chcesz abonamentu) wzięłabym heyah a telefon kupiła w komisie albo na giełdzie - a jaki to ci już nie doradzę bo nie jestem obiektywna pod tym względem - ja uznaje tylko sony ericsson

Gość Anioleczek x
a niejako obowiazkiem jest doladowanie za minimum 20 zl?co bedzie jesli mi zabraknie 20 zl ..

Gość zaciekawiona_ona
wiem ze sie nie znasz pracowalam pare lat w salonie nie sprzedawalam nigdy swoich telefon bo mi bylo szkoda tym bardziej ze w komisach strasznie malo daja teraz to mi juz wszystko jedno leza i nikt ich nie uzywa moze byc to np nokia 8210 albo jakis siemens myslalam o cenie 50-60 zl jestem z zachodu jak bedziesz chciala jakies szczegoly to sie jakos zgadamy teraz spadam a bede wieczorem

Gość ffffffffffff
w twoim wypadku nadaje sie tylko telefon na kartke, bo abonamentu nie chcesz. ja polecam simplus (sieć PLUS) najwiecej osob ma - przynajmniej zmoich znajomych, ok 70% numerow jakie mam zapisane to Plus, smsy po 1 gr, rozmowy chyba za 25 gr. Wykupujesz pakiet za 6zl i masz 600 sms do wykorzystania przez miesiac. tak samo rozmowy - wykupujesz pakiet za 6 zl i masz 25 minut na rozmowy. l mozesz kupic karte 50 zl - laduejsz co 3 miesiace. ALbo karta 30 zl - ladujesz co miesiac.

Gość Siris
najlepiej - idź do komisu i kup jakiś używany model. Ważne żeby był bez 'Simlocka' a jeżeli już jest z simlockiem to zorientuj się z jakiej sieci (zapytaj o to sprzedawcę.) potem idziesz do jakiegoś sklepu i kupujesz sobie 'starter' w empiku, w salonie, w czymkolwiek. I tam masz twój numer telefonu (PIN). Najlepiej kup ten starter w salonie i wypytaj sprzedawcę co dalej. Żadne mixy ani umowy - tylko na kartę. Najlepiej idź z tym telefonem co kupiłaś w komisie do salonu i sprzedawca odpowie na wszystkie twoje pytania. WAŻNE: jeżeli telefon ma simlocka to działa na nim tylko karta z takiej sieci, z jakiej sieci jest simlock. To ci nic nie utrudnia, po prostu kupujesz starter tej firmy - np. orange, albo era, albo plus. wlasciwie ktora siec to niewazne, bo ceny są bardzo zblizone.

Gość Anioleczek x
aaah no to teraz juz troszkeczke wiecej wiem:) myslalam ze jak sie kupuje telefon to trzeba isc zawsze do jakiegos salonu i tam od razu daja tez numer...to dobrze ze mozna w komisie kupic bo u mnie z kasa ciezko.

Gość sisis
w komisie drogo, popytaj wsrod znajmoych jesli nie chcesz kupowac komorki z bajerami to ktos ci penwie odda stary model za "flaszke", ja oddalem dwa stare telefony za darmo co prawda rodzince :classic_cool:

Gość Siris
tak, kupisz w komisie, ale on nie będzie działał bez karty. musisz kupić kartę, którą dostaniesz w tzw 'starterze' starterty są różne - kosztują czasem 5 czasem 10, czasem 20 zł, ale to się opłaca, bo zazwyczaj tyle masz na tej karcie potem na rozmowy. Pójdziesz do salonu i sprzedawca ci wszystko wytłumaczy.

Gość Anioleczek x
do zaciekawiona ona podaje w razie czego moj email : lovesun@interia.pl i napisz jesli bedziesz bo nokia z tego co slyszalam jest dobra firma

Gość sisis
a karta startowa z numerem to gdzies za 10-20zl kupisz

Gość bogatych przystojnych
nie polecam simplus to sa oszusci nie wyslalam ain jednego smsa a juz 3 razy mi odciagli za sms:( polecam Popa najwiecej ludzi ma

Gość Anioleczek x
uuuh ...no dobra:) widze ze heyah i simplus sa dosyc korzystne...moze rzeczywiscie ktos mi odsprzeda swoja za ,,flaszke'' hihih

Gość Siris
orange duzo ludzi tez ma.

Gość sisis
na allegro juz za 30 zl najprostsze kupisz, poszukaj aukcji z twojego miasta i umow sie osobiscie

Gość Anioleczek x
mhmh chyba tak bedzie najlepiej ...zobacze na tym allegro:) ale jeszcze sie popytam u znajomych ,moze rzeczywiscie ktos by mial za free oddac komorke?:P

W jakiej sieci? Najlepiej popytaj znajomych, którzy już maja telefony, będziesz wiedziała jaka sieć wybrać. Ja nie polecam konkretnej, bo wszystko zalezy od znajomych. Jeśli masz wielu znajomych w jednej, to nie ma sensu kupować z innej, bo połaczenia wewnatrz sieci są tańsze. Doładowanie? Kupujesz karty-zdrapki za 50 zł i wtedy masz możliwoaść dzwonienia przez 3 miesiace. Im niższe wartości tym krócej możesz samodzielnie wykonywać połaczenia, co nie znaczy że ktoś do Ciebie sie nie dodzwoni. Bo na rozmowy przychodzące jest dużo dłuższy okres. Jesli zapomnisz (nie będiesz mieć kasy) aby doładować to konto zostaje Ci tymczasowo zablokowanie na rozmowy wychodzące, mimo iż będziesz mieć kase na koncie. Doładowac mozesz sama lub może to zrobić ktoś inny, tzn. doładowac Twoje konto. Telefon? Co do telefonu, hmm to kupuj modele z wyświelaczmi kolorowymi, są to modele nowsze i o dłuższym czasie działania. W komisach czy sklepach musisz się l;iczyć z wydatkiem na taki telefon tj. przynajmniej 200-300 zł.

Gość Anioleczek x
hmhm 200, 300 zl to za duzo jak dla mnie na dzien dzisiejszy :/ no ale z biegiem czasu- kto wie?:)

Gość boratynkaa
Moim zdaniem powinnaś kupić nową karte, taką która będzie sie fajnie doładowywała i będzie Ci dawała więcej korzyści. Jeśli jestes zainteresowana takim czymś spróbuj tutaj a sie nie zawiedziesz https://doladowania.orange.pl/