Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydula 999

Proszę, pomóżcie - problem z rozszerzonymi i zatkanymi porami /

Polecane posty

Gość brzydula 999

mam takie wielkie pory na policzkach że to wygląda jkabym miałą w skórze jakieś wielkie dziury.. a na nosie to samo, tyle że są zatkane- czyli czarne :O :( co zrobić z tym świństwem??

Może najlepiej wybierz się do kosmetyczki. Ona z pewnością oczyści Twoją twarz z porów,pomoże dobrać odpowiednie kosmetyki. Z domowych sposobów polecam tzw.parówki (pewnie wiesz o co chodzi) z ziółek. Natępnie delikatnie i ostrożnie spróbuj wyciskać pory patyczkami kosmetycznymi, nigdy rękoma.Ale rób to delikatnie,aby nie dostać zakażenia. Niemniej jednak kosmetyczka to najepsze rozwiązanie. Jeśli problem za jakiś czas nie minie to polecam wizytę u dermatologa, bo nadmierne wydzielanie sebum i problemy ze skórą są związane ze zmianami hormonalnymi. Dużo zależy od tego ile masz lat! Uszy do góry i powodzenia!

Wiesz, ja miałam ten sam problem i używam dość często - 2-3 razy w tygodniu peelingu mechanicznego. Ostatnio kupiłam St.Ives Morelowy Peeling do skóry tłustej i mieszanej. Napisano na nim, że głęboko oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i tłuszczu, odblokowuje pory, skutecznie usuwa wągry i zaskórniki. Chyba coś w tym jest, bo moje cera wygląda teraz bardzo czyściutko i świeżo. Polecam!

Gość oprócz tego
maseczka z cynamonu pomaga, ale nie jest dla wszystkich, bo niektórym podrażnia skórę, wypróbuj raz, jesli się ją robi regularnie to naprawdę widać różnicę (dodajesz cynamonu do wody mineralnej i nakładasz taką papkę na twarz na kilka minut, ale: 1. cholernie piecze, więc dopóki się nie przyzwyczaisz, dodaj więcej wody, 2. potem przez pół godziny, godzinę ma się czerwoną buzię, więc absolutnie nie rób przed wyjściem z domu - słyszałam, że można też dodać cynamonu do jakiejś maseczki i też pomaga, ale nie próbowałam) no i mi osobiście pomaga jeszcze smarowanie buzi sudocremem na noc powodzenia :)

Gość oprócz tego
woda niegazowana ma być, zapomniałam dodać :)

Gość brzydula 999
dzieki dziewczyny za odp. a ile kosztuje u kosmetyczki takie oczyszczanie skóry? bo w sumie te zatkane pory mam tylko na nosie wiec nie wiem czy jest sens.. ale sama na pewno nie bede sobie nic wyciskać..

Gość brzydula 999
odswiezam

Witaj brzydulko:):) Ja chodzę do kosmetyczki... od niedawna..chociaż mam 24 lata..byłam dopiero dwa razy.. Płacę za to ok 110 złotych. Jednak powiem ci szczeże, że mam kilka widocznych rozrzeżonych porów na policzkach i myslałam ze po zabiegu oczyszczania one znikną.. jednak tak sie nie stało.. Bo takby była \"dziurka\" w skórze... Podobno na to to tylko jakieś peelingi mechaniczne... albo azjatyckie.. samo oczyszczanie w moim wypadku nic nie dało. Pozdrawiam.

Gość brzydula 999
dzieki za wypowiedź :), też pozdrawiam :) 110zł...niestety mój portfel by tego nie wytrzymał..

Prosty sposób,to tonik(sok z cytryny,olejek z drzewa herbacianego ,woda)trzymasz to w lodówce i jak Ci się pory rozszerza przemywasz tym twarz.świetnie zwęża pory... Natomiast do walki z zaskórnikami to maśc brevoxyl.