Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bolący ząb

Dziwny ból zęba - proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość daria82
obudzilam sie z takim silnym bolem ze moge ledwo sie ruszac;(((( cala szczeka juz mnie boli a to miejsce taz ze zaraz sobie wybije z bolu tego zeba....nie moge mowic;(((( *****AAAAAAAAAAAA jak to boooooliiiiiiiiiiiiiiiii ]&^)&^)&%&%)&%)&% (%(^%(^%(^%)%)%)&%)& (%)&%(&%(&%(&%)%

Gość daria82
zaraz zemdleje z bolu.....

Gość daria82
zalatwilam sobie antybiotyk na lewo... racja.. cala twarz mam spuchniętą i ropa ropa i jeszcze raz ropa.... a nad 2 krwiak az.... wygladam jak monstrum.. ale nie moge isc do dentysty.... zaden nie przyjmuje do poniedzialku.....;(((( musze cierpiec.... i cholernie sie boję co mi zrobia z tym zębem nie wiem czy ta opuchlizna zejdzie po tym antybiotyku.... mam przeplukiwac sobie rozcienczona woda utleniona ta kulke co wyszla.... nie boli ale strasznie sie czuje.... a do dentysty ide.. i MUSOWO robie sobie wszytskie zęby....

Masz racje opuchlizne miałem aż 3 dni po wyrwaniu zęba dostałem specjalny środek przeciw bulowy by mnie nie bolałe w domu nierób wszystkich bo będziesz żałować wyleci ci bląba i co znowu chcesz cierpieć z bulu zrób te co masz do zrobienia ii daj sobie spokuj.......................... Pozdrawiam Darek Super

Gość mikser
Witam wszystkich proszę Was o pomoc w moim problemie z którym borykam sie od około roku. Może ktoś z Was miał coś podobnego lub może mi podsunie gdzie mam szukać rozwiązania. Od kilku lat leczyłem kilka zębów. Było to zazwyczaj leczenie kanałowe. Jednak mimo tego leczenia moje zęby nadal mnie bolały. Zdecydowałem się więc na kompleksowe leczenie u innego stomatologa. Dentysta wyleczył mi kanałowo pozostałe zęby (od 5 do końca na górze oraz dole) i założył na niektóre zęby korony. Niestety mimo tego wszystkiego nadal zęby mnie bolą.Zgłaszałem ten stan swojemu stomatologowi, kilkakrotnie robił mi rtg w celu sprawdzenia czy dobrze wyleczone są zęby kanałowo - za każdym razem rtg wychodzi poprawnie. Okazało się również, że moje zęby reagują na zmianę ciśnienia, wtedy ból ten zbliża się do pulsującego ale nie pulsuje a tylko promieniuje.Bardzo mocny ból pojawia sie również przy stycznośći z zimnem.Stomatolg całą winę bólu zębów zrzuca na moje dziąsła,które często są w stanie zapalnym. Mimo moich usilnych starań o dbanie o dziąsła (płukanie przeróżnymi płynami) one sa w takim a nie w innym stanie i tak parwdę powiedziawszy nie wydaje mi się że moje bóle zębowe są nimi spowodowane. Już nie wiem gdzie mam szukać przyczyn bólowych moich zębów. Serdecznie wszystkich pozdrawiam

Gość grrgreter
bolacy zomb to pierdo.lenie o szopenie zaprzeproszeniem

Gość dfgdgdfgdf
wszystkie bole glowy sa od zemba przewaznie bardzo rzadko nowotwor to choroba genetyczna.... jezeli palisz koniecznie witamina C

Gość dfgdgdfgdf
czesto jest oslabienie spowodowane brakiem witamin . nigdy nie szukajcie w sobie choroby psychicznej czy schizofremi

Gość dorka2719
hej ja wczoraj byłam u chirurga by usunać ząb bo przy kazdym katarze mnie bolal oprocz niego cała szczęka jest już go polowa bo mi sie ułamał i trzeba było iśc do dentysty ale moj strach przed nimi skierował mnie do chirurga i to mnie uratowało bo bóle które wynikały i winikaja sa spowodowane tym że mam korzen zeba w zatokach i(brak kawałka kości ) wrosł mi sie korzeń w kośc zatok nawet sobie nie zdawalam sprawy jakie to jest powazne byłam w dabrowie górniczej u Arabskiego chirurga jest super przychodnia ELMED zaproponowal mi wyrwanie zeba i plastyke tej kosci poprzez wstawianie kawalka plastyku poniewaz oddychalabym dziaslem i nosem teraz wiem ze przy kazdym glupim katarze musze brac antybiotyk i srodki przeciwbolowe a jeszcze po tym zabiegu chirurgicznym miesiac nie mozna bardzo sie schylac i nic nie nosic ciezkiego ja na ten zabieg zdecyduje sie dopiero na wakacje bo teraz nie moge wiec szostki i tylne zeby lepiej przeswietlac bo nie wiadomo jakie mamy korzenie i gdzie

Ja miałam porażenie nerwu twarzowego (spowodowane nieprawidłowym leczeniem stomatologicznym) i objawy były następujące: na początku opuchlizna twarzy (stomatolog dawał kolejne antybiotyki na opanowanie sytuacji, które oczywiście nie pomogły), później doszedł brak możliwości zamknięcia powieki, niemożność zmarszczenia czoła, niemożliwe w wykonaniu gwizdanie, opadnięty kącik ust, jednostronny usmiech. Ogólnie połowa twarzy nie reagowała na moje \"polecenia\". Jeśli masz podobne objawy (które najlepiej zauważysz stojąc przed lustrem) biegnij jak najszybciej po skierowanie do neurologa. Przenoszone porażenie nerwu twarzowego może spowodować nieodwracalne zmiany a tego Ci nie życzę. Jeśli jednak w porę zareagujesz to czeka Cię długa kuracja: naświetlanie soluxem, masaże, ćwiczenia mimiczne, tony leków z zastrzykami włącznie ale warto.

Gość Arangar
ja mam pol zeba jedna scianka zostala a w srodku jest wielka dziura czarna co mam robic :( boje sie stomatologa

Gość darika82
hej.. słuchaj... nie jest tak źle jak myślisz... idź do dentysty... teraz sa takie znieczulenia, ze nic nie poczujesz... a zobaczysz jaka ulga kiedy cos z tym zrobisz: ) i nie bedziesz sie nadal zamartwiac "co dalej" ja tez sie balam zawsze ale w dzisiejszych czasach dentysta to lajt... mówię Ci... idz! i niczego się nie bój...

Gość .... Jak mnie boooli
Witam. Mam 27lat mi naraz wy//ynaja sie 3 zeby madrosci...powiem tyle AK....WAAAAAAA! od 4dni jestem wrakiem czlowieka na 4 dni przespalem 0k 5 godzin..oh god save me bo pojde do tej dentystki co mowila ze nie trza wyrwac i sam jej je wyrwe..aaaaaagh!

Gość kalina2888
a mi wyrywala zeba tylko niedokladnie i kawalek mi został, mąż mi pęcetą wyciągał myslalam ze umre z bólu.

Gość heniuś
Na ból zęba dobra jest koka dobrze znieczula

Gość izabelcia1979
znieczula ale na jak długo ,albo inaczej ,ile można jej brać?N ból zęba najlepszy jest stomatolog ale i on czasami może spierniczyć sprawę,ja na silne bóle biorę zazwyczaj pyralginę-jak w reklamie-nie lubię stomatologów-boli

Gość chochliczek11
Jeśli chodzi o stan dziąseł, to mogą być braki witamin. Mnie się ósemki jeszcze nie wyrzynały (mnie w ogóle zęby się późno pokazują) i boję się, że nie będę w stanie powstrzymać tego bólu :(

Gość izabelcia1979
jak mnie się wyżynały to miałam tak wysoką temperaturę że mdlałam a o bólu już nie wspomnę-koszmar,wylądowałam w szpitalu

Gość chochliczek11
Pyrakginą się nie ratowałaś? Ona dobra i na temperaturę i na ból przecież

Gość gość
Bolbzeba, twarzy, szczeki, glowy, bez prochnicy, to moze byc szczekoscisk nocny, potrzebna nakladka na zeby, mnie ziagnozowano 3 miesiace...juz w depresji bylam.