Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaproszenie

własnoręczne zaproszenia

Polecane posty

Gość zaproszenie

proszę podajcie przykład, materiały, wzór jak można wykonać samemu zaproszenia.jaki papier, gdzie kupić, jak wykonac. Tak aby nie było kiczowato, ale i aby nie było zbyt tandetnie i prosto.

Gość jakubowska
Właśnie mam to za sobą. To była droga przez mękę- nie samo wykonanie, ale kupienie materiałów. Nie wiem ile papierniczych obdzwoniłam, zanim znalazłam kwadratowe, jasne koperty (12*12). W jednym sklepie (dla plastyków) mieli tylko 10...Jeśli potrzebujesz prostokątnie, nie będziesz miec chyba problemu.Z papierem nie miałam kłopotu - kupiłam kremowy, delikatnie wytłaczny (format a4). Koniecznie musisz mieć gilotynkę do równego przycięcia papieru.

Gość zaproszenie
i co dalej jak juz mam papier? coz napisami? na komputerze? kwiatki, wstązy naklejasz na zaproszenia? a moze szybciej jest gotowe kupić i zlecić?

jesli nie masz o tym zielonego pojęcia,to chyba rozsadniej bedzie zlecić tą robotę komuś, kto sie na tym zna;)

Gość jakubowska
zalezy, ile zaproszeń potrzebujesz- ja robiłam ok.20, więc nie było snsu zlecać, bo zapłaciłabym ok.130 zł (minimalna ilośc, jaką chcieli mi wydrukować to 25 szt.). Jeśli potrzebujesz dużo, to może lepiej zlecić wykonanie drukarni? Drukowałam w domu na atramentówce, napisy robione w Wordzie, na każde naklejałam tasiemke, składająca sie z małych kwiatuszków. Acha, klej był kupiony w sklepie dla plastyków, specjalny przexroczysty,elastyczny.

Gość zaproszenie
chyba jednak nie bedę się bawiła w to a kupię gotowe.

Gość jakubowska
mnie samo wykonanie nie zajęlo wiele czasu, ale to bieganie po sklepach...Maskara! Jeśli chcesz robić, zacznij dużo wcześniej, żeby nie było nerwów, jak u mnie.

Gość do zaproszenie
My robilismy zaproszenia własnoręcznie. Zakupiliśmy paier w kolorze jasnego złota, pocielismy na format kartki z zeszytu, zgielismy na pół. Dokupilismy elegancki biały papier i też wycieliśmy. Potem wydrukowalismy tekst zaproszenia (czcionka i tekst z sieci) na tych białych kartkach, i zgieliśmy kartki na pół. Potem wklelilismy te białe w srodek złotych. Aha, na tych złotych był nadrukowalismy napis "zaproszenie" A na wesele zrobilismy dodatkowe zaproszenia, takie wkładki. Na zlotej kartce formatu koperty wydrukowalismy tekst zaproszenia na wesele, a z drugiej strony naklelilismy haft wykonany przez moją rodzinę. Do tego dokupilismy kwiatki i wstązki w pasmanterrii- jako wykończenie haftu. Kupiliśmy białe koperty, nadrukowalismy na nich napis "zaproszenie". Wyszły bardzo oryginalnie:-)

Gość nunia
Narzeczona ładnie proszę o zdjęcia. I jakby jeszcze ten projekt w wordzie, jeśli to dla Ciebie nie problem. :) nuno21@interia.pl