Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamma mia

jak sie szybko uporac z biegunka u dziecka 3-letniego?

Polecane posty

Gość mamma mia

jw? Z gory dzieki za odpowiedzi

Gość Osmiornica
Podaj dzemik jagodowy-zadziala momentalnie!

Gość stracciatella bez czekolady
odstawic calkiem mleko, do jedzonka rosolek na piersiach kurczaka, zasypany ryzem, z duza iloscia marchewki, podawac smecte:):):)

Gość mamma mia
dziekuje bardzo!!!!!!:-)

I podaj Nifuroksazyd w syropku - lek bezpieczny i skuteczny. Podawany nawet dla niemowląt.

Gość na pierwsszym miejscu
radziłabym poznać przyczyne biegunki. Dopiero potem Smecta, dieta i pojenie.

Gość asiol
na 1 miejscu smecta i pojenie a nie poznawac przyczyne, bo dzieciak sie szybko odwadnia i najwazniejsze to zatrzymac biegunkę, nasza 2 letnia cora sie odwodnila po 4 kupkach i było w te pędy do szpitala na kroplowkę 3m się

dzieki dziewczyny, ze tak ty pomagacie, my jutro lecimy na wczasy a tu dzis moja mala 3 letnia cora zrobila alarm w sklepie ze wlasnie sie \"pokupkała\" i zosatwilam wozek z zakupami i w te pedy do domu.. na szczescie w aucie mialam jakiegos pampersa.. jestesmy juz w domu, mala jest oslabiona dalam jej smecte i pol wegla i lezy oslabiona i pies nie ma zrobionych zapsow na nasz wyjazd... musze jutro leciec znow do sklepu po konserwy, urwanie glowy, oby tylko malutkiej przeszło... przypomnialyscie mi ze mam w sloiczku borowki.. ide jej dac lyzeczke

ja polecam wode i wegiel, wegiel aby przywrocim jelitom rownowage i wode aby sie nie odwodnilo malenstwo, do tego delikatny kleik aby cos jadlo .

Szybko Nifuroksazyd w zawiesinie i dużo pić. Moja lekarka mówi, że jak dziecko ma biegunkę to zawsze najpierw Nifuroksazyd a dopiero do lekarza, bo ona pewno i tak nic innego nie zapisze a szkoda dziecko męczyć.

polecam juz wielokrotnie przeze mnie sprawdzone smecte i gastrolit (elektrolity zeby maluch sie nie odwodnil) koniecnzie duzo wody przegotowanej do picia a do jedzenia kleik ryzowy i zupka marchewkowa (najlepiej bez mieska tylko na wodzie)

Gość mojej cioci jak jej maly
mial taka biegunke, ze grozil mu szpital lekarz polecil zagotowane na wodzie gorzkie kakao. obrzydliwe w smaku (sama sobie robie jak trzeba), ale bardzo skuteczne.

Gość gość
odświeżam, znacie jakieś skuteczne sposoby? Ale dla dziecka w wieku 10mcy?

Gość gość
na pewno trzeba podać probiotyk, dużo wody, można tez dać do picia orsalit, żeby uzupełnić elektrolity. jest też marchwianka hippa ors 200 do kupienia w aptece. jeśli po tym zestawie nie zacznie przechodzić trzeba iść do pediatry, bo 10 m-cy to malutkie dziecko.

Gość gość
a dajecie probiotyki oprócz elektrolitów?

Gość gość
Ja tylko marchwiankę daję na biegunkę, ale my nigdy nie mieliśmy jakiś ekstremalnych przypadków, tylko kilka razy zdarzyło się że po czymś dostawała biegunkę, która po podaniu marchwianki od razu się zatrzymywała. Sama gotuję marchwiankę -przez 20 minut gotuje 500g marchewki w 1 litrze wody, miksuję, dodaję trochę masła i soli odrobinkę.

Gość gość
możesz podać np. Enterobiotic albo Enterol, ten pierwszy tańszy, w saszetkach, sprawdza się

Gość gość
na przyszlosc rewelacyjny jest i natychmiast dziala sok z borowek lesnych

Gość gość
U większości dzieci w tym wieku to nie zatrucia, bakterie a wirusy wywołują biegunki. Można je lekko złagodzić podajac marchwiankę czy suszone jagody albo probiotyki czy inne cuda, ale dopóki organizm nie zwalczy wirusa to będzie biegunka i tyle. Uzbroić się w cierpliwość, podawać co tam pod ręką i zaopatrzyć się w coś na odparzenia. ps. kto przy wirusach podaje nifuroksazyd?

Gość adrassa
Słyszałam, że przy wirusowej biegunce nie należy podawać niczego na powstrzymanie, dlatego, że wirus musi zostać wydalony z organizmu. Nawet w szpitalu nic takiego nie podają oprócz probiotyków i kroplówek nawadniających.