Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malaulcia18

czemu go nie ma?

Polecane posty

Gość malaulcia18

wlasnie skonczylam brac 2. opakowanie jeanine.Po pierwrzym dostalam okres juz w drugim dniu okolo poludnia,a dzis jest juz 3. a okresu nie ma! Nie zapomnialam wziasc ani razu,a czas brania w miare o tej samemj porze,raz tylko zdarzylo mi sie wziasc 2 godziny pozniej.Tabletek zadnych nie biore tylko solarin max i magnefar B6.Boje sie,ze moze wpadlam tez przez alkohol, bo kilkarazy popilam ze znajomymi ale ani razu nie wymiotowalam.Czy to jest normalne,ze moze sie spoznic?jak najdluzej sie Wam spoznil w czasie przerwy 7-dniowej???

Gość owca20
Moim zdaniem to przez "wodeczke".Ja tez bralam Jeanine i na poczatku tez miewalam roznie okres.Nie masz sie o co martwic, pozdrawiam.

Gość echhhhhh
ja mam juz tak po raz drugi !

Gość owca20
Moze te tabletki Ci nie służą?

Gość owca20
A moge wiedziec ile masz lat? im jestes mlodsza tym wiecej mozesz miec problemow z nieregularnym okresem.

Gość malaulcia18
mam 18 lat.Pierwrzy okres z odstawienia byl jak prawdziwa miesiaczka,lalo sie jak z wiadra, a teraz dostalam w koncu o 12.00 dzisiaj to krwawienie ale jest juz 20.00 a polecialo mi zaledwie kilka kropelek i koniec,czy jest to normalne,ze tak malo???

Gość 000000iii000
Mi lekarz powiedział ze wystarczy lekkie zabrudzenie i juz mozna uznac to za miesiaczke gdy sie bierze tabetki. poza tym nie miałam dwa razy okresu w czasie 7 dniowej przerwy

Gość malaulcia18
ale ja sie czuje,ze mam.Wiesz te uczucie w dolnej czesci brzucha, i kwawilo mi troszke.

Gość malaulcia18
a ile juz bierzesz tabsy?

Gość 000000iii000
tzn ja nie mam po raz rugi okresu i czekam a raczej bede czekała jak skoncze drugie opakowanie .....

Gość malaulcia18
czyli dopiero mialas pierrzy raz 7.dniowa przerw z odstawienia?

Gość 000000iii000
Ja biore około 3-4 lat z krótka przerwa, która miała miejsce rok temu wlasnie po tym zdarzeniu jak nie dostałam w ogole okresu

Gość malaulcia18
to jest moja druga przerwa 7.dniowa .pierwrza bylo git wrzystko ok a teraz. leci jak by kot naplakal, a bralam regolarnie.

Gość 000000iii000
Nie masz sie co obawiac. Gdy w ogole nie dostałam okresu bardzo sie martwiłam wiec cie rozumiem. Dla pewnosci zawsze mozesz zrobic test.

Gość malaulcia18
i od tak nie dostalas okresu i nie bylas w cziazy? czy to jest normalne? To jak nie bede miec co miesiac krwawienia to mam biegac co miesiac po test czy jest ta ciaza czy nie?Ale chyba jak sie bierze te tabsy regolarnie to nie ma mozliwosci wpasc?Wiesz ja dopiero od niedawna zaczelam sie wogole kochac i maqm srtacha nawet jak jestem na tabsach.

Gość 000000iii000
No i własnie. Moj lekarz powiedział mi ze nie jestem w ciazy . a na poytanie co bedzie gdy i tym razem nie dostane okresu on powiedział . Albo teraz tabletki wszystko ureguluja albo bedzie Pani musiała przerwac branie tabletek na jakis czas zeby organizm odpoczał. A co do ciebie to hmmmm zauwaz ze jest tu wiele topikow gdzie zanim organizm sie nie przyzywczaji to moze tak sie dziac , wiec moze juz po 3 opakowaniu bedzie dobrze (płynąć) ;)

Gość malaulcia18
a mam jeszcze jedno pytanko. A czy opalanie moze zmiejszac dzialanie tabsow, bo slyszalam,ze podobno nie wolno sie opalac biorac tabletki. Pozatym biore magnefar B6, solarin max i zadnych innych lekow nie lykalam wiec one chyba nie powinny chamowac dziaialania tabsow.

Gość 000000iii000
To chyba ostatnia bzdura jaka słyszałam ( z tym opalaniem) wiec nie a sie czym przejmowac. Ja biore Microgynon 21 . Najtansze i super tabletki. Potrójne opakowanie kosztuje 25 zł.

Gość malaulcia18
dzieki za pomoc!dobrze jest tak pogadac przez neta.ja mieszkam za granica i tak szczeze mowiac to mam tylko znjaomych facetow i nawet zadnej kolezanki z ktora mogla bym pogadac o takich sprawach.jakos dziewczyny tutaj nie przepadaja za mna.

Gość 000000iii000
Rozumiem cie bo ja w ogole nie mam znajomych a to z tego powodu ze własnie wiekszosc z nich powyjezdzałam albo gdzies w Polske albo za granice. A pochodze z małej miejscowosci wiec kto by tu zagrzał miejsce ...... Chyba taka szalona jak ja ... i to mam nadzieje ze kiedys wyjade

Gość malaulcia18
slyszalam w telewizji,ze mozna dostac plamy jak sie bierze tabsy jak sie opalasz,ale jakos jeszcze nie mam nic, ale zobacze, bo u mnie w szwecji dopiero od tygodnia jest upal i od tego czasu zaczelam sie opalac.Zobacze czy dostane czy nie.

Gość 000000iii000
Co do plam to tez slyszałam ale wiesz moim zdaniem to kazdego indywidualna sprawa. W jakim kraju mieszkasz?

Gość malaulcia18
ja wyjechalam kilka lat temu z rodzicami,sprzedali dom i wyjechalismy,ale mieli prace oboje tutaj na bank.teraz to mamy wlasny juz dom, oni pracuja a ja chodze do szkoly,moze szybciej czlowiek zarobi siano, ale teskni sie za polska,za jezykiem i wogole zawrzystkim. Chodze do liceum tu i nawet nie mam kolezanki,mam kumpla ale zgralismy sie tylko dla tego, ze tez jest z innego kraju i jakos tez nie chcieli z nim gadac, a facet spoko. Moj chlopak jest polakiem i pracuje tu,tak jak wrzyscy moi znajomi i tak szczeze to mam samych znjomych polakow, bo co swoi to swoi..hehehhe

Gość malaulcia18
mieszkam w szwecji, w miejscowosci wypoczynkowej. jak sie patrzy na mape to drugie pod wzgledem wielkosci jezioro w szwecji i ja mieszkam nad nim,wiec z okna widze dduuzzoo wody.

Gość 000000iii000
Znam dobrze geografie europy poniewaz pracuje w takim fachu ale nie jako nauczyiel, moja praca jest ciut ciekawsza, wiec smiało bym znalazła. Co do Szwecji to wydaje mi sie ze to piekny kraj ale pewnosci nie mam bo nigdy nie byłam...Czy tam jest zimniej niz w Polsce? :)

Gość wunderexxx
dziewczyny jak z waszymi piersiami przed tymi krwawieniami z odstawienia? w zeszłym miesiącu dotknąć ich nie mogłąm, a teraz nie bolą prawie wcale...

Gość 000000iii000
U mnie jest tak ze od kiedy urodzilam dziecko to zawsze mam jakies minimalny wiciek z piersi wiec juz nawet nie zwracam na to uwagi ...

Gość malaulcia18
co do szwecji to wiosna jest bardzo krotka i cieplo robi sie dopiero w maju jak w polsce jest juz na poczatku kwietnia. Z jesienia jest tez tak samo-zanim sie obejrzysz,ze juz jest to juz pada snieg,ale duzysz roznic w temperaturze nie ma.teraz np mamy ogromne upaly. Roznice zato widac w tym,ze latem prawie wogole nie robi sie ciemno tylko okolo 23.30 jest bardzo szaroa juz o 3 rano slonce swieci ale zato zima widno sie robi dopiero okolo 8.00 a ciemno jakos pol godziny szybciej niz w polsce.

Gość facettttttttt
ty ... :D