Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca monisia

pomozcie z makijazem

Polecane posty

Gość poczatkujaca monisia

Dziewczyny jeszcze nigdy nie malowalam twarzy pudrem badz podkladem. Na codzien uzywam pomadki badz blyszczyka i tuszuje na czarno rzesy. Wlosy naturalnie mam ciemny blond a oczy niebieskie z domieszka zielonego. Chcialabym by moj makijaz byl naturalny, jednak by zakrywal cienie pod oczami (niestety zawsze je mam , taka uroda). Doradzicie mi cos?

Gość wujek googiel
Korektor ale w plynie np maybelline ok 20 zl. - to na cienie pod oczami.

Gość lub inny korektor
używam od lat - lumene (taki w szmince w granatowym opakowaniu -super!!)

Gość agula_pp
ja jestem jasną blondynką,mam naturalną no może nieco jasną karnację,też cienie pod oczami,oczy niebiskie z domieszka zielonego i szarego czyli bliżej nieokreslone,chcę tuszowac rzęsy tak żeby były widoczne czarnym tuszem,na policzki róż a na usta bezbarwny błyszczyk no i mam pytanie czy czarny tusz będzie mi pasował?Jak myślicie?

witam - poszukaj sobie wątku - dobre rady - mojego autorstwa, tam dziewczyna która jest modelką podaje sposób na szybkie pozbycie się cieni pod oczami - to naprawdę super pomysł. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3257605 wklejam wątek a jeśli chodzi o kolory - to na kursie wizażu zawsze mi mówili - jak masz niebieskie oczy lub niebieskawe - pomaluj powieki kolorami: beż, brąz, kawa z mlekiem - to wydobywa kolor niebieski i go podkreśla, a niebieskie kolory do niebieskich oczu - spłycają kolor oczu i oczy robią się mdłe - bo nigdy kolor oczu nie będzie tak mocny i intensywny jak cieni.

Dla blondynki proponuję tusz brązowy albo szary. A na cienie pod oczami oczywiście korektor w sztyfcie (cięższy) lub płynie o ton jasniejszy niż podkład ale uwaga z nakłądaną iloscią aby nie pogłębić efektu cieni.