Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Knutza

Miesiączka- kilka dni w miesiący wyjętych z życiorysu.

Polecane posty

Gość Knutza

Piekna pogoda, słoneczko upał, tak długo na to czekałam a tu @ Nie chodzi o to, że mam jakies potworne bóle brzucha, owszem boli mnie brzuch ale No-Spa pomaga. Pobolewają mnie korzonki, ale radzę sobie z nimi zażywając Ketonal. Bardziej przeszkadza mi ten zły nastrój, obfitość krwawienia i wreszcie okropne napady duszności, nawet w środku zimy. Ma któraś podobnie?? Co wtedy robicie?? Bo ja muszę przez kilka dni siedzieć w domu:(

Gość bkdbakjdabkj
ja tak mam,na bol srodki przeciwbolowe,na obfitosc odwar ze skrzypu -zmniejszy krwawienie o polowe,w zasadzie pije odwar ze skrzypu i jasnoty-to drugie ziolo na bole menstruacyjne

Gość to lepiej nie narzekaj marudo
ja mam takie bóle, jakbym rodziła:o Robię się zielona, blada, rzucam sie po całym mieszkaniu, dostaję sraczki, sikam, chociaż wcale nie chce mi się sikać i sram, chociaż wcale nie chce mi się srać:o To jest po prostu koszmarrrrrrrrrrrrrr!!!!!😭 Miałam juz wiele przypadłości, byłam połamana, miałam wyrywane zęby, ale NIC nie bolało mnie tak jak okres:o Najgorsze, że nic mi nie pomaga. Ani Nospa, nawet po 5 tabletkach, ani żadne Ibupromy, ani Aulin. Tylko Ketonal. Dzięki niemu mogę żyć. Jedna dwie tabletki (w ciągu całego okresu) ratują mi życie... I cieszę się, że mam ten okres dość rzadko:o

Gość potfora
To wy jakies anomalie macie. Normalny okres to zadna meka - pierwszy dzien troche skurczow i bolu, a potem juz luz. Jak sie ma tampon, to sie nawet zapomina, ze cokolwiek jest inaczej niz zwykle. Idzcie do lekarza, po co sie meczyc

Gość akupresura
poczytajcie o akupresurze, ja masowalam punkty odpowiedzialne za bolesne skurcze miesiaczkowe na szczescie udalo mi sie ich dzieki akupresurze pozbyc:)trwalo to okolo pol roku systematycznego masowania ale bol poszedl w niepamiec:)

Gość jaka akupresura........
????:o Zdycham i będę sobie stopy uciskać?:o Chodzę do lekarza, ale on mi nic nie pomoże. Tak mam i już. A jeszcze moja ginekolog wysnuła taką teorię, że bólów menstruacyjnych NIE MA:) Tylko niektórzy są bardzo wrażliwi na ból. Co za basko! Jej pewnie nic nie bolałao:o Wrrrrrrrrr....

Gość kik*
Ja mam zawsze biegunkę w czasie miesiączki. I też siedzę w domu...;)

Gość akupresura
do jaka akupresura - nie teraz bo ból tylko się zwiększy! Zacznij po miesiączce ten punkt znajduje się powyzej kostki po wewn stronie, sama znajdziesz bo jak tam nacisniesz to poczujesz ból i o to chodzi;) trzeba masować dość dlugi czas,ja masowalam ponad miesiąc ale z kazdą miesiączką bylo lepiej:)sprobować nie zaszkodzi to nic nie kosztuje:)

Gość nanatoja
kto wogole takie badziewie jak okresl wymyslil ? :/ wlasnie przechodze i mam nadzieje ze juz nie dlugo.. ktos sprawi ze kobietki nie beda musialy miec miesiaczki a beda mogly dawac nowe zycie :D:D i BY BYŁo ŚWIETNIE

Gość mała-jola
ja w pierwszy dzien przez 2-3 godz mam wszystko co możliwe tj uczucie chęci sikania, biegunka, duszności, krwawienie z nosa odruch wymiotny - jeśli coś zjem rano to zwymiotuje, oczywiście mam też skurcze i bóle krzyża. Jestem blado - zielona.Jakoś bym to w domu przeżyła ale przeważnie jestem wtedy w pracy, kiedyś mnie zwolnią... bo pracuje na produkcji i tu czas sie liczy, nie moge na godziny znikać w kiblu, gdzie najlepiej sie czuję zwijając się na podłodze. Najlepszy sposób to chyba brać tabletki antykoncepcyjne, wtedy miałam normalnie co 21 dni krwawienie bez żadnych dolegliwości :/

Gość Knutza
Mała Jola--------> a byłaś u lekarza?? nic zapisał Ci żadnych środków łagodzących dolegliwości?? Tabletki antykoncepcyjne to nie jedyny środek na bolesne i nieprzyjemne miesiączki. Od kilku dni upały są niemożliwe, poleżałabym na leżaku, opaliłabym się, popływała na roweku wodnym, a tu zonk. Siedzę w domu i myślę o tym jak życie kobiet jest niesprawiedliwe:(

ja mam i obfite i bolesne ,bez przyczyny,bylam wielokrotnie w szpitalu przebadana i odeslano mnie z kwitkiem,zero pomocy,paranoja

Gość mała-jola
kiedys bylam i dostałam recepte na tabletki właśnie :-/

No ja mam dobry sposób :) ciepła kąpiel kadzidełka olejki zapachowe :) potem zaplikowac tampon i położyc się nago ;) i termofor :) mam jeszcze inne szczęscie, wyrozumiałego mezczynze, jakas delikatna bielizna, pieszczoty, zdarza sie, ze nawet masuje mi podbrzusze... taki rekaks chocby na wieczór... bo w dzien nie mogę sobie poradzic, muszę barac zastrzyki, abym mogła wmiare funkcjonowac, ale i tak boli...

\"Tabletki antykoncepcyjne to nie jedyny środek na bolesne i nieprzyjemne miesiączki.\" no niestety wg lekarzy to jedyny sposob (ciekawe dlaczego ;) ) W kazdym badz razie sama wyszukalam sobie Hemorigen - troche pomagaja, ale ogolnie to tez cierpie na atrakcje typu skurcze, mdłosci itp a teraz na dodatek jest niskie cisnienie i strasznie boli mnie glowa, fuck it.