Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nierozumiejaca tego

nie rozumiem ludzi ktorzy sie opalaja

Polecane posty

Gość nierozumiejaca tego

jeszcze jak ktos tylko troche to zrozumiem ale jak ci ludzie opalaja sie na brazowo i potewm wygladaja prawie jak murzyni to juz nie pojmuje poza tym opalanie jest szkodliwe lekarze bija na alarm juz od kilku lat a mimo to moda na opalenizne wciaz panuje slonce szkodzi a opalenizna to tylko reakcja OBRONNA skory przed sloncem i co z tego ze moze to i ladniej wyglada co wiecej kiedys opalenizna swaidczyla o niskiej pozycji spolecznej tak tak

Gość nierozumiejaca tego
nie wiem co jest fajnego w tym ponadto potem szybciej pwstaja zmarszczki i wogle skora sszybciej sie starzeje

Gość noob
akurat kąpiele słoneczne są zdrowe, dostarczaja organizmowi witaminy D, która jest waznym elemenetm w zdrowym funkcjonowaniu człowieka :O

Gość nierozumiejaca tego
kapiele sloneczne przebywanie na sloncu owszem ale nie lezenie plackiem po kilka gidzin dziennie zeby potem wygladac jak murzyn

Gość nierozumiejaca tego
grozi to takze chorobami skory w tym takze rakiem skory

Gość uwazaj bo zycie konczy sie
smiercią ....

Gość nierozumiejaca tego
i nie rozumiem czemu ludzie na walsne zyczenie calkowicie swaidomie narazaja sie na to wszystko

Gość nierozumiejaca tego
przeciez rownie dobrze mozna uzyc balsamu brazujacego albo samoopalacza

ja uwielbiam lezenie na sloncu. cieplo i wylegiwanie sie. ale ja sie na taki straszny braz nie opalam ale przyznam ze lubie to

na śmeirć narażasz sie także wychodząc codzien rano z domu- bo przeciez nigdy nie wiesz kiedy rozpędzony TIR zatrzyma sie wlasnie na tobie! nigdy nie wiesz, czy konserwanty w jogurcie który wcinasz sobie ze smakiem na sniadanko nie wywołają raka jelita grubego i skonczysz z rurka w brzuchu zamknieta w trumne. nigdy nie wiesz, czy schodzac ze schodów nie złamiesz obcasa a przy okazji karku. Życie to ryzyko!

Gość a ja nie rozumiem
jak można oddychać. Przecież ekolodzy biją na alarm, że powietrze którym oddychamy jest skażone przez zanieczyszczenie środowiska. Ja nie rozumiem dziewczyny jak wy możecie oddychać takim zanieczyszczonym powietrzem

Gość nierozumiejaca tego
ale co innego ryzyko ktore towarzyszy ciagle a co innego ryzyko na ktore narazamy ise sami na walsne zyczenie

Gość ja muszę się opalać
paradoksalnie...:o Bo mam straszliwie jasną skórę i uculenie na słońce. I jak się nie wysmaruje grubo filtrem i nie powystawiam na słońce trochę (ale po 15 i nie za długo), to potem nie mogę wyjść z domu, bo mam wszędzie wysypkę:o A przeciez nie będę się zawsze tak smarować tymi filtrami wszędzie, bo bym się przykleiła do własnych spodni w te upały. Więc po prostu muszę przyzwyczajać się do słońca stopniowo. AMwet jak się opalę, to jestem blada:) Ale jednak troszkę zmienia się odcień skóry i wtedy już nie mam tak często uczulenia i nie jest go tak łatwo dostać. Normalnie wystarczy mi 15 minut w słońcu:o i jestem cała w cętki i wszystko mnie swędzi. Także muszę się trochę powystawiać, ale na szczęscie mogę to robić we własnym ogródku:)

Gość nierozumiejaca tego
oddychanie jest konieczne do zycia opalanie natomiast nie i nie zmieniajcie tematu

Gość tak tak tak...
opalam się:( mniej wrastają mi wtedy włosy na nogach a sylwetka jest optycznie wyszczuplona. lubię mieć opalone ciało. w trakcie opalania jem czasami chipsy. tak, tak, tak... diety są mączące... lubię jeść chipsy. smakują mi. po chipsach lubię zapalić. oj, wiem, wiem, wiem... rak, zawał i odma płucna... po prostu z pełną świadomością rezygnuję ze zdrowego trybu zycia. jako hedonistka przedkładam jakość nad długość mojego trwania...

Gość najbardziej szkodliwe w życiu
jest życie. Każdy przypadek życia nieuchronnie kończy się śmiercią.

Gość ja nie lubie sie opalać
mogłabym cały czas chodzic bala jak maka, tylko, ze ludzie sie ze nie smeją a na spotkaniach z klezankami wkurza mnie to, ze one sie tylko chwalą która ciemnejsza, a ja biała:O

no wlasnie- ryzyko jest wpisane w nasze zycie. prawdopodobienstwo, ze po opalaniu (zaznaczam- z umiarem! ) dostaniemy raka skóry jest takie samo, ze udusisz sie ssając landrynke, czy dostaniesz wrzodów od caca-coli ;p teraz nie ma rzeczy zdrowych i niezdrowych- wszystko jest potencjalnie karcinogenne

Gość Szukam... szukam....
a ja nie rozumiem ciebie! Owszem, opalanie jest niebezpieczne, ale co?? Wolisz chodzić biała, blada czy brązowa? Nie przesadzaj, nie wszycy się opalają jak murzyni!!!!

Gość nierozumiejaca tego
ja chodze biala i wali mnie to co inni o tym mysla

Gość nierozumiejaca tego
do ja nie lubie sie opalac zobaczysz za kilka lat jak one beda juz wygladaly jak staruszki cale pomarszczone a ty bedziesz wtedy miala ladna skore

hahahhahahahh - moge Ci sie wyśmaic w buzie ? gdyby Cie to \"walilo\" to nie zakłądałąbys tego tematu

Gość ciekawe czy autorka
konsekwetnie dba o siebie poprzez np. zdrowe odżywianie. Ciekawe czy odmawia sobie słodyczy i smażonych potraw mimo że nie są one konieczne o życia a wiadomo ze są przecież niezdrowe.

Gość Szukam... szukam....
ja się opalam z umiarem...

Gość nierozumiejaca tego
i wtedy to one beda zalowaly

Gość ja chcę blade lico
podpisuję się rękami i nogami z nierozumiejacą tego opalenizna to ostatnie wsiorstwo(no chyba,ze ktoś pracuje przy sianokosach i go spaliło,tych przepraszam) ale resztę czarnych''ślicznotek''to bym do wanny wsadziła!! dla mnie jasne jest piękne!

Gość nierozumiejaca tego
wali mnie to dokladnie tak i mozesz myslec co chcesz ja poprostu nie jestem w stanie tego pojac po co ludzie to robia i wkurwia mnie jak ktos mimowi zebym wyszla sie poopalala

Gość nierozumiejaca tego
nie opalam sie i nie bede tego robila bo dla mnie to glupie i do niczego nie potrzebne a juz napewno nie do szczescia a jak chce byc troche ciemniejsza to se kupie balsam brazujacy chociaz roznica jest ledwo zauwazalna