Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralowa eska

oczy- laser

Polecane posty

Gość koralowa eska

kto się orientuje gdzie i za ile mozna zrobić sobie korekcję wad wzroku laserową?

Gość bertaaaaaa
ja robiłam w katowicech 1500zł za dwa oczka ale to zalezy od wady i wybranej metody

Gość dolloress
bertaaa- a jaka mialas wade? czy sa jakies przeciwskazania?? jak dawno robilas ten zabieg?? jak to w ogole wyglada?? z gory dziekuje ci za wszelkie informacje:)

Gość nutria fit
Ja jestem rok po zabiegu, wczoraj bylam na kontroli (do roku po zabiegu jest bezplatna) lekarz powiedzial ze to iz tak dobrze widze przy mojej wadzie (+ 4.5 i +5.0) jest prawdziwym cudem! Wade plusowa ciezko sie usuwa, szczegolnie tak wysoka (zawsze zostaja jakies "resztki") nie musze juz nosic soczewek i jestem bardzo szczesliwa z tego powodu :D Robilam we Wroclawiu, koszt ok 5000 zl Minusowe wady usuwa sie nawet do - 12, laserowa korekcje poleca sie osoba z duzymi wadami.

Gość aha to tak...
moja kolezanka miala robiona korekcje dwa razy, dlatego ze nosila przez 4 lata soczewki. ona robila w wawie a ja mam zamiar robic w krakowie-cena ok 3000zl.

aha to tak-- ale czy to znaczy,ze to soczewki pogorszyly wzrok Twojej kolezance???

z tego co wiem, to długotrwałe noszenie szkieł kontaktowych zmienia kształt soczewki oka. poza tym chciałam zapytać czy rzeczywiście jest tak, że trzeba poczekać, aż wada przestanie się rozwijać? ja mam w sumie nie aż tak tragiczną - 2,25 i 1,75, ale ponieważ noszę okulary od 6 roku życia mam już serdecznie ich dość! i od razu chciałabym wiedzieć jaki mniej więcej jest koszt takiej operacji i w ogóle wszystko o niej. dzięki z góry

Gość nutria fit
Ja nosilam soczewki przez 11 lat, uboczny skutek poczas operacji byl taki ze krew z wrosnietych zylek (nie pamietam ktore wrosly w co) wylala mi sie na oko podczas scinania nablonka. To nic strasznego, lekarz przeplukuje oko i tyle. Pytajcie o szczegoly, z checia odpowie. :D

Witam, mieszkam w Katowicach. Mam wade -4 na obu oczach. Czy któraś z was zna dobra klinike i jaka jest cena?

czy ktos robil zabieg u dr. wyrzykowskiego w lodzi mam wade +5 i + 6 odpowiedzcie jakie efekty

Gość fation
moja dziewczyna też ma ustabilizowaną wadę wzroku i myśli o zabiegu. Bardzo się cieszę, że ją przekonałem. Może mi ktoś o tym laserze coś napisać?

Gość Florentinka
Ja uważam, że nie ma co kogoś przekonywać, każdy sam musi dojrzeć do decyzji czy chce mieć taki zabieg i jest na niego gotowy czy nie. Musi być pozytywnie nastawiony. Jeśli znalazł się w dobrych rękach specjalisty, który wykonał już kilka tysięcy zabiegów, wie na co zwrócić uwagę, jak zaprogramować laser, zna najdrobniejsze szczegóły diagnozy, to pacjent może być spokojny o efekt.

Gość skoli
ja sobie robiłam zabieg laserowy w Wawie na grzybowskiej i teraz naprawdę czuję się wspaniale, nie muszę już myśleć o okularach czy soczewkach, naprawdę bardzo polecam wszystkim, WARTO!!!!

Gość kiełbowiczek
no ja niestety nie łapie sie na laserową korekcje :/ puki co chyba skorzystam z innej opcji - soczewki fakijne, mam nadzieje że chociaż na to moja wada nie będzie nazbyt niestabilna :)

Gość Florentinka
Do tych soczewek fakijnych to tez są jakieś przeciwwskazania, A dlaczego nie łapiesz się na korekcję?

Gość adriano1980
i gdzie chodzisz u okulisty? czasami warto przejść się do drugiego lekarza który ma np lepszy sprzęt

Gość tez o tym myslalam
i wybralam sie do mojego okulisty na konsultacje ten powiedzial mi jak tam pani chce nie moge ani polecic ani zabronic jak sie spytalam dlaczego nie moze mi tego polecic z czystym sercem powiedzial mi zebym sprubowala znalezsc choc jednego okuliste ktory by sam sobie to zrobil, ze nie ma sie co oszukiwac wada predzej czy pozniej wroci a moze byc jeszcze gorzej,w iec jak narazie sobie odpuscialm ale moze kiedys sie skusze

Gość vitalamia
He.. to słaby argument, bo nie zna przecież wszystkich okulistów i tego nie wie czy się poddali czy nie; bo tego nie widać na pierwszy rzut oka.

Gość no nie wiem, czy tak to jest
takie gadanie ze wada wróci wydaje sie typowe dla kogos co nie potrafi, albo nie zna się na czymś, pewnie ten okulista żałuje że sam nie może zrobic korekcji, bo brakuje mu umiejętnosci i/albo sprzętu :/ wiele osób miało zabieg i są zadowoleni, wiec kto ma racje jeden lekarz czy tysiące pacjentów?

Gość adriano1980
dziwne, bardzo dziwne, a czy ten okulista na pewno jest dobrze wykształcony, muszę przyznać że ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z taką opinią że "i tak po jakimś czasie wróci dodatkowo jeszcze z gorszym skutkiem", z moją znajomą rozmawiałem która 5 lat temu zdecydowała się na laser i do tej pory jest zadowolona, również na forach w znacznej większości są pozytywne opinie

Gość ego-po
ten lekarz to chyba niedouczony musi być, pierwszy raz słyszę taką opinię, radzę się wybrać do bardziej wyszkolonego i doświadczonego lekarza który już nie jeden taki zabieg przeprowadził

Gość no właśnie, trzeba
pójść do dobrego lekarza, ze wsystkim tak jest że ktoś coś tam powie, najlepiej iść do kogoś co się tym zajmuje na codzień i uzyskasz prawidłowe info

Gość magda-lenka
ja bym radził przejść się np. do kliniki na grzybowskiej w Wawie i tam zapisać się na konsultacje, i posłuchać co tam by poradzili, myślę że to by mogło pomóc w rozwiązaniu ewentualnych wątpliwości

Gość doctorek8
No czasami tak jest, że jest lekarz innej specjalności i nie zna się, nie siedzi w temacie a wypowiada się z taką pewnością jakby co najmniej habilitację w tym zakresie ukończył. Dla nie to zwykła niewiedza.

Gość andzi_mala
i oto chodzi, trzeba pojsc do dobrej klinki, np. wspomnianej w wawie na grzybowskiej (nie wiem ile juz lat sie ta problematyka zajumją, wiec muszą miec o tym pojecie) i dowiedziec sie u zrodla

Gość Marynia-1979
Ja robiłam w Weiss klinik w Chorzowie. Mega profesjonalizm i po 5 latach wyrzuciłam rodzinnie komisyjnie okulary

Gość rodriguerro
no ja akurat robiłem korekcje w klinice Laser w wawie, w moim odczuciu najlepsza klinika, zresztą to nie tylko moja opinia, sam zdecydowałem sie na zabieg u nich z polecenia koleżanki która wcześniej zrobiła u nich korekcje

Gość anja_ki
również w "laserze" robiłem zabieg i jak najbardziej jestem zadowolona z tej kliniki, nie miałam żadnych komplikacji i wszystko odbyło się bez problemów

Gość laser-opinia
muszę się z wami zgodzić - już chyba ze 4 lata chodzę na badania do tej kliniki, od pierwszej wizyty się przekonałam, że lepszej nie znajde, no i nie bez znaczenia jest to, ze dosyć tanio u nich jest, a obsługa na najwyższym poziomie

Gość pikolowy
jest to profesjonalna klinika to trzeba przyznać ma dobry sprzęt, kadrę oraz doświadczenie, co powoduje że zabiegi u nich są bardzo bezpieczne, słyszałem ostatnio że gdzieś w Wawie oferują korekcję laserową za darmo jeśli ma się odpowiednią wadę, ale chyba nie poszedł bym do takiej kliniki