Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pina

Epilepsja a pigułki....

Polecane posty

Gość Pina

Witam! Mam pewien problem , od dłuższego czasu leczę sie na epilepsję i co za tym idzie regularnie przyjmuję silny lek.Od niedawa zaczęłam brać Yasmine i obawiam się czy moje leczenie nie osłabi działania pigułek. U ginekologa byłam w przychodni i potraktowana byłam delikatnie mówiąc na odczepnego , więc obawiam sie że moja pani ginekolog nie sprawdziła dokładnie mojej karty,i naprawdę niewiem czy te pigułki są dla mnie odpowiednie. Jeśli ktoraś z Was miala podobny problem albo może zna kogoś kto go mial to BARDZO proszę o pomoc. Przynajmniej do czasu az nie wybiorę sie do porządnego ginekologa , a to niestety jeszcze trochę potrwa. Z góry dziękuję:)

Gość 82domi
czesc ja tez lecze sie na epilwpsje, i biore timonil, niedawno mialam podobny problem jak ty, rowniez chcialam zaczac brac pigulki, poszlam wiec do mojego lekarza rodzinnego bo jest rowniez ginekologie, b. zaufany człowiek. Sprawdzał chyba w 5 książkach czy moge brac tabletki. Niestety nie powinnam ich brac, gdyż nasze leki na epilepsje az w 30%osłabiają działanie pigułek, więc uważaj, nie wiem zabezpieczaj sie moze podwojnie. Ale najlepiej to zastanów się czy jest sens przyjmowanie kolejnych tabletek i osłabianie wątroby. Tymbardziej że ta metoda w naszym przypadku jest az tak nieskuteczna.

Hej :) Wejdź na topiki: - padaczka a antykoncepcja - antykoncepcja a padaczka Tam masz juz coś na ten temat.

TEZ MAM EPI NIE MOGE POWIEDZIEC ZE ANTY HORMONALNA JEST NIESKUTECZNA W NASZYM PRZYPADKU BO SLUZ JEST GESTY I LEPKI NAWET BARDZO. BIORE KARBONAZEPINE. NASZ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE ROBISZ TO METODA PROB DOSTANIESZ ATAKU ALBO I NIE, O CIAZE SIE NIE PRZEJMUJ BIERZ DODATKOWO GLOBULKI. ALE PRZYZNAJE ZE JESTEM CHORA Z CZYTANIA ULOTRK POPROSTU SIE DENERWUJE. JA BRALAM NOWA RING OD LIPCA 09 DO TERAZ MIALAM ATAK W STYCZNIU I DRUGI W MARCU LEKARZ POWIEDZIAL BYM, PRZESTALA TO BRAC ............ DORADZIL AZALIE.. JEDNO JEST PEWNE OSOBY TAKIE JAK JA KTORE ZAZYWAJA KARBOMAZEPINE- NEUROTOP RETARD MUSZA ZMIENIC GO.

TEZ MAM EPI NIE MOGE POWIEDZIEC ZE ANTY HORMONALNA JEST NIESKUTECZNA W NASZYM PRZYPADKU BO SLUZ JEST GESTY I LEPKI NAWET BARDZO. BIORE KARBONAZEPINE. NASZ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE ROBISZ TO METODA PROB DOSTANIESZ ATAKU ALBO I NIE, O CIAZE SIE NIE PRZEJMUJ BIERZ DODATKOWO GLOBULKI. ALE PRZYZNAJE ZE JESTEM CHORA Z CZYTANIA ULOTRK POPROSTU SIE DENERWUJE. JA BRALAM NOWA RING OD LIPCA 09 DO TERAZ MIALAM ATAK W STYCZNIU I DRUGI W MARCU LEKARZ POWIEDZIAL BYM, PRZESTALA TO BRAC ............ DORADZIL AZALIE.. JEDNO JEST PEWNE OSOBY TAKIE JAK JA KTORE ZAZYWAJA KARBOMAZEPINE- NEUROTOP RETARD MUSZA ZMIENIC GO.

Gość palinsia22
ankagdynia1985 mam do Ciebie pytanie !!! JA rowniez choruje na epilepsje i wlasnie biore neurotop retard 300mg mozesz mi powiedziec dlaczego osoby ktore go biora powinny zmienic ten lek . Chodzi glownie o to zeby brac jakies anty czy ogolnie jest nie dobry??? Dodam iz ja wspolzyje z moim facetem od prawie 5 lat i sie niezabezpieczamy wlasnie ze wzgledu na moja chorobe bo ja ot tak anty niemoge sobie wziasc ;/;/ pozdrawiam

Gość Do Tom
jej chodziło o zmiane NuvaRingu a nie Neurotopu.

Gość aniagdynia1985
NEUROTOP RETARD 300 OGOLNIE JEST DOBRY !!! TO MI POWTARZAJA LEKARZE. TYLKO WSZYSTKO ROZBIJA SIE O ANTY I DZIECKO KTORE BEDZIESZ CHCIALA MIEC W PRZSZLOSCI. DLATEGO NAJLEPIEJ JE ZMIENIC NA INNE TERAZ !!! NIZ JAK BEDZIESZ W CIAZY BO JAK BEDZIESZ TO LEKARZ I TAK TOBIE ZMIENI !!!! DZIECKA JESZCZE NIE MAM ALE TO WIEM !!!!! JA SAMA O TO BEDE WALCZYC ZABEZPIECZAC SIE TRZEBA GUMKI GLOBULKI ALE TRZEBA COS BRAC NIC ZUPELNIE TO NIE.

Gość aniagdynia1985
JAK WIDAC PO LOGINIE MAM 24 LATA. MAM PYTANIE !!!!!! DO WSZYSTKICH PAN I DZIEWCZYN KTORE NIE MAJA I MAJA JUZ DZIECKO I CHORUJA NA EPILEPSJE I ZAZYWAJA NEUROTOP RETARD 300 MOJE PYTANIE BRZMI !!!!!!!! JAK SIE ZABEZPIECZACIE ??????????????????????? JA JADE CALY CZAS PRAKTYCZNIE NA PREZERWATYWACH I GLOBULKACH PATENTEX I JEST OK !!!!!!!!! MACIE SPIRALKI CZY CO??????

Gość aniagdynia1985
MAM JESZCZE JEDNO PYTANKO CZY KTOKOLWIEK Z WAS STOSUJE AZALIE???? I JAK DLUGO I CZY MIAL ATAKI ????

Gość ankagdynia 24
drogie dziewczyny co do padaczki i antykoncepcji............ leki te dwa czyli na padaczke ianty wchodza z soba w intereakcjje i dlatego moze wystapIC ATAK...... bierzcie tzw nini pil tabletki jednoskladnikowe np azalia i xerazette to to samo........ nie mam atakow antykoncepcja dziala.......... jestem zadowolona