Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamuśka 80

pomocy moja mała nie chce jeść

Polecane posty

od około 2 tygodni zmniejszył się mojej prawie już 4 miesięcznej córci apetyt, wcześniej ssała pieś minimum 20minut i to czasami częściej niż co 2 godziny, teraz je od 5 do 10minut, czasami omija karmienia i wogóle nie chce ssać 5 godzin. Moczy pieluszki w ilości ok 6, ale są oczywiście lżejsze od poprzednich (sprzed 3 tygodni). W nocy jest troszkę lepiej czasmi zdarza jej się jeść ok 20 minut. Na wadze raczej przybiera prawidłowo (teraz waży ok 6,6kg) Rzadziej zaczeła robić kupki wcześniej co 1-2 dni teraz 5-7dni. Zastanawiam się czy może od upałów odechciewa jej się jeść co byłoby dziwne bo raczej dzieci w upały wolą cześciej gasić pragnienie mlekiem matki? Jeżeli któraś z Was coś wie co może się z nią dziać i czy mam sie tym przejmować? Acha oczywiście laktacja mi sie zmniejszyła próbowałam sciągnąć mleko i udało mi sie bez problemu ściągnąć jednorazowo około 60ml z 2 piersi, dawniej tyle szło z 1 bez problemu. Potem nakarmiłam małą butelką wszamała aż jej sie uszy trzęsły ale następnym razem już tak z chęciąnie jadła tylko wypluwała.

kolejna mądra rada kasiuli na innym forum.....mamuśka 80 poczekaj na kogoś mądrzejszego

Gość lilly rose
zapytaj lekarza ale ja mysle ze z wiekiem bedzie jesc mniej . wydaje mi sie ze juz nie potrzebuje tak szybko przybierać na wadze.ale zasięgnij porady lekarza bo ja jeszcze mamą nie jestem

Moja mala tez w upaly mniej mleka pije,ale za to zjada cale porcje kaszki czy owocow.Moze sprobuj tez jej podac cos tresciwszego.

Gość Magda80
Mamuska 80 Ja tez mam problem z moim maluchem mniej wiecej od dwóch tygodni. Może nie tyle co nie chce jesc a jest bardziej marudny. Łapie i puszcza cycka. Nawet zdarzyło mu się plunąć jedzeniem na mnie. Myslałam że się niedojada. Z wiekiem dziecko szybciej sie najada i nie potrzebuje tyle pokarmu. Jeżeli robi kupki i susiu to znaczy że jest najedzone. Może zmierz temperature. Moim zdaniem to te upały, w które nam jest ciezko wytrzymac a co dopiero dziecku. Może jeszcze któras dziewczyna bardziej doświadczona sie wypowie. Jeśli sie bardzo niepokoisz to może poprostu pójdz do pediatry a jesli masz kogos takiego jak połozna środowiskowa to zadzwoń a napewno ci doradzi:).

Gość kasiaka
Dziecko musi przybierać w tym wieku na wadze, więc trzeba sprawdzaż, czy jest przyrost nawet minimalny, maluszek może rónież chcieć konkretów, może to czas na przetarte jabłuszko, albo soczek? Dojrzewa.....ale lekarz nigdy nie zaszkodzi..

Gość mamuska 80
dzięki dziewczyny