Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczędna to ja

CZY JESTEŚCIE OSZCZĘDNI?NA CZYM OSZCZĘDZACIE?

Polecane posty

Gość oszczędna to ja

Ja staram się oszczędzać,ale nie zawsze mi to wychodzi.... Staram się np. wydawać na jedzenie określoną kwotę dziennie i generalnie pilnuje swojego budżetu.Mam do wydania określoną (900 złotych) kwote miesięcznie i staram się nie robić debetu. Telefon mam na karte.Do pracy blisko więc chodzę pieszo. A jak Wy?

Gość oszczędna to ja
odświeżam tak z ciekawosci

Gość jovita7
Staram się ale nie jestem. Chyba się nie da. W tym kraju to tylko chyba na jedzeniu można oszczędzać brrrrrrrrrr.

ja nie moge i nie umiem oszczedzac to dla mnie zmora na nic sobie nie zaluje ...ale czas zaczac oszczedzac od dzisiaj

oszczędzam na facecie, sama sobie niczego nie żałuje a co tam! my kobiety potrzebujemy wiele do szczęscia facetom starczy kochająca kobieta;) :D

Gość ja oszczedzam
w sumie tak z tysiac miesiecznie, ale przychodzi mi to z trudem bo jestem zakupocholiczka :O

Gość ja to normalnie
zamykam zone w komorce i nie daje jej obiadow tylko sniadania i kolacje ,kolacje po to bo ponoc brzuchy rosna wiec zeby nikt nie poznal ze schudla ;) dzieci zbieraja puszki jak nazbieraja to maja na jedzenie jak nie to babcia zawsze cos rzuci. zycie jest drogie papierosy ,piwo to kosztuje mam fiata 125 p pali cholera ze 14 litra wiec trzeba tankowac czesto bo duzo po wsi jezdze. zrob tak samo!!!

Ja nie mam z czego oszczędzać:(, ale nie narzekam!!!Dobrze,że mi nie brakuje!:).BO W TYM KRAJU TO SUKCES JAK CI NIE BRAKUJE DO PIERWEGO;)

Gość nie myję się
Oszczędzam na wodzie i na mydle :) Palę tylko cudzesy :) Papier toaletowy i papierowe serwetki zdobywam :) Ubrania mam z pojemników PCK :)

Gość Mala zmywarka
A ja zawsze cos odkladam i staram sie tego nie ruszac,chocbym miala gorzej jesc.Wiele to nie oszczedze,bo i nie ma z czego,ale czuje sie niepewnie jak czegos w banku nie mam!

Gość Krazownik
Ja oszczedzam na jedzeniu,bo tylko na tym moge.

Gość jovita7
A czym się żywisz?

Gość zyxt
nie kupuję markowych ciuchów. ale wycchodzę z założenia, że nie też z lumpeksu:"kto tanio kupuje - dwa razy płaci". Masowe rzeczy typu mąka, cukier, makarony, soki, woda itp kupuję w tanich dyskontach. nie palę, piję okazyjnie, nie rozbijam się taksówkami, oszczędzam światło i co roku mam dużą nadpłatę w czynszu po rozliczeniu kosztów ogrzewania. Na urlop n ie jeżdżę w lipcu i sierpniu a w maju i wrześniu, niecodziennie chodzę do smażalni ryb albo do restauracji. Mam zabezpieczone całkiem przyzwoite życie plus przyjemności za rozsądne pieniądze bez narzekania i pożyczek przed pierwszym. A prowadzę 1 osobowe gospodarstwo za 900 zł/mies