Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serves

DLACZEGO kobietom tak trudno zrozumieć mężczyzn i vice versa?

Polecane posty

Gość serves

j.w.

Gość to bardzo proste
własnie zadajac takie pytania zaczynasz zdziwiac komplikować,facetom sie mówi wprost zawsze bo inaczej sie nie domyślą i nie mówi się wszystkiego lepiej nie mówić a zkobietkami to taka zabawa odpychanie-przyciąganie,czasem szybciej czasem wolniej;]

Gość MAMlub nie
Hej Własnie czytam książke, Kobiety sa z wneus mezczyni z Marsa( Gray'a).Amertyki akurat nie odkryłam, ale gdybym wiedziała kilka rzeczy wczesniej....nie byłoby pretensji z mojej strony , itd .POLECAM

Gość serves
też mam tą ksiązkę... ale i tak niektórych rzeczy ni rozumiem.. tzn. wiem, ze ja...baba..lubię za duzo mysleć, komplikowac...ale po co więc zostaliśmy tak stworzeni, ze nie mozemy się dogadać?

Oni czasem inaczej od nas odbierają. Ich inaczej wychowywano.

Możemy się dogadać, pod warunkiem, że postaramy sie ich zrozumieć. Facet zawsze był łowcą, żdobywcą, a kobieta od chwili porodu uzależniała sie od niego całkowicie. Musiała się zajmować potomstwem i niestety musiała być posłuszną żywicielowi. Mimo emancypacji coś z tego przetrwało... :D

Gość serves
no dobra..a czy to normalne ze dostaja powazna wiadomosc...niezbyt mila ale szczera i na nia nieodpowiadaj kiklka dni? wiem ze nie zostalam calkowicie zignorowana bo dostalam wadomosc ale po jakim czasie???

Gość serves
zaufanie facetowi to debilizm... włąśnie zaczynam uczyć się na błedach

Gość serves
dlatego smiało moge nazwać się debilką :o

Gość serves
a do tego gadam do siebie..hehe ;)

Nie rozumiemy się bo często zmieniają nam się cele zyciowe, wymagania itp., itd. Mówienie facetom wprost tego, co chcemy powiedzieć bez owijania w bawełnę jednego dnia się sprawdzi w 1000%, a drugiego Ci facet wypali, że mogłabyś mu mówić pewne rzeczy delikatniej i się obraża :-)) To samo kbiety - jak mówi się nam wprost - to się obrażamy, bo uważamy, ze to było gburowate, chamskie itp., a jak owijają mówią zaczepiając różne ogródki - to też mamy pretensję, ze nie umieli nam powiedzieć wprost. Mężczyźni i kobiety to homo sapiens - istota myśląca. Myśli mamy po kilkaset co chwilę i diametralnie różnych. Więc chyba sukces polega na tym, zeby to myślenie się zsynchronizowało u obu płci :-)) Ale mogę się mylić :-D

Gość w przerwie meczu
A dlaczego Wy Szanowne Panie nie potraficie tego zrozumieć, że każda kobieta powinna kusić faceta , jak to robila Ewa wobec Adama ? Nic się nie zmieniło od tysięcy lat, my faceci jesteśmy bardzo prości , czyli prosto myślący i bardzo łatwo każda kobieta sobie poradzi z facetem, jeżeli będzie kusić i zmieniać się jak kameleon, czyli barwy zmieniajcie i kreacje i kuście facetów swoim wyglądem :)

Gość serves
no włąśnie..jak jakaś wypowiedź faceta to o wyglądzie albo seksie... a moze my kobiety nie chcemy cały czas isę czuc jak rzeczy z którymi ozna się pokazac..chcemy czasem porozmawiać, popczuć, ze ktoś nas docenia niekoniecznie za to ze ładnie wyglądamy...

Gość Ale dlaczego to my ciagle mamy
rozumiec ich? Dlaczego nie spotykam facetow, ktorzy maja problemy w zwiazku i zaczytuja sie literatura pt Czy znasz sekrety kobiet? Dlaczego on woli wyjsc z kumplami na piwo niz zrobic cos by bylo lepiej/

Gość Bo mezczyzni sa inni a kobiety
tego nie wiedza, mysla, ze oni beda myslec jak oni, kobiety lubia sie doksztalcac wiec czytaja - za nich oboje, mi sie bardzo podobala seria ksiazek malzenstwa Pease Barbara , Pease Allan, tytuly mowia same za siebie: "Dlaczego mężczyźni kłamią, a kobiety płaczą". To jest o roznicach miedzy plciami i naprawde fajnie sie czyta. Jesli ty nie mozesz sie dogadac to moze twoj jest taki typ jak z ksiazki Kofty "Gdyby zamilkly kobiety" pozostaje ci odejsc albo... zostac i cierpiec. Ten typ jest niereformowalny. On po prostu zawsze cie bedzie gorzej traktowac, jako istote podrzedna, na nic twoje proby, szlochy i zmiany.

Gość polelum
Bo oprocz przeczytania ze "mezczyzni sa z marsa i kobiety z wenus", aby nie robic pomylek w rozmowie, dobrze jest sie zaznajomic z typami charakterow raz komunikacja interpersonalna. Polecam ksiazke "Osobowsc plus" Littauer (typy temeramentow). Co do komunikacji interpersonalenej - nie wiem co jest teraz na rynku i co jest warte. Ja czytalam wiele lat temu znakomita ksiazke "Jak ludzie porozumiewaja sie" Grzesiuk, Trzebińska. Na pewno to nie wszytko co moze stanowic o powodzeniu w rozmowie bo swiat nie sklada sie z samego intelektu ale emocji a one robia wiele zamieszania. Nie mniej wsrod emocji istnieja te wyzszego lotu i warto sie do nich usmiechnac:) Czasem tez sobie trzeba powiedziec, bywa ciezko i trzeba przetrwac:) Nauczyc sie cierpliwosci i sluchania, chocby ciszy ze strony drugiego czlowieka, ciszy, ktora moze przeciez trwac.

Gość romantyczny kwiat
widze, ze musze zaczac cos czytac nadto niz romanse, przynajmnie sie czegos naucze...

Gość wejdz sobie tu kwiat
Nie zalezy mu na tobie. Koniec zludzen.